Νέα Yamaha MT-09 2017 – Βίντεο

Η νέα MT-09: Η σκοτεινή πλευρά της Ιαπωνίας δεν κοιμάται ποτέ…

Η MT-09, η οποία όταν κυκλοφόρησε στην αγορά συγκέντρωσε επιδοκιμασίες απ’ όλο τον κόσμο, έχει γίνει η μοτοσικλέτα με “γυμνό” πλαίσιο βάσει της οποίας κρίνονται όλες οι άλλες. Ισχυρό και ευκίνητο, πρωτοποριακό και συναρπαστικό, αυτό το μοντέλο άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού και συντάραξε το χώρο της μοτοσικλέτας. Έχοντας ανέβει στην κορυφή των πινάκων πωλήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει γίνει μία από τις μοτοσικλέτες της Yamaha με τις υψηλότερες πωλήσεις και έχει βοηθήσει να αναδειχτεί η Yamaha στην 1η θέση στην Ευρώπη από τα τέλη του 2015.

Για το 2017, οι σχεδιαστές της Yamaha δημιούργησαν μια ακόμα πιο δυναμική όψη για αυτήν την πρωτοποριακή μοτοσικλέτα Hyper Naked βελτιώνοντας παράλληλα τις επιδόσεις και την δυνατότητά της να συναρπάζει. Με το επιθετικό νέο στυλ και την βελτιωμένη τεχνολογία της, η καινούργια MT-09 συνεχίζει να ξεπερνά κάθε προσδοκία, να εμπνέει και να συναρπάζει κάθε αναβάτη που αναζητά την έξαψη.

Η νέα MT-09: Τα μάτια του σκότους

Η σκοτεινή πλευρά της Ιαπωνίας δεν κοιμάται ποτέ. Μια ισχυρή δύναμη έχει εξελιχθεί, κρυμμένη μέσα στο άπειρο σκοτάδι. Με τα δυο “μάτια” της ορθάνοιχτα, αυτή η μοτοσικλέτα Hyper Naked, με τον ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά, είναι προορισμένη για να βλέπει πέρα από τη Σκοτεινή πλευρά της Ιαπωνίας, καθώς διαθέτει νέους διπλούς προβολείς LED με απειλητική όψη, δυναμικό νέο στυλ, συμπλέκτη A&S και προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, η νέα MT-09 είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την τιμή της οικογένειας MT.

Διπλοί προβολείς LED με επιθετικό στυλ

Καθώς είναι επηρεασμένη από το ασυμβίβαστο στυλ της “ναυαρχίδας” MT-10, η θεαματική μπροστινή όψη της MT-09 περιλαμβάνει νέους διπλούς προβολείς LED με επιθετική σχεδίαση, που τονίζουν τη δυναμική εικόνα αυτής της μοτοσικλέτας, το μικρό της μέγεθος και την αίσθηση μικρού βάρους που προσφέρει. Κάθε ένας από τους κεκλιμένους διπλούς προβολείς διαθέτει δύο λαμπτήρες LED και η τολμηρή νέα μπροστινή όψη εκτείνεται έως το πλήρες πλάτος των σωλήνων του πιρουνιού, βελτιώνοντας τη στιβαρή και συμπαγή μορφή της μοτοσικλέτας, δημιουργώντας μια άγρια και ασυμβίβαστη παρουσία στο δρόμο.

Για να τονιστεί το δέος που προκαλεί η όψη της MT-09, έχει τοποθετηθεί ένα ζεύγος λεπτών φώτων θέσης κάτω από τους νέους διπλούς προβολείς. Επίσης υπάρχει ένα ζεύγος κομψών ακροπτέρυγων που ακολουθούν το περίγραμμα του συγκροτήματος των προβολέων και ενισχύουν τη χαρισματική νέα όψη. Για το 2017, τα όργανα πολλαπλών λειτουργιών έχουν μετακινηθεί πιο κοντά στο συγκρότημα των προβολέων για να δημιουργήσουν μια πιο ενιαία δομή και τα φώτα φλας έχουν μετατοπιστεί δίπλα στο ψυγείο.

Πίσω άκρο εξαιρετικά μικρών διαστάσεων

Χάρη στη νέα σχεδίαση εξαιρετικά μικρών διαστάσεων, το πίσω άκρο της MT-09 τονίζει τη σπορ σχεδίαση αυτής της μοτοσικλέτας Hyper Naked και βελτιώνει την όμορφη επιθετική όψη της. Για το 2017, το υποπλαίσιο με την ανοδική κλίση έχει γίνει κατά 30 mm πιο κοντό. Και για να μεταδίδει μια αίσθηση ελαφρότητας και ευελιξίας, το κοντύτερο και κεκλιμένο προς τα πάνω κάλυμμα του πίσω μέρους διαθέτει νέες πλευρικές σχάρες.

Για να εξασφαλιστεί η χαρακτηριστική και δυναμική εμφάνιση αυτής της μοτοσικλέτας Hyper Naked, το τολμηρό πίσω άκρο είναι εξοπλισμένο με ένα νέο τρισδιάστατο πίσω φως LED που διαθέτει σχεδίαση με δύο κορυφές που σχηματίζουν το γράμμα “M” όταν τις κοιτάζει κανείς από το πάνω μέρος. Η MT-09 διαθέτει επίσης σέλα νέας σχεδίασης, η οποία είναι πιο επίπεδη και κατά 5 mm ψηλότερη από την προηγούμενη και έχει ειδικό σχήμα που επιτρέπει στον αναβάτη να διατηρεί τη θέση καθίσματός του κατά το φρενάρισμα, την κίνηση σε στροφές και την επιτάχυνση.

