Νέα Yamaha YZF-R6 2017 – Βίντεο

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Τελειοποιημένη. Ανασχεδιασμένη. Εντυπωσιακή

Με περισσότερες από 160.000 πωλήσεις στην Ευρώπη και έχοντας κερδίσει 3 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport μέσα στα τελευταία 7 χρόνια, η YZF-R6 έχει γραφτεί στην ιστορία ως μία από τις πιο δημοφιλείς και extreme μοτοσικλέτες supersport που κατασκεύασε ποτέ η Yamaha. Αυτό το εμβληματικό μοντέλο των 600 κ.εκ. είναι ελαφρύ, ευκίνητο και γρήγορο και αποτελεί την πρώτη επιλογή όσων αναζητούν σήμερα τις συγκινήσεις που προσφέρει η οδήγηση μιας τέτοιας μοτοσικλέτας, η οποία μπορεί να τους ανεβάσει γρήγορα στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης των αγώνων supersport.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_16

Για να τονιστεί η ολοκληρωτική αφοσίωση της εταιρείας στον τομέα των μηχανών supersport, η οποία παραμένει σημαντική συνιστώσα του σπορ, αγωνιστικού DNA της Yamaha, η κορυφαία Ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία θα παρουσιάσει μια νέα YZF-R6 για το 2017 με ριζοσπαστικά νέο στυλ, η οποία δημιουργήθηκε με χρήση ορισμένων από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες του σασί της YZF-R1 και υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων. Η νέα YZF-R6 κατέφθασε και διαθέτει νέα σχεδίαση και επιθετική όψη που περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του DNA των καθαρόαιμων μοντέλων της σειράς R της Yamaha.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_30

R για Racing Καλωσορίσατε στον R WORLD, τον κόσμο της σειράς R

Κάθε μοντέλο της σειράς YZF-R είναι μια πρόσκληση για να μπείτε στον “δικό μας κόσμο” αγώνων μοτοσικλέτας και μια ευκαιρία να γίνετε αναπόσπαστο κομμάτι μιας από τις πιο φημισμένες ομάδες στην κατηγορία supersport.

Στον “δικό μας κόσμο”, η συμμετοχή σε αγώνες και η κατάκτηση της νίκης είναι τρόπος ζωής βαθιά συνυφασμένος με το DNA μας. Στον “δικό μας κόσμο”, κάθε μοντέλο supersport YZF αποτελεί απευθείας απόγονο της πολυπρωταθλήτριας στο MotoGP αγωνιστικής μοτοσικλέτας YZR-M1. Και στον “δικό μας κόσμο” πιστεύουμε ότι πρέπει να δίνεται στον καθένα η ευκαιρία να βιώσει το πραγματικό νόημα των επιδόσεων μιας μοτοσικλέτας supersport.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_11

Κανένας άλλος κατασκευαστής δεν μπορεί να προσφέρει μια τόσο μεγάλη γκάμα μοντέλων supersport υψηλής τεχνολογίας, που ξεκινούν από τα 125 κ.εκ. και φτάνουν έως τα 1.000 κ.εκ. Από την YZF-R1M έως τις YZF-R1, YZF-R6, YZF-R3 και YZF-R125, κάθε μοντέλο της σειράς R είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με την πιο προηγμένη τεχνολογία αγωνιστικών μοτοσικλετών.

Ο κόσμος του R είναι ανοιχτός σε κάθε αναβάτη που εκτιμά τη νικηφόρα ιστορική κληρονομιά αλλά και τη φημισμένη τεχνική αρτιότητα των μοντέλων της Yamaha. Και ο κόσμος του R παρέχει στους ιδιοκτήτες μοντέλων της σειράς YZF-R την ευκαιρία να αναδείξουν το πραγματικό ταλέντο τους ως αναβάτες στο δρόμο αλλά και στην πίστα.

