Ένα scooter της Honda σχεδιασμένο για καθημερινή χρήση, με διαχρονικά υψηλή ποιότητα κατασκευής και εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή (value for money). Για το 2021 ανανεώνεται αισθητικά και αποκτά νέο πίνακα οργάνων και Smart Key. Το νέο πλαίσιο τεχνολογίας eSAF (enhanced Smart Architecture Frame) μειώνει το βάρος κατά 2 κιλά και συνδυάζεται με έναν επανασχεδιασμένο, πιο οικονομικό κινητήρα eSP  (‘enhanced Smart Power’), που διατηρεί την πρακτική λειτουργία Idling Stop.

Το 21YM Vision 110 διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά και η λιανική τιμή πώλησης έχει οριστεί στα 2.290 €.

Εισαγωγή

Το Vision 110, το οποίο λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 2012, είναι ένα scooter που δελεάζει με την αξιοπιστία, το διασκεδαστικό χαρακτήρα και την ελκυστική τιμή του. Και καθώς προορίζεται για καθημερινή χρήση από μία ευρεία κατηγορία πελατών, χαρακτηριστικά όπως η αντοχή, η αξιοπιστία, η ασφάλεια και η χρηστικότητα θεωρούνται κύριες προτεραιότητες.

Χάρη στον απλό, αξιόπιστο και αποδοτικό αερόψυκτο κινητήρα eSP (‘enhanced Smart Power)’, το ανθεκτικό πλαίσιο, την ασφάλεια του συστήματος φρένων με συνδυασμένη λειτουργία (CBS) της Honda και τον πλούσιο αποθηκευτικό χώρο, το Vision 110 έχει αποδειχτεί μία έξυπνη και ασφαλής επιλογή στην πολυπληθή κατηγορία των πιο προσιτών scooter.

Το ανανεωμένο μοντέλο συνεχίζει μία περήφανη κληρονομιά. Το πρώτο scooter της Honda, το Juno K του 1954, χρησιμοποιούσε νέες τεχνολογίες και υλικά, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα τη σκυτάλη ανέλαβε το επαναστατικό, τετράχρονο Super Cub. Με την παγκόσμια παραγωγή του να υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια σε αριθμό μονάδων, το Super Cub είναι το μηχανοκίνητο όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις  στην ιστορία – και παραμένει δημοφιλές μέχρι σήμερα.

Τώρα, με τις προσδοκίες των πελατών να αυξάνονται συνεχώς, ήρθε η ώρα για ένα ολοκαίνουργιο Vision 110. Διατηρώντας τη βασική σχεδιαστική φόρμουλα του προηγούμενου μοντέλου, γίνεται πιο έξυπνο, ελαφρύτερο και ακόμα πιο πρακτικό.

Συνοπτική παρουσίαση μοντέλου

Το σύγχρονο, ανανεωμένο στυλ του Vision συνδυάζεται με ένα νέο, ελαφρύτερο πλαίσιο eSAF (enhanced Smart Architecture Frame) και έναν επανασχεδιασμένο, πιο οικονομικό, αερόψυκτο κινητήρα eSP (enhanced Smart Power).

Νέα χαρακτηριστικά είναι το Smart Key που ελέγχει τον κεντρικό διακόπτη και την κλειδαριά της σέλας και ένας νέος πίνακας οργάνων. Το 2021 Vision 110 διατίθεται με τις εξής τέσσερις χρωματικές επιλογές:

 • Pearl Jasmine White

 • Poseidon Black Metallic

 • Mat Galaxy Black Metallic

 • Candy Noble Red

Κύρια χαρακτηριστικά
Στυλ & Εξοπλισμός

 • Ανανεωμένη, πιο ζωηρή σχεδίαση, διατηρεί τα πρακτικό επίπεδο πάτωμα

 • Σύστημα SmartKey για έλεγχο της ανάφλεξης και νέα όργανα

Το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί ως ένα απλό και εύχρηστο μεταφορικό μέσο, δεν σημαίνει ότι το Vision 110 υστερεί σε αίσθηση ποιότητας και κύρους Honda. Για το 2021, εκσυγχρονίζεται ‘από την κορυφή μέχρι τα νύχια’ συνεχίζοντας την παράδοση της μάρκας και με εμφανές το κοινό DNA με την υπόλοιπη οικογένεια scooter της Honda. Η ανανεωμένη εμφάνιση αναδεικνύει τον καθαρό, δυναμικό χαρακτήρα του με σαφείς, κομψές γραμμές.

