Νέα Yamaha MT-10 SP και MT-10 2017 – Βίντεο

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Η νέα Yamaha MT-10 SP: Η ταχύτητα του σκότους

Για το 2017, η Yamaha μεταφέρει την πιο προηγμένη τεχνολογία supersport από την YZF-R1M στην κατηγορία μοτοσικλετών Hyper Naked. Η νέα MT-10 SP διαθέτει ηλεκτρονική αγωνιστική ανάρτηση (ERS) από την Öhlins, όργανα με τεχνολογία TFT (Thin Film Transistor) και ειδικό χρωματισμό. Έτσι, αντιπροσωπεύει την απόλυτη έκφραση δύναμης ελέγχου και επιθετικότητας.

Η απόλυτη τεχνολογία Hyper Naked

Ακολουθώντας με πάθος τα χνάρια της ευρέως αναγνωρισμένης MT-10 που εμφανίστηκε πρόσφατα στις εκθέσεις των αντιπροσώπων, η Yamaha είναι σε θέση να ανακοινώσει την επικείμενη άφιξη της νέας MT-10 SP, του πιο προηγμένου μοντέλου της σειράς μοτοσικλετών Hyper Naked για το 2017. Η νέα MT-10 SP είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονική αγωνιστική ανάρτηση (ERS) από την Öhlins και φέρνει τη τεχνολογία της YZF-R1M σε αυτήν την κατηγορία δίνοντας στους αναβάτες μοτοσικλετών Hyper Naked την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα πλαίσιο με απόλυτες επιδόσεις.

Ηλεκτρονική αγωνιστική ανάρτηση (ERS) Öhlins

Η ηλεκτρονική ανάρτηση της MT-10 SP ελέγχεται από μια Μονάδα ελέγχου ανάρτησης (SCU), η οποία αναλύει δεδομένα από μια σειρά αισθητήρων που παρακολουθούν τις συνθήκες οδήγησης. Η SCU υπολογίζει τις βέλτιστες ρυθμίσεις συμπίεσης και απόσβεσης επαναφοράς για τις ισχύουσες συνθήκες και τα βηματικά μοτέρ του συστήματος προσαρμόζουν ακαριαία το σύστημα, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη απόδοση της ανάρτησης.

Καθώς παρακολουθεί συνεχώς τις συνθήκες και προσαρμόζει τις ρυθμίσεις ενώ η μοτοσικλέτα κινείται, η αποκλειστική ηλεκτρονική αγωνιστική ανάρτηση (ERS) της Öhlins παρέχει στον αναβάτη της MT-10 SP πρόσβαση στην πιο τεχνολογικά προηγμένη ηλεκτρονική ανάρτηση που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε μοτοσικλέτα Hyper Naked.

Όργανα με τεχνολογία TFT (Thin Film Transistor)

Αυτή η νέα ναυαρχίδα στην κατηγορία των μοτοσυκλετών Hyper Naked είναι εξοπλισμένη με όργανα τεχνολογίας TFT (Thin Film Transistor), τα οποία επιτρέπουν στον αναβάτη να βλέπει και να συνοψίζει μια μεγάλη γκάμα πληροφοριών. Αυτός ο πολυλειτουργικός πίνακας μετρητών τύπου YZF-R1M με οθόνη LCD παρέχει ενδείξεις με εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια και πλήρη γκάμα χρωμάτων – και ο αναβάτης μπορεί να επιλέγει την εμφάνιση των ενδείξεων σε σκούρο ή ανοιχτόχρωμο φόντο ανάλογα με το αν οδηγεί ημέρα ή νύχτα.

Χρωματικός συνδυασμός Silver Blu Carbon

Για να τονιστεί η μοναδικότητά της, η MT-10 SP διαθέτει φινίρισμα με χρωματικό συνδυασμό Silver Blu Carbon εμπνευσμένο από την YZF-R1M supersport περιορισμένης έκδοσης. Περιλαμβάνει μπλε τροχούς, μαύρο μπροστινό φτερό, χρυσαφί πιρούνι και ασημί πάνελ. Έτσι, η MT-10 SP δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ότι είναι η απόλυτη μοτοσικλέτα Yamaha Hyper Naked.