Ο “δικός μας κόσμος” είναι εδώ. Ο κόσμος του R είναι το σήμερα.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_9

Η YZF-R6 του 2017

Εμβληματική σχεδίαση, εμπνευσμένη από την M1 με δυνατότητες ελέγχου νέας γενιάς

Η YZF-R6 βρισκόταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή της σχεδίασης των μοτοσικλετών extreme supersport. Μετά από μια δεκαετία από την πρώτη κυκλοφορία της, το σημερινό μοντέλο εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο δυναμικές εμφανίσεις στην κατηγορία του, προσελκύοντας τους πιστούς και αφοσιωμένους οπαδούς αυτής της μοτοσικλέτας.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_17

Για το 2017, η Yamaha ανασχεδίασε εντελώς αυτήν την εμβληματική μοτοσικλέτα supersport μεσαίας κατηγορίας και η YZF-R6 υιοθετεί μια ριζοσπαστικά νέα εμφάνιση, ξεκάθαρα εμπνευσμένη από την YZF-R1 τελευταίας γενιάς. Με το άνοιγμα εξαναγκασμένης εισαγωγής αέρα στο κέντρο, όπως στην M1 , και τους χωνευτούς διπλούς προβολείς LED, η επιθετική και εκθαμβωτική όψη της μπροστινής πλευράς της μοτοσικλέτας εξασφαλίζει ότι θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως μέλος της οικογένειας μοντέλων της σειράς R.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_18

Για να ενισχυθεί το δέος που προκαλεί η παρουσία της, η νέα YZF-R6 είναι εξοπλισμένη με λεπτά φώτα θέσης που χαρίζουν ξεχωριστή ποιότητα και ιδιαίτερη προσωπικότητα στη δυναμική μπροστινή όψη. Το στυλ και η θέση αυτών των φώτων θέσης δημιουργούν μια συναρπαστική εικόνα, η οποία, παρότι μαρτυρά τη συγγένεια με την οικογένεια μοντέλων R, παρέχει στην YZF-R6 μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή όψη.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_14

Το DNA της νέας γενιάς μοντέλων R είναι εμφανές στη κομψή και επιθετική σχεδίαση, η οποία διαθέτει μια σειρά πλευρικών αεραγωγών και ρέουσες οριζόντιες γραμμές που τονίζουν την αεροδυναμική υπεροχή της μοτοσικλέτας. Το νέο στυλ YZF-R1 στο πίσω μέρος ενισχύει το αγωνιστικό στυλ και, παρότι η εμφάνιση αυτού του δυναμικού μοντέλου supersport είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένη από τη ναυαρχίδα YZF-R1, η YZF-R6 διαθέτει τον δικό της, μοναδικό χαρακτήρα και το δικό της προφίλ.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_6

Η αποτελεσματικότατη αεροδυναμική της YZF-R6

Η ομάδα σχεδίασης μοντέλων supersport της Yamaha εργάζεται ασταμάτητα για να επιτύχει ανώτερα επίπεδα επιδόσεων σε όλους τους τομείς, οπότε η YZF-R6 του 2017 είναι εξοπλισμένη με νέο μπροστινό φέρινγκ και ανεμοθώρακα με την πλέον αποτελεσματική αεροδυναμική που επιτεύχθηκε ποτέ σε αυτό το μοντέλο.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_1

Το μπροστινό φέρινγκ χαμηλής οπισθέλκουσας αναπτύχθηκε με χρήση ορισμένων σημαντικών στοιχείων της YZF-R1 και η τελευταία σχεδίαση παρέχει σημαντική βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης κατά 8%. Όπως το ανασχεδιασμένο μπροστινό φέρινγκ και ο ανεμοθώρακας, τα νέα φώτα φλας τύπου LED της μοτοσικλέτας είναι ενσωματωμένα στους πλευρικούς καθρέφτες ώστε να μειώνεται ο στροβιλισμός του αέρα και η οπισθέλκουσα δύναμη.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_3

Υπερσύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία ελέγχου

Η YZF-R6 ήταν μία από τις πρώτες μοτοσικλέτες στις οποίες υιοθετήθηκε η χρήση προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων που εξασφαλίζουν έλεγχο ακριβείας. Σε αυτά περιλαμβάνεται το ηλεκτρονικό γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle) και η ηλεκτρονική εισαγωγή YCC-I (Yamaha Chip Controlled Intake). Για να επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα ελέγχου υπό διάφορες συνθήκες, η YZF-R6 είναι εξοπλισμένη με προηγμένο Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS), το οποίο ρυθμίζεται από ένα διακόπτη στο τιμόνι.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_28