Όπως η εμβληματική σειρά SH, το Vision 110 υιοθετεί ένα όρθιο ‘στήσιμο’ με πρακτικό επίπεδο πάτωμα. Επίσης, διαθέτει άφθονο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, χωρητικότητας 17,7 λίτρων.

Το Smart Key είναι μία ακόμα ευχάριστη προσθήκη στη γκάμα εξοπλισμού. Με το Smart Key στην  τσέπη του, ο αναβάτης μπορεί να ελέγχει τον κεντρικό διακόπτη και την κλειδαριά της σέλας. Το σύστημα αυτό αναβαθμίζει το επίπεδο άνεσης για τον πολυάσχολο αναβάτη της πόλης. Νέα όργανα συνδυάζουν αναλογικό ταχύμετρο με μία οθόνη LCD.

Κινητήρας

 • Νέος, πιο αποδοτικός, 2-βάλβιδος, αερόψυκτος κινητήρας SOHCμε τεχνολογία ‘enhanced Smart Power

 • Με IdlingStop, πληροί τις προδιαγραφές EURO5

Ο 2-βάλβιδος, αερόψυκτος με μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής (SOHC) κυβισμό 109.5cc, σύστημα ψεκασμού και τεχνολογία eSP (‘enhanced Smart Power’) έχει επανασχεδιαστεί πλήρως για το 2021 και είναι ελαφρύς (ζυγίζει μόλις 22kg) ανθεκτικός και αποδοτικός. Αποδίδει επαρκή ισχύ 8,7 Ps (6,4kW) στις 7.500 σαλ., με μέγιστη ροπή 9,0Nm στις 5.750 σαλ. Η διάμετρος και η διαδρομή είναι 47 x 63.1mm αντίστοιχα, με σχέση συμπίεσης 10:1.

Εύχρηστος, με ζωηρή απόκριση στο γκάζι, ιδανικός για τον αναβάτη της πόλης. Επίσης, αποδοτικός με κατανάλωση καυσίμου βελτιωμένη κατά 5% συγκριτικά με τον προκάτοχό του. Προσφέρει αυτονομία άνω των 260km έχοντας κατανάλωση 54,5km/l περίπου (WMTC mode) και ένα ρεζερβουάρ χωρητικότητας 4,9 λίτρων κάτω από τη σέλα.

Τεχνολογίες χαμηλών τριβών, όπως η χρήση ιμάντων με διπλή οδόντωση, χρησιμοποιούνται παντού και ενσωματώνονται στην αρχιτεκτονική του κινητήρα. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, χωρίς ψήκτρες, γεννήτρια-εκκινητής ACG είναι ενσωματωμένη απευθείας στην άκρη του στροφαλοφόρου, λειτουργώντας ως μίζα και εναλλάκτης. Περιστρέφει απευθείας τον κινητήρα χωρίς θορύβους σύμπλεξης των γραναζιών.

Το σύστημα Idling Stop σβήνει αυτόματα τον κινητήρα μετά από τρία δευτερόλεπτα λειτουργίας στο ρελαντί όταν το scooter είναι σταματημένο και τα φρένα πατημένα και τον επανεκκινεί άμεσα με το άνοιγμα του γκαζιού. Αυτό γίνεται αθόρυβα, χάρη στο ACG σε συνδυασμό με το σύστημα που επαναφέρει το στρόφαλο σε θέση πριν το χρόνο της εισαγωγής και σε ένα μηχανισμό αποσυμπίεσης που περιορίζει την αντίσταση στο στρόφαλο.

Ο κινητήρας του Vision 110 πληροί τις προδιαγραφές EURO5.

Πλαίσιο

  Νέο, ελαφρύτεροπλαίσιο enhanced Smart Architecture Frame

 • Ελαφρύτερο κατά 2kg

 • Μπροστινός τροχός 16”, πίσω τροχός 14”

Ένα προηγμένο, ελαφρύ πλαίσιο νέας γενιάς – enhanced Smart Architecture Frame (eSAF) αντικαθιστά το σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο του προηγούμενου μοντέλου. Κατασκευασμένο από τμήματα πρεσαριστού ατσαλιού συγκολλημένα με laser, με μία προσεκτικά σχεδιασμένη ακαμψία, προσφέρει καλή αίσθηση ελέγχου, βελτιωμένη ευστάθεια, οδηγική άνεση και αντοχή – ιδανικό για να ανταπεξέρχεται με επιτυχία τις ποικίλες καθημερινές προκλήσεις για τις  οποίες είναι σχεδιασμένο το Vision 110.

