Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)
Δύναμη της φύσης

Με εμπειρία 40 και πλέον ετών στην παραγωγή οχημάτων παντός εδάφους, η Yamaha είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές στιβαρών και αξιόπιστων μοντέλων με τυπικό χαρακτηριστικό την υψηλή ποιότητα.

Η τρέχουσα σειρά οχημάτων ATV της Yamaha περιλαμβάνει πολλά λειτουργικά και ελκυστικά μοντέλα με κυβισμό από 700 κ.εκ. έως 50 κ.εκ., που καλύπτουν τόσο τον τομέα οχημάτων Utility και Sport, όσο και στον τομέα οχημάτων αναψυχής. Καθώς παρέχει στους πελάτες της τη δυνατότητα να επιλέξουν πολλά ανθεκτικά και αξιόπιστα μοντέλα, τα οποία είναι εύκολα στη χρήση και τη συντήρηση, η Yamaha έχει ενισχύσει τη θέση της ως μία από τις σταθερές και αξιόπιστες μάρκες ATV.

Η σειρά μοντέλων ATV της Yamaha ενισχύεται και διευρύνεται περαιτέρω με την παρουσίαση των νέων μοντέλων Kodiak 450 EFI και Kodiak 450 EPS, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από το καλοκαίρι του 2017. Εμπνευσμένο από το εξαιρετικά επιτυχημένο Kodiak 700, το Kodiak 450 είναι ένα νέο μοντέλο utility μεσαίου μεγέθους, το οποίο αναπτύχθηκε ειδικά τόσο για επαγγελματικές δραστηριότητες όσο και για αναψυχή, δηλαδή για πελάτες των οποίων οι σημαντικότερες προτεραιότητες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα άνετων διαδρομών ολόκληρη την ημέρα, τη λειτουργικότητα και την ευκολία χρήσης.

Επισκόπηση των Kodiak 450 EFI και Kodiak 450 EPS

 • Νέα, ευέλικτα και πρακτικά οχήματα utility ATV μεσαίου μεγέθους
 • Έμφαση στην άνεση κατά τις διαδρομές όλη την ημέρα, στη λειτουργικότητα και στην ευκολία χρήσης
 • Ακούραστος συνεργάτης και απολαυστικό όχημα αναψυχής
 • Ανώτερη ποιότητα Yamaha με καλή αξία
 • Αξιόπιστη απόδοση σε όλα τα εδάφη
 • Ανθεκτική και στιβαρή τεχνολογία Yamaha
 • Επόμενο επίπεδο στη σχεδίαση των utility ATV μεσαίου μεγέθους

 Ο ορισμός για τα utility ATV μεσαίου μεγέθους

Τα μοντέλα Kodiak 450 EFI και Kodiak 450 EPS είναι έτοιμα να θέσουν νέα πρότυπα και να υπερβούν τις προσδοκίες των πελατών μας στον σημαντικό τομέα των οχημάτων utility μεσαίου μεγέθους. Το Kodiak 450 απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, της δασοκομίας και της ιππασίας και θέτει νέα πρότυπα όσον αφορά τη λειτουργικότητα, την άνεση όλη την ημέρα και την ευκολία χρήσης.

Ταυτόχρονα, καθώς είναι ένα σκληροτράχηλο και αξιόπιστο μηχάνημα εργασίας, τα φιλικά προς το χρήστη χαρακτηριστικά και η πλήρης εργονομία του Kodiak 450 το κάνουν ιδανικό για ιδιώτες που εκτιμούν την ποιότητα και την αξιοπιστία, που αποτελούν στάνταρ χαρακτηριστικά κάθε οχήματος ATV της Yamaha.

Αξιοπιστία και κορυφαία ποιότητα Yamaha

Η μάρκα Yamaha βασίζεται στα γερά θεμέλια της τεχνικής καινοτομίας και της κορυφαίας στην κατηγορία ποιότητας. Αυτές είναι οι διαχρονικές αξίες που ανέδειξαν την εταιρεία σε μία από τις πιο επιτυχημένες και σεβαστές επωνυμίες στις αγορές δίτροχων αλλά και τετράτροχων οχημάτων.