Αναγνωρίζοντας ότι η YZF-R6 προσελκύει μια μεγάλη γκάμα αναβατών που δίνουν σημασία στις επιδόσεις και έχουν διάφορα επίπεδα δεξιοτήτων και εμπειρίας, το νέο TCS διαθέτει 6 επίπεδα επιλέξιμης παρέμβασης, καθώς και μια λειτουργία OFF (απενεργοποίησης). Το έξυπνο λογισμικό του TCS είναι σχεδιασμένο για να διασφαλίζει ότι, όταν παρεμβαίνει, ο αναβάτης δεν θα έχει οποιαδήποτε αφύσικη αίσθηση. Το σύστημα αντισταθμίζει επίσης τη φθορά του πίσω ελαστικού, ώστε να παρέχει σταθερές επιδόσεις.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_4

Ο εξοπλισμός της YZF-R6 περιλαμβάνει επίσης ένα νέο Σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (QSS) που εξασφαλίζει ταχύτερες αλλαγές ταχυτήτων. Αυτό το σύστημα είναι παρόμοιο με το αντίστοιχο σύστημα στην YZF-R1 και ακυρώνει ακαριαία την κινητήρια ροπή όταν εντοπίζεται ανέβασμα ταχύτητας. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπει ανεβάσματα ταχυτήτων με το γκάζι στο τέρμα και χωρίς συμπλέκτη και εξασφαλίζει εξαιρετική επιτάχυνση μέσω του κιβωτίου 6 ταχυτήτων με κοντές σχέσεις.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_23

Μπροστινό πιρούνι 43 mm τύπου YZF-R1

Δεν είναι μόνο η επιθετική όψη του μπροστινού μέρους, η οποία είναι εμπνευσμένη από την YZF-R1, που ενισχύει τις στενές σχέσεις με τη ναυαρχίδα των μοντέλων supersport, καθώς η YZF-R6 του 2017 είναι επίσης εξοπλισμένη με νέο ανάποδο πιρούνι KYB από την YZF-R1. Αυτή η υψηλών προδιαγραφών μπροστινή ανάρτηση περιλαμβάνει σωλήνες μεγάλης διαμέτρου 43 mm – σε σύγκριση με τη διάμετρο των 41 mm στο προηγούμενο μοντέλο – για πιο σταθερή αίσθηση ιδίως κατά το φρενάρισμα και την κίνηση σε στροφές. Ο άξονας τους μπροστινού τροχού έχει επίσης αυξημένη διάμετρο στα 25 mm για βελτιστοποιημένο χειρισμό.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_27

Το πιρούνι υψηλών προδιαγραφών προσφέρει πλήρεις δυνατότητες ρύθμισης και επιτρέπει στον αναβάτη να ορίζει με πληκτρολόγηση την επιθυμητή σκληρότητα της ανάρτησης. Αυτό, σε συνδυασμό με το ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ KYB νέας σχεδίασης, επιτρέπει τη ρύθμιση του πλαισίου YZF-R6 για άμεση απόδοση υψηλής ακριβείας κατά το χειρισμό ανάλογα με τις διάφορες συνθήκες.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_25

Μπροστινά φρένα διαμέτρου 320 mm τύπου YZF-R1

Η νέα YZF-R6 επωφελείται επίσης από τη χρήση ενός συστήματος ακτινικού μπροστινού φρένου τύπου YZF-R1, το οποίο είναι ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα που τοποθετούνται σε οποιαδήποτε μοτοσικλέτα παραγωγής της Yamaha. Οι διπλοί δίσκοι των 320 mm είναι εξοπλισμένοι με ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων τοποθετημένες αντικριστά, οι οποίες παρέχουν εξαιρετική αίσθηση και εντυπωσιακή ισχύ πέδησης.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_22

Λεπτό πίσω υποπλαίσιο μαγνησίου

Η δυνατότητα μετακίνησης του αναβάτη είναι σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη ευκινησίας και ακρίβειας υψηλού επιπέδου κατά το χειρισμό και η YZF-R6 διαθέτει σέλα και πίσω υποπλαίσιο νέας σχεδίασης, που επιτρέπει στον αναβάτη να μετατοπίζει το βάρος του σώματός του γρήγορα και εύκολα. Το υποπλαίσιο κατασκευάζεται από ανθεκτικό και ελαφρύ μαγνήσιο CF χυτευμένο υπό πίεση και είναι στενότερο κατά 20 mm στο μπροστινό μέρος ώστε να επιτρέπει στον οδηγό να πλησιάζει το σώμα του πιο κοντά στο ρεζερβουάρ για βελτιωμένη αεροδυναμική.

