Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

• Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, αναβάτης της Ducati, κατέκτησε τη νίκη στο Grand Prix του San Marino, στην πίστα του Misano

• Ο Χόρχε Λορένθο, έτερος αναβάτης της ομάδας, είχε μία πτώση 2 μόλις γύρους πριν το τέλος και ενώ ήταν στη 2η θέση

• Με τη νίκη αυτή ο Ντοβιτσιόζο ανέβηκε στη 2η θέση του πρωταθλήματος οδηγών ενώ και η Ducati στο πρωτάθλημα κατασκευαστών βρίσκεται επίσης στη 2η θέση

Εμφατική νίκη για Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Ducati στο Grand Prix του San Marino, 13ο γύρο του πρωταθλήματος, που διεξήχθη στην πίστα του Misano. Ο «Ντόβι» εκκίνησε από τη 2η σειρά και βρέθηκε στην πρωτοπορία στον 6ο γύρο, όταν προσπέρασε τον άλλο αναβάτη της Ducati, Χόρχε Λορένθο. Με σταθερό ρυθμό ήλεγξε τον αγώνα παραμένοντας στην 1η θέση μέχρι και το τέλος, τερματίζοντας 2,8 δευτερόλεπτα μπροστά από το Μαρκ Μάρκεθ.

Ο Χόρχε Λορένθο, αν και εκκίνησε από την 1η θέση και έκανε καλό αγώνα στους πρώτους γύρους, τελικά μετά τον 6ο βρέθηκε να μονομαχεί με το Μαρκ Μάρκεθ για τη 2η θέση, την οποία έδειχνε να εξασφαλίζει μετά από διαδοχικά προσπεράσματα από τους δύο αναβάτες που πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα. Όμως, μία πτώση 2 μόλις γύρους πριν το τέλος ουσιαστικά τελείωσε τον αγώνα για αυτόν. Έκανε μια προσπάθεια να μαζέψει έστω ελάχιστους βαθμούς συνεχίζοντας, όμως ο χρόνος που απέμενε ήταν ελάχιστος και περιορίστηκε στη 17η θέση.

«Είμαι εκστασιασμένος! Τα τελευταία χρόνια είχα πολλές ατυχίες σε αυτήν την πίστα και αυτήν τη νίκη την ήθελα πολύ και εγώ και η ομάδα. Ήδη από τις δοκιμές του Αυγούστου καταλάβαμε ότι είχαμε μεγάλη δυναμική εδώ, ακολουθήσαμε την κατάλληλη στρατηγική και τα καταφέραμε», δήλωσε περιχαρής στο τέλος του αγώνα ο Ντοβιτσιόζο, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί κατάγεται από το γειτονικό Forli.

Με τη νίκη του αυτή ο Ντοβιτσιόζο  προωθήθηκε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης στους αναβάτες με 154 βαθμούς, 67 πίσω από το Μάρκεθ ενώ ο Λορένθο υποχώρησε στην 4η με 130. Στους κατασκευαστές, η Ducati είναι στη 2η θέση, με 233 βαθμούς, έχοντας μειώσει την απόσταση από τη Honda στους 23.

Επόμενος αγώνας του MotoGP το Grand Prix της Αραγωνίας, 21-23 Σεπτεμβρίου.

*Δελτίο Τύπου Ducati