Το Kodiak 450 είναι ένα κορυφαίας ποιότητας utility ATV μεσαίου μεγέθους που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με τα ίδια υψηλά πρότυπα όπως κάθε μοντέλο στη δημοφιλή σειρά μας. Η Yamaha δεν θα συμβιβαστεί ποτέ στο θέμα της απόλυτης δέσμευσης προς την ποιότητα και την αξιοπιστία. Αυτή η σαφής και σταθερή φιλοσοφία συνέβαλε στο να γίνει η Yamaha μία από τις πιο αξιόπιστες μάρκες ανάμεσα στους επαγγελματίες αναβάτες και ένθερμους οπαδούς των ATV.

Ανθεκτική, συμπαγής και άνετη σχεδίαση σκελετού

Το Kodiak 450 είναι ένα utility ATV με απίστευτες δυνατότητες, σχεδιασμένο για εργασία και αναψυχή. Απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα πελατών που αναζητούν ένα ανθεκτικό, οικονομικά προσιτό και ελκυστικό πολυχρηστικό όχημα μεσαίου μεγέθους.

Η συμπαγής σχεδίαση του σκελετού έχει εμπνευστεί από το κορυφαίο σε πωλήσεις Kodiak 700 που έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και διαχρονικά ATV της Yamaha. Η φιλική προς το χρήστη εργονομία του Kodiak 450 εξασφαλίζει οδηγική άνεση όλη μέρα, είτε εργάζεστε στο αγρόκτημα είτε στο δάσος, ή όταν οδηγείτε χαλαρά με φίλους.

Η ανασχεδιασμένη πολυτελής σέλα προσφέρει μεγάλη απόσβεση και στήριξη και η φυσική θέση οδήγησης μικρής καταπόνησης έχει σχεδιαστεί, ώστε να κατανέμει το βάρος του αναβάτη ομοιόμορφα, για βελτιωμένη άνεση σε όλους τους τύπους εδάφους.

 

Υγρόψυκτος κινητήρας 421 κ.εκ. υψηλής ροπής με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου

Ο υγρόψυκτος κινητήρας 421 κ.εκ. του Kodiak 450 προσφέρει άφθονη ομαλή ροπή στις χαμηλές σ.α.λ., ώστε το utility ATV μεσαίου μεγέθους να μπορεί να κινείται ακόμα και στο δυσκολότερο έδαφος. Είτε κινείστε σε μικρή απόσταση από το χώρο εργασίας σας είτε εξερευνάτε μονοπάτια, αυτός ο ανθεκτικός και αξιόπιστος κινητήρας προσφέρει υψηλές επιδόσεις. Και χάρη στον ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου, το νέο Kodiak 450 παρέχει υψηλά επίπεδα οικονομίας καυσίμου.

Το σύστημα EFI εξασφαλίζει επίσης ότι αυτό το νέο, οικονομικά προσιτό utility ATV λειτουργεί αποδοτικά και αποτελεσματικά τόσο στο επίπεδο της θάλασσας όσο και σε μεγάλο υψόμετρο στο βουνό. Επίσης, χάρη στο κουμπί της ηλεκτρικής μίζας, η εκκίνηση είναι εύκολη σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες.

Για την αποτελεσματική λειτουργία του κινητήρα, το Kodiak 450 είναι εξοπλισμένο με ένα ψυγείο που βρίσκεται ψηλά στο πλαίσιο για μεγαλύτερη προστασία, καθώς και ένα βεντιλατέρ υψηλής απόδοσης, που διατηρεί τη θερμοκρασία του κινητήρα χαμηλή.

