Μια ιστορική στιγμή πρόκειται να είναι αυτό το Σαββατοκύριακο για το MOTUL FIM Superbike World Championship, καθώς η νέα κατηγορία WorldSSP300 πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της στην πίστα MotorLand Aragon με την συμμετοχή 37 αναβατών.

Ο Harun Cabuk (Kawasaki Puccetti Racing) θα εξακολουθεί να υποστηρίζεται από τον Τούρκο πρωταθλητή του WorldSSP Kenan Sofuoglu, ως ο νεαρός αναβάτης που έχει την υποστήριξη μιας παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας και την κατάκτηση κάποιων βάθρων στο European Junior Cup.

Στην κατηγορία WorldSSP300 θα συμμετάσχουν επίσης και δύο γυναίκες οδηγώντας τις Kawasaki Ninja 300 μοτοσικλέτες τους. Η Avalon Biddle (Sourz Foods – Benjan Racing) που βρέθηκε στην κορυφή στο Female FIM EJC Cup και η Ana Carrasco (ETG Racing) που έχει αγωνιστεί σε μια πληθώρα διαφορετικών πρωταθλημάτων.

Ο Ολλανδός αναβάτης Scott Deroue (MTM HS Kawasaki) θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με μια Kawasaki Ninja 300, όπως επίσης και ο Dorren Loureiro (DS Junior Team) που θα ηγείται της προσπάθειας του David Salom στη νέα κατηγορία και θα ανταγωνιστεί τον συναθλητή του Jared Schultz (DDM by BWG_Bike & Motor RT_Grimaldi) που συμμετείχε στο KTM 390 world cup final το 2016, καθώς επίσης και ως wild card σε διάφορους αγώνες.

Ο Borja Sanchez (Halcourier Racing) κατάφερε να πραγματοποιήσει κάποιους από τους ταχύτερους χρόνους στην ανεπίσημη preseason δοκιμή με την Yamaha YZF-R3 μοτοσικλέτα του, ο Ισπανός Daniel Valle (Halcourier Racing) ήταν επίσης σε θέση να θέσει κάποιους ανταγωνιστικούς χρόνους, ενώ ο Mika Perez (WILSport Racedays) που κατέκτησε τον τίτλο στο Wil Sport European Junior Cup 2016 θα αγωνιστεί με την Honda CBR500R μοτοσικλέτα του.

Story: Σταύρος Κρασσάς