Νέο Kawasaki Z900 2017

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)
Refined Raw

Γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στη συναρπαστική ιστορία των Ζ που ξεκίνησε το 1972 με το εμβληματικό Ζ1 900, το καινούργιο μέλος της Supernaked οικογένειας προσφέρει έναν εντυπωσιακό συνδυασμό δύναμης και χειρισμού, αντάξιο του ονόματος που φέρει. Στην παράδοση των θρυλικών μοτοσικλετών 900cc της Kawasaki, Z1, GPz900R, Ninja ZX-9R, το νέο Ζ900 χαρίζει την ανόθευτη απόλαυση της sport οδήγησης, υιοθετώντας προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές που αποσκοπούν στη βελτίωση της εμπειρίας οδήγησης και της ευκολίας χρήσης.

Βασισμένος στον κινητήρα του Ζ1000, ο νέος τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 948cc, με μέγιστη ισχύ 125 PS, ενθουσιάζει με τη δύναμή του, χωρίς όμως να φοβίζει τον αναβάτη. Η άμεση απόκριση και ο εντυπωσιακά εύστροφος χαρακτήρας συνοδεύονται από την ομαλή παροχή ισχύος που επιτρέπει στον αναβάτη να έχει τον πλήρη έλεγχο της μοτοσικλέτας. Το κοντό γρανάζωμα στο κιβώτιο ταχυτήτων μέχρι την 5η ταχύτητα (με την 6η να είναι overdrive) προσφέρει έντονες επιταχύνσεις, ενώ ο συμπλέκτης Assist & Slipper δίνει ελαφρύτερη αίσθηση στη μανέτα και εξομαλύνει τη συμπεριφορά στα απότομα κατεβάσματα ταχυτήτων. Ο συναρπαστικός ήχος της εισαγωγής έχει σχεδιαστεί (με ειδικά ακουστικά τεστ) ώστε να ενισχύει την έξαψη της sport οδήγησης.

Το Ζ900 είναι εξοπλισμένο με νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα με αλουμινένιο ψαλίδι, τα οποία μειώνουν σημαντικά το βάρος της μοτοσυκλέτας στα 210 kg (21 kg λιγότερο από το Ζ800), προσφέροντας εξαιρετικά ελαφρύ χειρισμό. Το ανεστραμμένο ρυθμιζόμενο πιρούνι 41 mm, η πίσω ανάρτηση Horizontal Back-Link και οι ελαφριές ζάντες ευνοούν τη γρήγορη, sport οδήγηση. Η θέση οδήγησης προσφέρει ισορροπία ελέγχου και άνεσης, ενώ η χαμηλή σέλα ύψους 795 mm επιτρέπει σε ένα μεγάλο εύρος αναβατών να απολαύσουν το Ζ900 με σιγουριά.

Οι sport επιδόσεις του Ζ900 αντανακλώνται στην επιθετική εμφάνιση, που ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία των Ζ “Sugomi”, με μυώδη, ανασηκωμένη στάση στο κέντρο και χαμηλωμένο προβολέα, που θυμίζει αρπαχτικό ζώο έτοιμο να ορμήσει, σμιλεμένο ρεζερβουάρ και αιχμηρή ουρά με LED φως που σχηματίζει το γράμμα “Z”.

Εδώ και 4 δεκαετίες, οι αναβάτες των Ζ ανακαλύπτουν τη συγκίνηση των 2 τροχών στην πιο έντονη και καθαρή της μορφή. Το αντισυμβατικό πνεύμα των supernaked Ζ μετουσιώνεται και εξελίσσεται σε κάθε νέο μοντέλο της οικογένειας.

Kawasaki Z900, Refined Raw…

Γκαλερί