Ξεκινούν οι δοκιμές των Superbike στη Jerez

Μόλις δεκατρείς μέρες και το Superbike θα βάλει μπροστά τις μοτοσικλέτες για τη νέα σεζόν. Οι εργοστασιακές μοτοσικλέτες θα ξεκινήσουν από το σημείο που τερμάτισαν, την Jerez, την πίστα όπου έπεσε η αυλαία την σεζόν 2016. Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Ιανουαρίου, όπου θα δείτε όλες τις κορυφαίες ομάδες, της πρώτης κατηγορίας, σε δράση.

Στο επίκεντρο θα βρίσκονται οι δυο μοτοσικλέτες της Kawasaki με οδηγούς τον Jonathan Rea και τον Tom Sykes, με τον Βόρειο Ιρλανδό να έχει πραγματοποιήσει τον καλύτερο χρόνο στην pole position από τον Valentino Rossi. Ο σημαιοφόρος της Ducati, Chaz Davies, που ήταν ασυναγώνιστος στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, θα είναι ο άμεσος ανταγωνιστής του Rea στη μάχη για τον τίτλο του πρωταθλήματος, μαζί με τον Marco Melandri, ελπίζοντας ότι ο τραυματισμένος του μηνίσκος δεν θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του.

Μεταξύ πολλών άλλων, θα δούμε τον Nicky Hayden, ο οποίος απουσίαζε από τις δοκιμές του Νοέμβριου, λόγω του τραυματισμού που είχε υποστεί στο γόνατο. Αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά του Αμερικανού στο SBK, ενώ μαζί του θα είναι ο νεοσύλλεκτος Stefan Bradl, ο οποίος αποφάσισε μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στους αγώνες Grand Prix να μεταβεί στις εργοστασιακές μοτοσικλέτες. Επίσης θα δούμε τους αναβάτες της PATA Yamaha, Alex Lowes και Michael vander Mark, όπως και τους Eugene Laverty μαζί με τον συναθλητή του Lorenzo Savadori που θα αγωνιστούν με την Milkwaukee Aprilia.

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει το χρονόμετρο με τις δοκιμές στη Jerez, μια εβδομάδα πριν από τις δοκιμές του MotoGP στη Μαλαισία, ενώ το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου οι εργοστασιακές μοτοσικλέτες θα συνεχίσουν στο Portimão της Πορτογαλίας. Ακολουθεί η Αυστραλία, την Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Φεβρουάριου, πριν την επίσημη έναρξη της νέας σεζόν, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

 

Συντάκτης: Δ.Ν.