Ανασχεδιασμένη ανάρτηση μεγάλης διαδρομής

Το Kodiak 450 είναι εξοπλισμένο με ανασχεδιασμένα συστήματα ανάρτησης μεγάλης διαδρομής μπροστά και πίσω, τα οποία προσφέρουν άνεση στην οδήγηση, αλλά επίσης παρέχουν σε αυτό το ATV μεσαίου μεγέθους τη δυνατότητα να κινείται ακόμα και στο πιο απαιτητικό έδαφος.

Η ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση επωφελείται από τα νέα αμορτισέρ πεπιεσμένου αερίου KYB, που παρέχουν διαδρομή 171 χιλ. για την κίνηση του μπροστινού τροχού, ώστε το νέο Kodiak 450 να έχει τη δυνατότητα να απορροφά τους κραδασμούς, τα χτυπήματα σε χαντάκια και άλλα εμπόδια. Για υψηλά επίπεδα οδηγικής άνεσης σε συνδυασμό με ομαλό χειρισμό και εύκολο έλεγχο του τιμονιού, το ανθεκτικό σύστημα διπλού ψαλιδιού είναι εξοπλισμένο με ανασχεδιασμένους βραχίονες σχήματος Α, αρθρωτές συνδέσεις και μαξιλαράκια.

Η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση παρέχει διαδρομή 189 χιλ. για τον πίσω τροχό που εξασφαλίζει μια εξαιρετικά άνετη διαδρομή, η οποία, σε συνδυασμό με τη χαλαρή εργονομία και την καλή επένδυση της σέλας, καθιστά το Kodiak 450 ιδανικό για οδήγηση όλη μέρα, είτε για εργασία είτε για αναψυχή.

Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT Yamaha Ultramatic

Εκτός από το μικρό μέγεθος του σκελετού, την ομαλή ανάρτηση και τη χαλαρή εργονομία, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που καθιστούν το νέο Kodiak 450 την ιδανική επιλογή για νέους και έμπειρους αναβάτες είναι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT Yamaha Ultramatic.

Αυτό το εύχρηστο σύστημα διαθέτει λειτουργίες Χαμηλών στροφών, Υψηλών στροφών, Νεκράς και Όπισθεν, οι οποίες μπορούν να επιλεγούν σε δευτερόλεπτα μέσω ενός μοχλού διαδοχικής αλλαγής ταχυτήτων. Ένα ειδικό χαρακτηριστικό του κιβωτίου ταχυτήτων του Kodiak 450 είναι η λειτουργία Στάθμευσης, η οποία παρέχει αξιόπιστο και ακριβή χειρισμό, σε αντίθεση με ορισμένες άλλες μάρκες που διαθέτουν φρένο στάθμευσης με ντίζα, τα οποία είναι επιρρεπή σε τέντωμα.

Οι αναβάτες του Kodiak 450 επωφελούνται επίσης από τη διαρκή πέδηση κινητήρα στους 4 τροχούς, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη δυνατότητα ελέγχου σε κατωφέρειες ή κατά την επιβράδυνση σε στροφές. Το σύστημα σχεδίασης συμπλέκτη ελεύθερης περιστροφής μίας κατεύθυνσης (τύπου sprag) του Yamaha Ultramatic συμπλέκεται αυτόματα κατά την επιβράδυνση του οχήματος, προσφέροντας τη φυσική και ελέγξιμη αίσθηση ενός χειροκίνητου ή ημιαυτόματου συστήματος μετάδοσης σε συνδυασμό με την ομαλότητα και την άνεση ενός πλήρως αυτόματου συστήματος.

Σύστημα μετάδοσης με κουμπί 2×4 / 4×4 On Command

Το Kodiak 450 σχεδιάστηκε ώστε να είναι ένα από τα πιο φιλικά προς το χρήστη και εύχρηστα μοντέλα στην κατηγορία του. Το σύστημα μετάδοσης On Command 2×4 / 4×4 δίνει τη δυνατότητα στους αναβάτες να επιλέξουν τη λειτουργία που θέλουν με ένα ηλεκτρονικό σύστημα με κουμπί.