Η σέλα έχει το ίδιο ύψος με εκείνη του σημερινού μοντέλου, αλλά έχει ελαφρώς ανοδική κλίση προς το πίσω μέρος για περισσότερη υποστήριξη κατά την επιτάχυνση και αυξημένη ελευθερία κινήσεων.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_24

Ελαφρύ ρεζερβουάρ καυσίμου από αλουμίνιο

Μια άλλη σημαντική αλλαγή στο μοντέλο του 2017 είναι η τοποθέτηση ενός όμορφα σχεδιασμένου ρεζερβουάρ καυσίμου, το οποίο προσφέρει ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι της σχεδίασης του προηγούμενου μοντέλου. Αυτό το ελαφρύ και αεροδυναμικά διαμορφωμένο ρεζερβουάρ κατασκευάζεται από αλουμίνιο και διαθέτει βαθιές εσοχές για τα γόνατα, που επιτρέπουν στον αναβάτη να γραπώνει γερά τη μηχανή και να βρίσκει μια ιδανική θέση ανάλογα με το σωματότυπο και το στυλ οδήγησής του.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_12

Η Yamaha χρησιμοποίησε μια ειδική τεχνολογία συγκόλλησης (Ψυχρή μεταφορά μετάλλου – CMT) για να δημιουργήσει το σμιλευμένο σχήμα του νέου ρεζερβουάρ και η διαδικασία κατασκευής περιλαμβάνει ένα συνδυασμό ερμητικά σφραγισμένων συγκολλήσεων που γίνονται αρχικά από ρομπότ, αλλά ολοκληρώνονται από ειδικευμένους συγκολλητές ώστε να επιτυγχάνεται ένα αποκλειστικό, χειροποίητο φινίρισμα. Καθώς ζυγίζει 1,2 kg λιγότερο από την αντίστοιχη ατσάλινη έκδοση – και παρέχει βελτιωμένη θέση οδήγησης με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων για γρήγορη μετατόπιση του βάρους κατά την είσοδο και έξοδο από τις στροφές – αυτό το ποιοτικό ρεζερβουάρ καυσίμου τονίζει τις κορυφαίες στην κατηγορία προδιαγραφές της YZF-R6.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_21

Βελτιωμένη θέση οδήγησης

Ο συνδυασμός του νέου ρεζερβουάρ καυσίμου με το νέο λεπτότερο υποπλαίσιο και τη μεγαλύτερη κλίση της σέλας δημιουργεί μια βελτιωμένη θέση οδήγησης, η οποία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους πελάτες μεγαλύτερη αίσθηση ελέγχου στο δρόμο αλλά και στην πίστα.

Το κατά 20 mm λεπτότερο κεντρικό τμήμα της “μέσης” παρέχει βελτιωμένη εργονομία και διευκολύνει το πάτημα των ποδιών στο έδαφος, ενώ η σέλα και οι βαθιές εσοχές για τα γόνατα στο σμιλευτό αλουμινένιο ρεζερβουάρ καυσίμου επιτρέπουν στον οδηγό να προσαρμόζει το σχήμα του σώματός του πλησιάζοντας πιο κοντά στη μοτοσικλέτα. Το αποτέλεσμα είναι μια αρμονική θέση οδήγησης, η οποία παρέχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων για αποτελεσματική μετατόπιση του βάρους του σώματος. Αυτό, με τη σειρά του, επιτρέπει στον αναβάτη να εκμεταλλεύεται πλήρως τα υψηλότερα επίπεδα χειρισμού, πέδησης και επιτάχυνσης που παρέχονται από το νέο πιρούνι, τα μπροστινά δισκόφρενα και την ηλεκτρονική τεχνολογία ελέγχου.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_20

