Η πολυαναμενόμενη συνεργασία μεταξύ της Triumph και της Dorna (που όπως σας είχαμε αναφέρει τον Ιανουάριο, εδώ), ανακοινώθηκε πλέον και επίσημα κατά τη διάρκεια του Ιταλικού Grand Prix στο Mugello με την υπογραφή τριετές συμβολαίου που ορίζει τον Βρετανό κατασκευαστή, επίσημο προμηθευτή κινητήρων της κατηγορίας Moto2 από το 2019.

Ο νέος Triumph Moto2 τρικύλινδρος κινητήρας των 765 κ.εκ που βασίζεται στον υψηλών προδιαγραφών κινητήρα του Street Triple RS, τροποποιήθηκε και εξελίχθηκε γεγονός το οποίο ενίσχυσε σημαντικά την ισχύ και την ροπή του φτάνοντας τους 123 ίππους στις 11.700 στροφές και 77Nm ροπής στις 10.800 στροφές, καθώς επίσης και την συνολική απόδοση της μοτοσικλέτας, ενώ πλέον διαθέτει περισσότερα από 80 νέα εξαρτήματα σε σύγκριση με τον προηγούμενο κινητήρα.

Ο Trevor Morris, Τεχνικός Διευθυντής της ExternPro, υπεύθυνος για την τελική προετοιμασία των κινητήρων για τους αγώνες, δήλωσε:

«Είναι απίστευτα συναρπαστικό το γεγονός ότι θα συνεργαστούμε με την πρότυπη εταιρεία μοτοσικλετών Triumph στην προμήθεια κινητήρων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2. Είμαι οπαδός του τρικύλινδρου κινητήρα καθώς τα μοναδικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις του θα διασφαλίσουν και θα ενισχύσουν την μελλοντική επιτυχία του πρωταθλήματος.»

Ο Julian Simon, Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2009 στα 125cc και αναβάτης δοκιμών στη Moto2, δήλωσε:

«Ο κινητήρας είναι πολύ ισχυρός. Η αίσθηση μεταξύ του γκαζιού και του πίσω τροχού είναι πολύ άμεση και ελεγχόμενη. Η γενική αίσθηση είναι πολύ καλή και ο κινητήρας παρουσιάζει ήδη μεγάλες δυνατότητες.»

Story: Σταύρος Κρασσάς