Σε σχετικά επίπεδο ή ευκολότερο έδαφος, μπορεί να επιλεγεί το σύστημα κίνησης στους 2 τροχούς (2WD), ενώ όταν η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη, αυτό το ανθεκτικό ATV μπορεί να μεταβεί απρόσκοπτα στη λειτουργία κίνησης στους 4 τροχούς (4WD). Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT Yamaha Ultramatic, το σύστημα επιλογής μετάδοσης με κουμπί On Command διασφαλίζει ότι το Kodiak 450 είναι πραγματικά ένα από τα πιο λειτουργικά και εύχρηστα μοντέλα στην κατηγορία utility ATV μεσαίου μεγέθους.

Πανίσχυρο και αξιόπιστο σύστημα πέδησης

Για ακριβή έλεγχο σε διάφορες συνθήκες, το Kodiak 450 διαθέτει διπλά δισκόφρενα εμπρός που επιβραδύνονται από ελαφριές δαγκάνες μονού εμβόλου. Επίσης, στο πίσω μέρος υπάρχει ένα στεγανοποιημένο πίσω υγρό φρένο με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης, το οποίο παράγει ισχυρή και αξιόπιστη δύναμη πέδησης. Αυτό το δοκιμασμένο και αξιόπιστο σύστημα προσφέρει τέλεια αίσθηση και λειτουργεί με μοχλούς στο τιμόνι με ένα πρόσθετο πεντάλ για το πίσω φρένο.

Εύκολη συντήρηση

Τα μοντέλα ATV της Yamaha φημίζονται για την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία τους. Προκειμένου να διευκολύνουμε τη συντήρηση και το σέρβις του Kodiak 450, το εξοπλίσαμε με πλενόμενο φίλτρο αέρα τύπου αφρώδους υλικού-λαδιού υψηλής παροχής, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς κανένα εργαλείο.

Η στάθμη του υγρού ψύξης μπορεί να ελεγχθεί από το πίσω μέρος του μπροστινού αριστερού φτερού και μπορεί να συμπληρωθεί με αφαίρεση του καλύμματος του ρεζερβουάρ καυσίμου και του αριστερού φτερού, ενώ η στάθμη του λαδιού μπορεί να ελεγχθεί και να συμπληρωθεί, εάν απαιτείται, αφαιρώντας απλώς ένα αποσπώμενο πλαστικό κάλυμμα. Και πάλι, δεν απαιτούνται εργαλεία.

Τέλος, χάρη στη λειτουργία Στάθμευσης του κιβωτίου ταχυτήτων, το φρένο στάθμευσης είναι αξιόπιστο και ακριβές, αλλά επίσης δεν υπάρχει ντίζα φρένου στάθμευσης που απαιτεί ρύθμιση ή αντικατάσταση σε περίπτωση τεντώματος.

Υψηλή χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου

Με τις ανθεκτικές μπροστινές και πίσω σχάρες με δυνατότητα μεταφοράς 40 κιλών και 80 κιλών αντίστοιχα, καθώς και ικανότητα ρυμούλκησης 600 κιλών, το Kodiak 450 έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέρχεται ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Χάρη στο χαμηλό κόστος λειτουργίας και την προσιτή τιμή του, το Kodiak 450 είναι ένας από τους οικονομικότερους τρόπους για να εκτελείτε εργασίες στο αγρόκτημα, στο εργοστάσιο ή στο δάσος. Βασικά, δεν υπάρχει κανένας άλλος τύπος οχήματος (4×4 ή μικρό τρακτέρ) που μπορεί να ανταγωνιστεί με αυτό το utility μεσαίου μεγέθους σε θέματα κόστους, απλότητας και ευχρηστίας.

Αυτό το ευέλικτο και προσαρμόσιμο ATV είναι επίσης εξοπλισμένο με το βαρούλκο WARN Vantage 2000. Έτσι, είναι μια ακόμα πιο ελκυστική επιλογή για εργασία και αναψυχή.

