Νίκη Marquez στο Superprestigio 2016

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Ο Marc Marquez πήρε το «στέμμα» στο Superprestigio Dirt Track στο Palau Sant Jordi στην Barcelona, κερδίζοντας για πρώτη φορά τον αναβάτη του American Flat Track Brad Baker.

Και οι δύο αναβάτες ήταν πολύ γρήγοροι όλο το Σαββατοκύριακο στις αντίστοιχες κατηγορίες τους λαμβάνοντας μια νίκη ο καθένας στην πορεία προς την κορυφή. Όμως η κακή επιλογή ελαστικών από τον Αμερικανό, καθώς επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει της Michelin τον κατέταξε στην τρίτη θέση, ενώ ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 Toni Elias κατέλαβε την δεύτερη.

Οι αναβάτες του WorldSBK Xavi Fores και Jordi Torres έδωσαν μάχη, με τον Fores να τα πηγαίνει καλύτερα από τον Torres, κανείς όμως από τους δύο δεν κατάφερε να προκριθεί. Ο αναβάτης του WorldSSP Kyle Smith είχε επίσης μια δύσκολη βραδιά καθώς ενεπλάκη σε διάφορα περιστατικά μέσα στην πίστα που δεν του επέτρεψαν να προχωρήσει. Ο Rookie της σεζόν 2016 στη Moto3 Joan Mir πήρε την πρώτη LCQ νίκη και κατοχύρωσε την βαθμολογία του, ενώ ο αντίπαλός του στην ίδια κατηγορία Fabio Di Giannantonio δεν κατάφερε να προκριθεί. Η LCQ 2 πήγε στον αναβάτη της Moto2 Xavier Simeon, ο οποίος εντάχθηκε στην κατηγορία Superprestigio μαζί με τους νεοεισερχόμενους Marc and Alex Marquez, Mir, Toni Elias, Ricky Cardus, Xavi Vierge και Marcel Schrotter.

Ο Marc Marquez δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι πέρυσι ήμουν τόσο κοντά και φέτος το πήρα. Ξέρω τι έκανα λάθος το 2015, οπότε προσπάθησα να μην το κάνω πάλι. Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός, ίσως η καλύτερη χρονιά, και αυτός είναι και ο λόγος που η ομάδα μου έχει φτάσει εδώ και σχεδόν αντιμετωπίζεται σαν ένα GP! Ελπίζω ότι ο καθένας απόλαυσε το πάρτι!»

 

Συντάκτης: Δ.Ν.

 

Γκαλερί