Έχοντας μια εντυπωσιακή επίδοση στην 23η διοργάνωση του Erzbergrodeo, ο Alfredo Gomez εξασφάλισε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, φτάνοντας στον τερματισμό του Red Bull Hare Scramble, μπροστά από τους Graham Jarvis και Cody Webb. Ολοκληρώνοντας μια εξαντλητική διαδρομή με 25 σημεία ελέγχου, πάνω στην KTM 300 EXC, σε διάστημα 2 ωρών και 17 λεπτών, ο Gomez οδήγησε με σταθερό ρυθμό και ήταν ο πρώτος αναβάτης που αντιμετώπισε τα πιο δύσκολά κομμάτια της διαδρομής, στο δρόμο για μια επάξια νίκη.

Νιώθω καταπληκτικά που πήρα τη νίκη στο Hare Scramble,” είπε ενθουσιασμένος ο Gomez στον τερματισμό. “Το ήξερα ότι θα είναι δύσκολο, όπως είναι πάντα ο αγώνας στο Erzberg, έτσι έκανα πολύ έντονη προετοιμασία για αυτόν τον αγώνα. Η σκληρή δουλειά με την ομάδα μου έχει αποδώσει πραγματικά. Ο αγώνας πήγε πολύ καλά για μένα, εκτός από μια μικρή πτώση που είχα, περίπου 300 μέτρα μετά την εκκίνηση. Αυτό με έκανε να χάσω κάποιο χρόνο, αλλά κατάφερα να το καλύψω αρκετά γρήγορα και ήξερα ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω. Ένιωθα καλά, πέρασα τα περισσότερα από τα δύσκολα κομμάτια της διαδρομής με σταθερό ρυθμό. Ήταν τόσο υπέροχο συναίσθημα όταν έφτασα στην κορυφή της τελευταίας μεγάλης ανηφόρας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου και αισθάνομαι τέλεια.”

Αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να βελτιώσει την απόδοσή του, σε σχέση με τη δεύτερη θέση στο Red Bull Hare Scramble του 2016, ο έντονος ρυθμός του Cody Webb στις αρχές του αγώνα, είχε ως αποτέλεσμα να πρηστούν τα χέρια του Αμερικανού στα μέσα του Hare Scramble, κάτι που τον δυσκόλεψε αρκετά. Αναγκασμένος να συνεχίσει να οδηγεί με έντονο πρήξιμο στα χέρια κατά τη διάρκεια της διαδρομής Karl’s Dinner, ο Cody συνέχισε να πιέζει για να κατακτήσει την τρίτη θέση στο βάθρο, βρισκόμενος λιγότερο από δύο λεπτά πίσω από τον Graham Jarvis.

Πέρσι δεύτερη θέση, φέτος τρίτη θέση, είμαι ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα,” σχολίασε ο Webb. “Οι Alfredo και Graham είχαν πολύ καλή επίδοση, και τους δίνω συγχαρητήρια. Έκανα μια καλή αρχή, αλλά πιθανόν να πίεσα υπερβολικά τον εαυτό μου. Μου άρεσε που αγωνίστηκα με τους Jonny και Wade Young, αλλά υπέφερα από έντονο πρήξιμο στα χέρια μου, ειδικότερα όταν έφτασα στη διαδρομή Karl’s Dinner,όπου υπέφερα από τον πόνο και δυσκολευόμουν να κουνήσω τα χέρια μου. Συνέχισα με έντονο ρυθμό και ευτυχώς χαλάρωσαν τα χέρια μου. Ανέβηκα και φέτος στο βάθρο του Erzberg και νιώθω υπέροχα.”

Ενώ ο Gomez κατέκτησε την πρώτη θέση του αγώνα και ο Webb την τρίτη θέση στο βάθρο, ο τρεις φορές νικητής Jonny Walker, ήταν αυτός ο οποίος ήταν πρωτοπόρος κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας του αγώνα. Μετά την πρώτη στροφή βρέθηκε ο Walker στην πρώτη θέση και έθεσε τον ρυθμό περνώντας από τα γρήγορα σημεία ελέγχου χρόνου. Ο πρώτος αναβάτης που μπήκε στη διαβόητη διαδρομή Karl’s Dinner, ήταν ο Jonny, ο οποίος τερμάτισε στην πέμπτη θέση, 10 λεπτά πίσω από τον Gomez.

Έκανα μια πολύ καλή αρχή στο αγώνα και όλα πήγαιναν καλά,” εξήγησε ο Walker. “Επέλεξα συγκεκριμένο τύπο ελαστικού, αλλά δυστυχώς δεν είχα το αποτέλεσμα που ήλπιζα ότι θα έχω. Για να είμαι ειλικρινής αυτό με ταλαιπώρησε αρκετά, ειδικότερα στα επόμενα κομμάτια του αγώνα. Ένιωθα καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα μου βρισκόμενος στην πρώτη θέση στην αρχή του αγώνα και πίστευα ότι είχα την ταχύτητα που θα μου δώσει τη νίκη. Αλλά έπρεπε να σπρώχνω τη μοτοσυκλέτα μου πάνω από πάρα πολλά εμπόδια εξαιτίας της επιλογής των ελαστικών μου, αντί να οδηγώ τη μοτοσυκλέτα μου πάνω από αυτά. Άρχισα να δυσκολεύομαι αρκετά όταν φτάσαμε στους κορμούς, όπου δεν είχα την πρόσφυση που περίμενα. Οδήγησα όσο πιο γρήγορα μπορούσα στη διαδρομή Karl’s Dinner, αλλά δυσκολεύτηκα και πάλι σε κάποια ανηφορικά κομμάτια προς το τέλος. Είναι απογοητευτικό επειδή ξέρω ότι έχω καλές επιδόσεις και η μοτοσυκλέτα μου ήταν καταπληκτική, αλλά αυτό δεν φαίνεται από το αποτέλεσμα.”

Μόλις πέντε λεπτά πίσω από τον Walker, ο Paul Bolton τερμάτισε επάξια στην έκτη θέση, φτάνοντας στον τερματισμό μόλις 15 λεπτά μετά από τον νικητή Gomez. Ο νεότερος αναβάτης που τερματίζει στο Erzberg’s Hare Scramble, ο Manuel Lettenbichler, τερμάτισε στην όγδοη θέση, με τον αναβάτη Travis Teasdale να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα, σηματοδοτώντας ένα ακόμα αξέχαστο και επιτυχημένο  Red Bull Hare Scramble για την KTM.

Αποτελέσματα –  Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble 2017
1. Alfredo Gomez (ESP), KTM, 2:17:06 h
2. Graham Jarvis (GBR), Husqvarna, +00:03:22 min
3. Cody Webb (USA), KTM, +00:05:04
4. Wade Young (RSA), Sherco, +00:09:31
5. Jonny Walker (GBR), KTM, +00:10:41 
6. Paul Bolton (GBR), KTM, +00:15:53
7. Billy Bolt (GBR), Husqvarna, +00:18:24
8. Manuel Lettenbichler (GER), KTM, +00:24:47
9. Mario Roman (ESP), Sherco, +00:30:20
10. Travis Teasdale (RSA), KTM, +00:34:06

Γκαλερί