Όργανα της σειράς R

Η νέα οθόνη στον πίνακα οργάνων, η οποία αναπτύχθηκε με βάση το σχέδιο της οθόνης της YZF-R1, διαθέτει στροφόμετρο με αναλογικό στυλ και ψηφιακό ταχύμετρο, αλλά και μια ένδειξη πολλαπλών λειτουργιών που περιλαμβάνει την κατάσταση των TCS και ABS.

 yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_26

Βασικά χαρακτηριστικά της νέας YZF-R6

 • Σχεδίαση σειράς R νέας γενιάς
 • Εμβληματική μπροστινή όψη εμπνευσμένη από την YZF-R1
 • Καθαρόαιμο αγωνιστικό DNA για κορυφαίο στυλ και επιδόσεις στην κατηγορία της
 • Η καλύτερη αεροδυναμική που επιτεύχθηκε ποτέ σε μια YZF-R6
 • Υπερσύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία ελέγχου
 • TCS 6 επιπέδων κατάλληλο για μεταβαλλόμενες συνθήκες οδήγησης
 • Σύστημα QSS για ταχύτερα ανεβάσματα ταχυτήτων με τέρμα το γκάζι και χωρίς συμπλέκτη
 • Μπροστινό πιρούνι 43 mm τύπου YZF-R1 με ειδικές ρυθμίσεις για την YZF-R6
 • Μπροστινά φρένα διαμέτρου 320 mm τύπου YZF-R1 με ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες 4 εμβόλων
 • Λεπτό πίσω υποπλαίσιο μαγνησίου
 • Νέα σέλα με κλίση
 • Ελαφρύ ρεζερβουάρ καυσίμου από αλουμίνιο
 • Βελτιωμένη θέση οδήγησης
 • ABS
 • D-Mode
 • Συμμόρφωση με το πρότυπο EU4

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_10

Σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά της YZF-R6

 • Υγρόψυκτος, 4βάλβιδος, τετράχρονος, 4κύλινδρος κινητήρας 599 κ.εκ. με 2ΕΕΚ, διαστάσεων 67 mm x 42,5 mm
 • Έμβολα από σφυρήλατο αλουμίνιο, λόγος συμπίεσης 13,1:1
 • Βαλβίδες εισαγωγής/εξαγωγής από τιτάνιο
 • Σύστημα εισαγωγής αέρα και ηλεκτρονική εισαγωγή YCC-I (Yamaha Chip Controlled Intake)
 • Ηλεκτρονικό γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle) με διπλό μπεκ
 • Μονόδρομος συμπλέκτης (slipper)
 • Κιβώτιο 6 ταχυτήτων κοντών σχέσεων
 • Καλύμματα κυλινδροκεφαλών και περιβλήματος από μαγνήσιο
 • Βαλβίδες EXUP που συνεισφέρουν στην επίτευξη εξαιρετικών χαρακτηριστικών καμπυλών ροπής
 • Σιγαστήρας εξάτμισης από τιτάνιο
 • Πλαίσιο και ψαλίδι από αλουμίνιο

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_8

Σειρά γνήσιων αξεσουάρ

Η Yamaha προσφέρει μια σειρά νέων και παλαιότερων γνήσιων αξεσουάρ που ενισχύουν τις επιδόσεις και το στυλ της YZF-R6 του 2017 και επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες της να την προσαρμόσουν στις προτιμήσεις τους. Η πλήρης σειρά των αξεσουάρ θα γίνει διαθέσιμη όταν θα φτάσει η YZF-R6 στους εκθεσιακούς χώρους των αντιπροσώπων της Yamaha. Μετά από την κυκλοφορία του νέου μοντέλου, οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή My Garage για να δημιουργήσουν και να δουν τη “δική τους” απόλυτη εικονική έκδοση της YZF-R6 με χρήση tablet ή smartphone.

Θα διατίθεται στα χρώματα, Race Blu και Tech Black. Θα είναι διαθέσιμη από τον Απρίλιο του 2017.

yamaha_yzf_r6_600_2017_on2wheels_15