Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Το κομψό ιταλικό στυλ που χαρακτηρίζει τη Vespa συναντά τον συναρπαστικό κόσμο των σκαφών αναψυχής και της ιστιοπλοΐας. Αυτός ο συνδυασμός κομψότητας και φινέτσας χαρακτηρίζει τις νέες ειδικές εκδόσεις Vespa Primavera Yacht Club και Vespa GTS Yacht Club, οι οποίες βασίστηκαν στις τεχνικές προδιαγραφές και στο πλαίσιο των τελευταίων μοντέλων Vespa.

Η Vespa Primavera Yacht Club, είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις των 50 και των 125 κ.εκ. και η Vespa GTS Yacht Club, σε εκδόσεις των 125 και 300 κ.εκ. Ξεχωρίζουν από το λευκό τους χρώμα που συνδυάζεται αριστοτεχνικά με αρκετές μπλε λεπτομέρειες. Σε αυτές περιλαμβάνονται, ειδικά γραφικά, τροχοί με ματ μπλε βερνίκι και σπέσιαλ diamond-cut φινίρισμα, διακοσμητική «γραβάτα» στη μάσκα με χρωμιωμένες λεπτομέρειες επίσης σε ματ μπλε χρώμα και λαστιχένια ένθετα στο δάπεδο.

Το λευκό κορδόνι που διατρέχει την περίμετρο της σέλας και η ταμπέλα με το κομψό λογότυπο στο πίσω μέρος της ποδιάς, ολοκληρώνουν την εικόνα και τονίζουν την έμφαση που δόθηκε ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια.

VESPA NOTTE

Η ειδική σειρά Vespa Notte απευθύνεται σε όσους έλκονται από την έμφαση στη λεπτομέρεια και το κορυφαίο φινίρισμα. Σχεδιάστηκε για εκείνους που έχουν την υψηλή ποιότητα ως βασική τους προτεραιότητα και ξέρουν πώς να τραβούν τα βλέμματα.

Η Vespa Notte είναι μια ειδική έκδοση που αφορά στα μοντέλα Vespa Sprint (50 και 125 κ.εκ.) και Vespa GTS Super (125 και 300 κ.εκ.) και για το λόγο αυτό είναι βασισμένη στα τεχνικά και μηχανολογικά στοιχεία των τελευταίων μοντέλων Vespa «μικρού» και «μεγάλου» σώματος.

Το όνομα Notte (νύχτα στα ιταλικά) που επελέγη γι’ αυτή τη σειρά είναι η κατάλληλη εισαγωγή στο μοναδικό της στυλ, που χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία του μαύρου χρώματος. Το σκοτεινό στυλ συνδυάζει το μαύρο ματ χρώμα με αρκετές γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι καθρέπτες, το μπροστινό διακοσμητικό (γραβάτα), τα αντίβαρα του τιμονιού, η χειρολαβή και τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη στην GTS Super Notte.

Στα ιδιαίτερα στυλιστικά στοιχεία περιλαμβάνονται η ειδικής σχεδίασης σέλα για κάθε μοντέλο  και η ταμπέλα με λογότυπο στο πίσω μέρος της ποδιάς. Οι τροχοί και το προστατευτικό του τελικού της εξάτμισης είναι επίσης σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Τέσσερις διαφορετικοί κινητήρες

Οι Vespa Primavera Yacht Club και Vespa Sprint Notte είναι διαθέσιμες με δύο σύγχρονους κινητήρες, έναν 50 κ.εκ. και έναν 125 κ.εκ., οι οποίοι ανήκουν στην προηγμένη σειρά κινητήρων i-get της Piaggio. Ο κινητήρας των 50 κ.εκ. είναι αερόψυκτος 4-χρονος και διαθέτει ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου και 3 βαλβίδες. Παρέχει πολύ καλή απόδοση και αξιοπιστία, καθώς και εξαιρετική εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένη εκπομπή ρύπων. Είναι ο ιδανικός κινητήρας, ειδικά για τους νεότερους αναβάτες που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τον συνδυασμό γραμμικής απόδοσης, αυτονομίας και χαμηλού κόστους χρήσης.

Ο κινητήρας των 125 κ.εκ. ανήκει και αυτός στην οικογένεια κινητήρων iget: είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος, 4-χρονος με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου και 3 βαλβίδες. Κάθε λεπτομέρεια, από την εξάτμιση έως και την εσωτερική δομή του κιβωτίου ταχυτήτων, έχουν σχεδιαστεί για ομαλή και άνετη οδήγηση με ελάχιστους μηχανικούς θορύβους. Είναι ένας εξαιρετικά φιλικός προς το περιβάλλον κινητήρας που παρέχει κορυφαίες για την κατηγορία του επιδόσεις. Η ισχύς και η μέγιστη ροπή του κινητήρα i-get των 125 κ.εκ. είναι 7.9 kW στις 7.700 σ.α.λ. και 10.4 Nm στις 6.000 σ.α.λ.  Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος που έχουν όλες οι Vespa, προσφέρουν μια ιδιαίτερα ζωηρή επιτάχυνση.

Οι Vespa GTS 125 Yacht Club και Vespa GTS 125 Super Notte διαθέτουν τον πιο προηγμένο κινητήρα iget. Είναι ένας 4-χρονος, μονοκύλινδρος κινητήρας με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου, 4 βαλβίδες και υγρόψυξη. Βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του, σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, αλλά και την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπή ρύπων. Είναι εφοδιασμένος με το αποκλειστικό σύστημα Start & Stop της Piaggio, το οποίο αντικαθιστά την παραδοσιακή μίζα με μια ηλεκτρονική συσκευή χωρίς ψύκτρες, η οποία έχει τοποθετηθεί απευθείας στον στροφαλοφόρο άξονα. Τα πλεονεκτήματα του συστήματος είναι πολλά. Ταχύτερη εκκίνηση του κινητήρα, χαμηλότερο βάρος, μεγαλύτερη αξιοπιστία και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου είναι μερικά από αυτά. Το σύστημα Start & Stop της Piaggio σβήνει αυτόματα τον κινητήρα, 3 έως 7 δευτερόλεπτα αφού σταματήσει το όχημα (εξαρτάται από το αν ο κινητήρας έχει φτάσει στην κανονική θερμοκρασία λειτουργίας ή όχι). Ένα ελάχιστο άνοιγμα του γκαζιού είναι αρκετό για να ανάψει και πάλι αθόρυβα ο κινητήρας, καθώς δεν υπάρχει παραδοσιακή μίζα.

Τέλος, οι Vespa GTS Yacht Club και Vespa GTS 300 Super Notte διαθέτουν έναν σύγχρονο καινοτόμο μονοκύλινδρο, 4-βάλβιδο, υγρόψυκτο κινητήρα με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου που αποδίδει 15,6 kW (21,2 CV) στις 7.750 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή που αγγίζει τα 22 Nm μόλις στις 5.000 σ.α.λ. Αυτά τα στοιχεία εξασφαλίζουν δυνατή επιτάχυνση και εξαιρετικές επιδόσεις, καθιστώντας την ειδική έκδοση της μεγάλης Vespa, το ιδανικό όχημα για καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, αλλά και για άνετα ταξίδια στην ύπαιθρο.

*Δελτίο Τύπου Vespa