Βασικά χαρακτηριστικά της νέας MT-10 SP

 • Ηλεκτρονική αγωνιστική ανάρτηση (ERS) Öhlins
 • Πίνακας οργάνων με πλήρη απόδοση χρωμάτων και τεχνολογία TFT (Thin Film Transistor)
 • Αποκλειστικός χρωματικός συνδυασμός εμπνευσμένος από την YZF-R1M
 • Σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (QSS)
 • Τετρακύλινδρος κινητήρας με τεχνολογία crossplane και διάταξη εν σειρά
 • Τεχνολογία ηλεκτρονικού ελέγχου, όπως τα TCS και D-Mode
 • Μονόδρομος συμπλέκτης (slipper) με υποβοήθηση (A&S)
 • Ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου Deltabox με κοντό μεταξόνιο

Θα διατίθεται σε χρώμα Silver Blu Carbon και η διαθεσιμότητά της θα είναι από τον Φεβρουάριο του 2017.

MT-10 του 2017

Χάρη στα υψηλά επίπεδα ισχύος, ροπής και ευκινησίας, η MT-10 καθιερώθηκε αμέσως ως η απόλυτη μοτοσικλέτα υψηλών επιδόσεων με “γυμνό” πλαίσιο και κυβισμό ενός λίτρου. Εκτός από τις ακραίες επιδόσεις και την ασυμβίβαστη νοοτροπία, η δυναμική σχεδίασή της έχει ενισχύσει επίσης την εικόνα της επιτυχημένης σειράς Hyper Naked της Yamaha.

Για το 2017, σε αυτό το πρωτοποριακό μοντέλο που προέρχεται από την YZF-R1 έχουν γίνει ορισμένες αναβαθμίσεις στις ήδη υψηλές προδιαγραφές του. Το αποτέλεσμα είναι να μετατραπεί μια ακόμα πιο εντυπωσιακή μοτοσικλέτα πολλών ρόλων.

Για γρηγορότερα ανεβάσματα ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη σε στιγμές απότομης επιτάχυνσης, η MT-10 είναι εξοπλισμένη με ένα νέο σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (QSS). Με τη στιγμιαία εξουδετέρωση της κινητήριας ροπής όταν εντοπίζεται ανέβασμα ταχύτητας, το QSS παρέχει ακόμα πιο συναρπαστική επιτάχυνση μέσω του κιβωτίου ταχυτήτων. Το μοντέλο του 2017 διαθέτει επίσης ανανεωμένη αντιστοίχιση λειτουργιών του κινητήρα, η οποία εξασφαλίζει ομαλότερες χαρακτηριστικές καμπύλες ανταπόκρισης στο γκάζι από τις χαμηλές έως τις υψηλές στροφές για πιο ισορροπημένη απόδοση.

Βασικά χαρακτηριστικά της MT-10 του 2017

 • Νέο σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (QSS)
 • Ανανεωμένη αντιστοίχιση λειτουργιών του κινητήρα για βελτιωμένες χαρακτηριστικές καμπύλες ανταπόκρισης στο γκάζι
 • Τετρακύλινδρος κινητήρας με τεχνολογία crossplane και διάταξη εν σειρά
 • Τεχνολογία ηλεκτρονικού ελέγχου, όπως τα TCS και D-Mode
 • Μονόδρομος συμπλέκτης (slipper) με υποβοήθηση (A&S)
 • Ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου Deltabox με κοντό μεταξόνιο
 • Πλήρως ρυθμιζόμενη μπροστινή και πίσω ανάρτηση

Θα διατίθεται στα χρώματα, Night FluoRace Blue και Tech Black. Θα είναι διαθέσιμη από τον Φεβρουάριο του 2017.

 

Γκαλερί