Η γωνία κάστερ είναι 26° 30’, με ίχνος 71mm και μεταξόνιο 1.280mm. Το συνολικό βάρος είναι κατά 2 κιλά ελαφρύτερο, στα 100kg (πλήρες υγρών). Έτσι δημιουργείται ένα εντυπωσιακά ευέλικτο και φιλικό προς το χρήστη scooter, κατάλληλο για όλους τους αναβάτες, ανεξάρτητα από την εμπειρία ή τις ικανότητές τους.

Το ανθεκτικό, τηλεσκοπικό πιρούνι συνδυάζεται με ένα μαλακό πίσω αμορτισέρ. Οι τροχοί από χυτό αλουμίνιο διατηρούν την ίδια σχεδίαση και τοποθετούνται σε ελαστικά 80/90-16 μπροστά και 90/90-14 πίσω.

Το εμπρός δισκόφρενο των 220mm συνδέεται με ένα πίσω ταμπούρο 130mm μέσω CBS, διασφαλίζοντας ομαλή και ομοιόμορφα κατανεμημένη πίεση πέδησης σε όλες τις περιπτώσεις, ακόμα και σε δυνατά και απότομα φρεναρίσματα έκτακτης ανάγκης.

  1. Τεχνικές Προδιαγραφές
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος Αερόψυκτος, 4-χρονος, με μονό επικεφαλής εκκεντροφόρο (SOHC)
Κυβισμός (cm³) 109.5cc
Αρ. βαλβίδων ανά κύλινδρο 2-βάλβιδος
Διάμετρος ´ Διαδρομή (mm) 47.0 x 63.1mm
Σχέση συμπίεσης 10:1
Μέγιστη ισχύς 8,7 Ps (6,4kW) @ 7.500rpm
Μέγιστη ροπή 9,0Nm @ 5.750rpm
Χωρητικότητα σε λιπαντικό 0,8
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Ψεκασμός Ηλεκτρονικός PGM-FI
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 4,9L
Κατανάλωση καυσίμου 54,5km/litre
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Εκκινητής Ηλεκτρικός
Χωρητικότητα μπαταρίας GTZ6V 5.3Ah MF
Ισχύς ACG 390w/5.000rpm
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος συμπλέκτη Αυτόματος, φυγονεντρικός
Τύπος κιβωτίου CVT (V Belt)
ΤΥΠΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
Τύπος Σωληνωτό, ατσάλινο
ΠΛΑΙΣΙΟ
Διαστάσεις (Μ´Π´Υ) 1.925mm X 686mm X 1.115mm
Μεταξόνιο 1.280mm
Γωνία κάστερ 26° 30’
Ίχνος 71mm
Ύψος σέλας 785mm
Απόσταση από το έδαφος 175mm
Βάρος 100kg
Ακτίνα στροφής 1,8m
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Τύπος Εμπρός Τηλεσκοπικό πιρούνι 31mm
Τύπος Πίσω Ψαλίδι με μονό αμορτισέρ
ΤΡΟΧΟΙ
Διάσταση Ζάντας Εμπρός 16M/C X MT1.85
Διάσταση Ζάντας Πίσω 14M/C X MT1.85
Ελαστικά Εμπρός 80/90-16”
Ελαστικά Πίσω 90/90-14”
ΦΡΕΝΑ
Τύπος συστήματος Συνδυασμένη λειτουργία πέδησης (CBS)
ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Όργανα Παροχή 12V
Προβολέας Λαμπτήρας
Πίσω φως Λαμπτήρας

Όλες οι προδιαγραφές είναι προσωρινές και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση

# Σημειώστε ότι οι αναφερόμενες τιμές είναι αποτέλεσμα δοκιμών της Honda σε τυποποιημένες συνθήκες, όπως προβλέπονται από τον κύκλο WMTC. Οι δοκιμές λαμβάνουν μέρος σε κυλιόμενο διάδρομο, χρησιμοποιώντας τη βασική έκδοση του οχήματος με έναν μόνο αναβάτη και χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Η πραγματική κατανάλωση καυσίμου δύναται να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τη συντήρηση του οχήματος, τις καιρικές και οδικές συνθήκες, την πίεση των ελαστικών, την τοποθέτηση πρόσθετων αξεσουάρ, τη φόρτωση, το βάρος αναβάτη και συνεπιβάτη και άλλους παράγοντες.

*Δελτίο Τύπου Honda (Saracakis)

Γκαλερί