Νέα Yamaha XSR900 Abarth (Βίντεο)

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)
Γεννημένη για την πρωτιά

Με το μοναδικό συνδυασμό τεχνολογίας αιχμής και εμβληματικού στυλ το οποίο αποτίει φόρο τιμής σε κλασσικές μοτοσικλέτες του παρελθόντος, τα μοντέλα Sport Heritage της Yamaha είναι δημοφιλή σε όλο και περισσότερους αναβάτες που εκτιμούν τη φιλοσοφία “Faster Sons”.

Αποδεχόμενα ορισμένα από τα κλασικά στοιχεία σχεδίασης από την ιστορία 60 χρόνων της Yamaha, μοντέλα όπως η XSR900 δίνουν στους σημερινούς αναβάτες την ευκαιρία να αποκτήσουν μια σύγχρονη μοτοσικλέτα γεμάτη χαρακτήρα με την πιο σύγχρονη τεχνολογία και τις κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία της.

Η Yamaha, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία, ενστερνίζεται πλήρως το αυξανόμενο κίνημα προσαρμογής μοτοσικλετών και, τα τελευταία χρόνια, έχει προχωρήσει στην παραγωγή μιας σειράς από μοναδικές ειδικές μοτοσικλέτες.

Χρησιμοποιώντας διάφορα μοντέλα Sport Heritage ως σημείο αναφοράς, θρυλικοί κατασκευαστές μοτοσυκλετών, συμπεριλαμβανομένων των Shinya Kimura και Roland Sands, δημιούργησαν ορισμένες πραγματικά εξαιρετικές μοτοσικλέτες, οι οποίες αναδεικνύουν τις ικανότητές τους και παράλληλα εμπνέουν κάθε αναβάτη, επιδεικνύοντάς του τον τρόπο να κάνει οποιαδήποτε Yamaha πραγματικά δική του.

Για πρώτη φορά συνεργαστήκαμε με την Abarth, μία από τις εταιρείες με το μεγαλύτερο κύρος στην Ιταλία, η οποία προέρχεται από το χώρο αγώνων αυτοκινήτων, για να δημιουργήσουμε μια συλλεκτική μοτοσικλέτα Café Racer εργοστασιακής παραγωγής.

Νέα XSR900 Abarth. Η πρώτη ειδική μοτοσικλέτα Sport Heritage σε στυλ café racer.

Η Abarth ασχολείται με τους αγώνες εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια και, με το ιταλικό σχεδιαστικό ταλέντο και το καθαρόαιμο αγωνιστικό DNA που διαθέτει, έχει δημιουργήσει μια ιστορία και φιλοσοφία που ταιριάζουν απόλυτα με τις αντίστοιχες της Yamaha.

Για το 2017, η Abarth και η Yamaha συνεργάστηκαν σε ένα συναρπαστικό νέο πρόγραμμα για να δημιουργήσουν την XSR900 Abarth, μια ειδική μοτοσικλέτα υψηλής ποιότητας σε στυλ café racer με ένα χρωματικό συνδυασμό που αιχμαλωτίζει το βλέμμα, η οποία έχει κατασκευαστεί με μια σειρά από αποκλειστικά, ελαφριά εξαρτήματα.

Κινητήρας CP3 850 κ.εκ.

Στην καρδιά αυτής της νέας συλλεκτικής μοτοσικλέτας βρίσκεται ο εξαιρετικός τρικύλινδρος κινητήρας CP3 850 κ.εκ. της Yamaha, ο οποίος παρέχει ισχυρή, γραμμική ροπή που δίνει στην αναβάτη τη δυνατότητα να απολαύσει εκπληκτική επιτάχυνση και εξαιρετικές επιδόσεις σε όλο το εύρος στροφών. Εφοδιασμένος με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και με μονόδρομο συμπλέκτη (slipper) με υποβοήθηση (A&S), αυτός ο κινητήρας παρέχει υψηλά επίπεδα ελέγχου σε μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Σπορ θέση οδήγησης

Ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτού του αποκλειστικού νέου μοντέλου Sport Heritage είναι η αυθεντική θέση οδήγησης café racer, η οποία ενισχύει την ενότητα αναβάτη/μηχανής και τονίζει την ευκίνητη και συμπαγή αίσθηση της μοτοσικλέτας. Με τιμόνι σε σχήμα χελιδονιού που κουμπώνει με κλιπ και αγωνιστική μονή σέλα, η οποία χαρίζει μια σπορ θέση οδήγησης που σχηματίζει εσοχή, η XSR900 Abarth στηρίζεται στα δυνατά σημεία της εργοστασιακής XSR και τη μετατρέπει σε μια αποκλειστική μοτοσικλέτα café racer.