Πίνακας οργάνων LCD στο τιμόνι

Η κομψή οθόνη LCD ψηφιακών οργάνων διαθέτει ένα ταχύμετρο με δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ χλμ./ώρα και μ./ώρα, σε συνδυασμό με ενδείξεις χιλιομετρητή, μερικού χιλιομετρητή, ώρας και σέρβις, καθώς και ένα μετρητή καυσίμου. Επίσης για τη λειτουργία ή τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, υπάρχει μια χρήσιμη πρίζα 12 V DC.

Υπάρχουν επίσης προειδοποιητικές ενδείξεις για τις λειτουργίες νεκράς, όπισθεν και στάθμευσης, καθώς και για τη θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού, για τα συστήματα διαχείρισης του κινητήρα και για τη σύμπλεξη της λειτουργίας 4WD. Στο μοντέλο EPS, υπάρχει επίσης μια προειδοποιητική ένδειξη EPS.

Μοντέλο Kodiak 450 EPS

Ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης (EPS) της Yamaha

Εκτός από όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και προδιαγραφές που υπάρχουν στο Kodiak 450 EFI, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, το Kodiak 450 EPS είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης (EPS).

Αυτό το εξελιγμένο EPS αναπτύχθηκε από τη Yamaha για να προσφέρει τον πιο ισορροπημένο συνδυασμό υποβοήθησης του αναβάτη και θετικής ανάδρασης. Έτσι, αυτό το κορυφαίο σύστημα εξασφαλίζει ελαφριά αίσθηση τιμονιού με χειρισμό ακριβείας. Διατηρώντας ένα υψηλό επίπεδο ανάδρασης, το σύστημα EPS της Yamaha όχι μόνο διασφαλίζει ότι μειώνεται το επίπεδο της συνεισφοράς του αναβάτη, αλλά επίσης ότι διατηρείται η φυσική αίσθηση του τιμονιού.

Προβολέας στο τιμόνι

Για πρόσθετο φωτισμό, το Kodiak 450 EPS διαθέτει έναν ισχυρό προβολέα αλογόνου στο τιμόνι, ο οποίος ανάβει όταν επιλέγεται η μεγάλη σκάλα.

Βασικά χαρακτηριστικά των 2018 Kodiak 450 EFI και Kodiak 450 EPS

 • Νέο μοντέλο utility μεσαίου μεγέθους της Yamaha
 • Έμφαση στη λειτουργικότητα, την απόδοση, την αξία και την άνεση
 • Ένα αξιόπιστο και άνετο όχημα παντός εδάφους
 • Ανθεκτική, συμπαγής και κομψή σχεδίαση, εμπνευσμένη από το Kodiak 700
 • Πανίσχυρος, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος κινητήρας 421 κ.εκ.
 • Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT Yamaha Ultramatic με τελική μετάδοση κίνησης με άξονα
 • Λειτουργίες μετάδοσης L-H-N-R-P
 • Διαρκής πέδηση κινητήρα στους 4 τροχούς κατά την επιβράδυνση
 • Ηλεκτρονικός ψεκασμός καυσίμου (EFI) για εξαιρετική οικονομία σε οποιοδήποτε υψόμετρο
 • Εύκολη εκκίνηση σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες
 • Ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης 2×4 / 4×4 με κουμπί On Command
 • Άνετη, ευρύχωρη και χαλαρή θέση οδήγησης
 • Το ιδανικό πολυχρηστικό μοντέλο μεσαίου μεγέθους για εργασία και αναψυχή
 • Το χαμηλό κέντρο βάρους προσφέρει χαρακτηριστικά σταθερού χειρισμού
 • Οι φαρδιοί βραχίονες σχήματος A παρέχουν φαρδύ μπροστινό μετατρόχιο 930 χιλ. και πίσω μετατρόχιο 935 χιλ.
 • Νέα μπροστινή ανάρτηση με διπλό ψαλίδι μεγάλης διαδρομής 171 χιλ.
 • Νέα ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση μεγάλης διαδρομής 189 χιλ.
 • Νέα γεωμετρία αναρτήσεων με βέλτιστες ρυθμίσεις
 • Νέα αμορτισέρ πεπιεσμένου αερίου KYB μεγάλης διαδρομής
 • Ελαφριά και σταθερή αίσθηση τιμονιού για υψηλά επίπεδα αίσθησης σιγουριάς κατά την οδήγηση
 • Τα μπροστινά και πίσω ελαστικά 25 ιντσών προσφέρουν υψηλή πρόσφυση και μεγαλύτερη άνεση
 • Πανίσχυρα και ακριβή μπροστινά δισκόφρενα / αξιόπιστο στεγανοποιημένο πίσω υγρό φρένο
 • Σχάρες υψηλής αντοχής μπροστά και πίσω, χωρητικότητας 40 κιλών μπροστά και 80 κιλών πίσω
 • Ικανότητα ρυμούλκησης 600 κιλών
 • Εξοπλισμένο με βαρούλκο WARN Vantage 2000 στον βασικό εξοπλισμό
 • Ψηφιακά όργανα στο τιμόνι
 • Πρίζα 12 V DC