Πάνελ από ανθρακονήματα

Η συμπαγής αίσθηση και η εμβληματική εμφάνιση της XSR900 Abarth είναι εμπνευσμένες από τις ειδικές και υβριδικές μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του 1960 που κατασκευάστηκαν από “ροκάδες” οι οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν τις πιο γρήγορες και εντυπωσιακές μοτοσικλέτες που υπήρχαν. Η ρετρό σχεδίαση του μπροστινού φέρινγκ της Abarth προσφέρει αρμονική αντίθεση με την υψηλής τεχνολογίας δομή της από ανθρακονήματα και η κομψή μονή σέλα από δέρμα suede υπογραμμίζει τις προδιαγραφές υψηλής ποιότητας αυτής της μοτοσικλέτας.

Προκειμένου να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα και να τονιστεί το σπορ DNA της μοτοσικλέτας, χρησιμοποιήθηκαν ανθρακονήματα στο μπροστινό φτερό και το κάλυμμα της σέλας και τοποθετήθηκε ένα ενσωματωμένο πίσω φως κι ένα ελαφρύ πλαίσιο πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας, τα οποία ταιριάζουν με τη νέα σπορ σέλα.

Πλήρες σύστημα εξάτμισης Akrapovič από τιτάνιο

Παραμένοντας πιστή στην αυθεντική φιλοσοφία “ανάγκης για ταχύτητα” των μοτοσικλετών café racer, η XSR900 Abarth συνοδεύεται από ένα πλήρες σύστημα εξάτμισης Akrapovič από τιτάνιο με διπλούς φορετούς σιγαστήρες από τιτάνιο, το οποίο ενισχύει τις επιδόσεις και χαρίζει μεγαλύτερη επιτάχυνση μαζί με αποκλειστική εμφάνιση και τολμηρό ήχο.

Αποκλειστικός χρωματικός συνδυασμός της Abarth

Με τα λογότυπα της Abarth στο ρεζερβουάρ καυσίμου, αλλά και στο μπροστινό φέρινγκ και στο κάλυμμα σέλας από ανθρακονήματα, ο μοναδικός χρωματικός συνδυασμός γκρι/κόκκινου αιχμαλωτίζει το πνεύμα μιας περασμένης εποχής και δένει αρμονικά με το ρετρό στυλ των μοτοσικλετών café racer. Η νέα XSR900 Abarth, είναι εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 1960 και διαθέτει την πιο προηγμένη ιαπωνική τεχνολογία σε συνδυασμό με το ιταλικό σχεδιαστικό ταλέντο, γεφυρώνοντας διαφορετικούς κόσμους με έναν απολύτως ξεχωριστό τρόπο.

Συλλεκτική έκδοση μόλις 695 τεμαχίων

Η παραγωγή της XSR900 Abarth είναι αυστηρά περιορισμένη στα 695 τεμάχια και στο πλάι κάθε μοτοσικλέτας υπάρχει μια πινακίδα από αλουμίνιο με το μοναδικό αριθμό παραγωγής που επιβεβαιώνει ότι είναι μοναδική.

VIP εμπειρία της Abarth

Όσοι αναβάτες επιθυμούν να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα αποκτήσουν αυτή τη συναρπαστική νέα μοτοσικλέτα café racer πρέπει να ρυθμίσουν τα ξυπνητήρια τους για τις 14:00 η ώρα στις 17 Ιανουαρίου 2017, επειδή τότε θα ανοίξει το ειδικό σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών της Yamaha.

Οι πρώτοι 95 πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν την ηλεκτρονική παραγγελία τους για τη νέα XSR900 Abarth στη διεύθυνση www.xsr900-abarth.eu και κάθε ηλεκτρονικός πελάτης θα προσκληθεί να συμμετάσχει σε μια αποκλειστική VIP εμπειρία της Abarth με αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Μετά την επιβεβαίωση των πρώτων 95 ηλεκτρονικών εγγραφών, τα υπόλοιπα 600 τεμάχια της συλλεκτικής XSR900 Abarth θα διατίθενται μέσω των αντιπροσώπων της Yamaha από τον Απρίλιο του 2017.

Γνήσια αξεσουάρ και είδη ένδυσης Faster Sons

Διατίθεται μεγάλη ποικιλία γνήσιων αξεσουάρ XSR900 για την XSR900 Abarth, δίνοντας στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τη μοτοσικλέτα σύμφωνα με τις ξεχωριστές προτιμήσεις τους. Με την παρουσίαση αυτής της νέας μοτοσικλέτας café racer, η συλλογή ειδών ένδυσης της Faster Sons επεκτείνεται επίσης με ένα t-shirt σε στυλ café racer, καθώς και αποκλειστικό πουλόβερ και καπέλο.

Βασικά χαρακτηριστικά της XSR900 Abarth
  • Υγρόψυκτος, τρικύλινδρος κινητήρας 850 κ.εκ. με διάταξη εν σειρά
  • Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και μονόδρομος συμπλέκτης (slipper) με υποβοήθηση
  • Αποκλειστικός χρωματικός συνδυασμός γκρι/κόκκινου της Abarth
  • Τιμόνι σε σχήμα χελιδονιού που κουμπώνει με κλιπ για σπορ θέση οδήγησης
  • Σπορ μονή σέλα με κάλυμμα από δέρμα suede και κόκκινες ραφές
  • Ελαφρύ κάλυμμα σέλας και μπροστινό φέρινγκ από ανθρακονήματα
  • Πλήρες σύστημα εξάτμισης Akrapovič με διπλούς φορετούς σιγαστήρες από τιτάνιο
  • Σπορ πλαίσιο πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας
  • Συλλεκτική έκδοση 695 τεμαχίων, καθένα με αριθμημένη πινακίδα από αλουμίνιο
  • Λογότυπα Abarth στο ρεζερβουάρ, το μπροστινό φέρινγκ και το κάθισμα σέλας από ανθρακονήματα

Θα διατίθεται στα χρώματα, γκρι / κόκκινο της Abarth. Θα είναι διαθέσιμη από τον Απρίλιο του 2017.

Η νέα concept μοτοσικλέτα Abarth 695 Tributo XSR

Για να γιορτάσουμε την παρουσίαση της νέας Yamaha XSR 900 Abarth της πρώτης μοτοσικλέτας που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία ανάμεσα σε δύο από τις πιο δυναμικές εταιρείες στο μηχανοκίνητο κλάδο, η Abarth παρουσιάζει ένα νέο concept του εμβληματικού 695, την πινακίδα που αναφέρεται στα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα της εταιρείας με σήμα το σκορπιό.

Το 695 Tributo XSR είναι ένα αυτοκίνητο concept με γκρι φινίρισμα και κόκκινες λεπτομέρειες που αντανακλούν το στυλ της Yamaha XSR, και με εκτεταμένη χρήση εξαρτημάτων από ανθρακονήματα, υπογραμμίζοντας την προτίμηση σε αυτό το υλικό με το μπροστινό φέρινγκ και το κάλυμμα σέλας της μοτοσικλέτας που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Το αυτοκίνητο concept και η Yamaha XSR 900 Abarth διαθέτουν επίσης ένα ελαφρύ σύστημα εξάτμισης Akrapovič, ένα εξάρτημα που προέρχεται από τα αγωνιστικά μοντέλα και προσθέτει προσωπικότητα, ήχο, αλλά και επιδόσεις.

Η χαρακτηριστική υπογραφή του αυτοκινήτου concept είναι το λογότυπο XSR στην πίσω πόρτα.

Πληροφορίες για την Abarth

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1949 από την ιδιοφυΐα, το πάθος και τη διορατικότητα του νεαρού Αυστριακού οδηγού Karl Abarth, έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη, την προετοιμασία και την παραγωγή μικρών σπορ αυτοκινήτων, καθώς και τη συμμετοχή τους σε αγώνες για περισσότερα από 60 χρόνια.

Το 1971 η Abarth προσχώρησε στον όμιλο FCA και ανέλαβε τη διεύθυνση του αγωνιστικού τμήματος της εταιρείας, κερδίζοντας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα σπορ αυτοκινήτων με τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα Lancia Beta Monte Carlo Group 5 το 1980 και το 1981. Εκείνη την περίοδο, το όνομα Abarth χρησιμοποιούταν επίσης από τη FIAT σε μια σειρά από αυτοκίνητα παραγωγής υψηλών επιδόσεων, ανάγοντας την Abarth σε μια εταιρεία με ευρεία αναγνώριση.

Το 2007 η Abarth & C. S.p.a. επαναπροσδιορίστηκε ως μια ανεξάρτητη θυγατρική εταιρεία του ομίλου FCA και είναι υπεύθυνη για μια σειρά από ειδικά προετοιμασμένα και ενισχυμένα αυτοκίνητα πόλης και σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, συμπεριλαμβανομένου του Abarth 595 και του Abarth 124 spider που κυκλοφόρησε πρόσφατα και το οποίο ενσωματώνει όλη την έξαψη και την χαρά που μπορεί να προσφέρει μόνο ένα αληθινό αυτοκίνητο spider. Κατασκευασμένο από την ομάδα Abarth Racing, το Abarth 124 spider ενσωματώνει ιδανικά τις κορυφαίες αξίες της εταιρείας: επιδόσεις, κατασκευαστική και τεχνική αρτιότητα.

Εκτός από τα ειδικά οχήματα, κύριος στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή κιτ και αξεσουάρ για προετοιμασία υψηλών επιδόσεων και, επίσης, η παραγωγή αξεσουάρ μόδας και τρόπου ζωής σε συνεργασία με εταιρείες κύρους, όπως η Yamaha.

Η Abarth είναι ένας από τους επίσημους χορηγούς της ομάδας Movistar Yamaha MotoGP και έχει προσφέρει μια σειρά από εξειδικευμένα οχήματα στην ομάδα ως μέρος της συνεχιζόμενης σχέσης τους.

Γκαλερί

 

One thought on “Νέα Yamaha XSR900 Abarth (Βίντεο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.