Kodiak 450 EPS: Αποκλειστικά πρόσθετα βασικά χαρακτηριστικά

 • Ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης για ελαφρύ και εύκολο έλεγχο του τιμονιού σε κάθε έδαφος
 • Πανίσχυρο φως τιμονιού για πρόσθετο φωτισμό μεγάλης σκάλας

Χρώματα

Kodiak 450 EPS

 • Solid Green
 • Nimbus Grey με ζάντες αλουμινίου Satin Black
 • Tan Camouflage

Kodiak 450 EFI

 • Solid Green
 • Red Spirit
 • Tan Camouflage

Διαθεσιμότητα

 • Kodiak 450 EPS – Ιούλιος 2017
 • Kodiak 450 EFI – Αύγουστος 2017

ΣΕΙΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ YAMAHA 2018 ATV

Utility            

Grizzly 700 EPS

 • Stormcloud Grey – νέο χρώμα
 • Camouflage με μαύρες ζάντες αλουμινίου και υποδοχή κοτσαδόρου 2″ – νέο χρώμα
 • Yamaha Blue με στιλβωμένες ζάντες αλουμινίου – νέο χρώμα
 • Solid Green
 • White με στιλβωμένες ζάντες αλουμινίου

Grizzly 700 EPS SE

 • Charcoal Grey με στιλβωμένες ζάντες αλουμινίου – νέο χρώμα
 • Light Silver με στιλβωμένες ζάντες αλουμινίου – νέο χρώμα

Kodiak 700

 • Tan Camouflage – νέο χρώμα
 • Red Spirit
 • Solid Green

Kodiak 700 EPS

 • Nimbus Grey με μαύρες ζάντες αλουμινίου – νέο χρώμα
 • Camouflage με μαύρες ζάντες αλουμινίου
 • Solid Green

Kodiak 700 EPS SE

 • Silver Metallic με μαύρες ζάντες αλουμινίου – νέο χρώμα
 • Satin Black με μαύρες ζάντες αλουμινίου

Grizzly 350 2WD

 • Solid Green
 • Red Spirit
 • Yamaha Blue

Grizzly 350 4WD

 • Solid Green
 • Red Spirit

Sport & Leisure

YFM700R

 • Stormcloud Grey – νέο χρώμα

YFM700R SE

 • Yamaha Blue – νέα γραφικά

YFZ450R

 • Racing Blue – νέα γραφικά

YFZ450R SE

 • Racing Blue – νέα γραφικά
 • White – νέο χρώμα

YFM90R

 • Racing Blue
 • Λευκό

YFZ50

 • Racing Blue

Side-by-Side

Viking

 • Camouflage με μαύρες ζάντες αλουμινίου – νέο χρώμα
 • Red Spirit
 • Solid Green