Πίσω φτερό στερεωμένο στο ψαλίδι

Ως συμπλήρωμα του κοντύτερου πίσω μέρους του, το μοντέλο του 2017 είναι εξοπλισμένο με ολοκαίνουργιο πίσω φτερό στερεωμένο στο ψαλίδι και με βάση για την πινακίδα κυκλοφορίας που διαθέτει μονόπλευρο στήριγμα από ελαφρύ σφυρήλατο αλουμίνιο. Αυτή η MT-09 είναι η πρώτη Yamaha που επωφελείται από τη συγκεκριμένη σχεδίαση του πίσω φτερού και, όταν το κοιτά κανείς από πίσω ή από το πλάι, το ανασχεδιασμένο πίσω μέρος φαίνεται πιο μικρό και πιο ελαφρύ ενισχύοντας έτσι την αίσθηση της μεγάλης ροπής και ευελιξίας.

Κομψότερο και ισχυρότερο σχέδιο με μικρές διαστάσεις

Εκτός από τη δημιουργία μιας εντελώς νέας έκφρασης για τη νέα MT-09, οι σχεδιαστές της Yamaha ανασχεδίασαν προσεκτικά ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που δημιουργούν το στυλ αυτής της μοτοσικλέτας, για να τονίσουν τις μικρές διαστάσεις της και να μεταδώσουν μια ισχυρή εντύπωση ασυγκράτητης δύναμης.

Στο ψυγείο έχουν τοποθετηθεί νέα πλευρικά πτερύγια και, σε συνδυασμό με τους μεγαλύτερους αεραγωγούς στο ρεζερβουάρ καυσίμου, ενισχύουν την άγρια και όμορφη όψη της MT-09 και αυξάνουν την αίσθηση μικρών διαστάσεων και μηχανολογικής ομορφιάς που χαρακτηρίζει τη σειρά Hyper Naked της Yamaha.

Μονόδρομος συμπλέκτης (slipper) με υποβοήθηση (A&S)

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που βελτιώνουν τις επιδόσεις της MT-09 του 2017 είναι η υιοθέτηση του νέου συμπλέκτη A&S, ο οποίος ενισχύει τη συνολική σπορ εμπειρία οδήγησης και προσφέρει ορισμένα πραγματικά πλεονεκτήματα στους αναβάτες της MT-09. Καθώς διαθέτει ειδικά σχεδιασμένα μονόδρομα έκκεντρα με υποβοήθηση αλλά και νέα ελατήρια με βελτιστοποιημένη σταθερά συμπίεσης, ο μηχανισμός A&S προσφέρει πιο στιβαρή σύμπλεξη κατά την εκκίνηση από στάση και κατά την επιτάχυνση.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του συμπλέκτη είναι ότι διασφαλίζει σταθερή απόδοση του πλαισίου κατά την έντονη πέδηση από τον κινητήρα. Καθώς ελαχιστοποιεί τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα των υψηλών επιπέδων αντίδρασης από τον πίσω τροχό και την υπερβολική πέδηση από τον κινητήρα, ο νέος συμπλέκτης A&S παρέχει βελτιωμένο έλεγχο και ομαλότερα χαρακτηριστικά χειρισμού κατά το απότομο κατέβασμα ταχυτήτων – και το χαμηλότερο κατά 20% φορτίο στο μοχλό μειώνει την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει ο αναβάτης.

Σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (QSS)

Με την ισχυρή, γραμμική ροπή, τις μικρές διαστάσεις και το ευκίνητο πλαίσιο, η MT-09 είναι κατασκευασμένη για να συναρπάζει απόλυτα κατά την οδήγηση. Για το 2017, αυτό το μοντέλο Hyper Naked που άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού είναι εξοπλισμένο με σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (QSS), το οποίο επιτρέπει στους αναβάτες να απολαμβάνουν γρηγορότερα και ομαλότερα ανεβάσματα ταχυτήτων χωρίς χρήση του συμπλέκτη.

Αυτός ο νέος μηχανισμός έχει ίδια σχεδίαση με εκείνον που χρησιμοποιείται στην πολυβραβευμένη YZF-R1 και διαθέτει αισθητήρα στην ντίζα αλλαγής ταχυτήτων, ο οποίος εξουδετερώνει στιγμιαία την κινητήρια ροπή όταν εντοπίζει ότι γίνεται ανέβασμα ταχύτητας και παρέχει αποτελεσματικότερη και πιο συναρπαστική επιτάχυνση σε όλο το εύρος σχέσεων.

Μπροστινή ανάρτηση υψηλών προδιαγραφών

Η νέα MT-09 είναι επίσης εξοπλισμένη με μπροστινό σύστημα ανάρτησης υψηλών προδιαγραφών. Το ανεστραμμένο πιρούνι των 41 mm διαθέτει πλέον νέο ρυθμιστή απόσβεσης συμπίεσης στον αριστερό σωλήνα, ενώ η ήδη υπάρχουσα λειτουργία απόσβεσης επαναφοράς παρέχεται από το δεξιό σωλήνα. Με την τοποθέτηση των μηχανισμών συμπίεσης και επαναφοράς σε διαφορετικούς σωλήνες του πιρουνιού, βελτιστοποιείται η παροχή υδραυλικού λαδιού και εξασφαλίζεται μεγαλύτερη δυνατότητα προσαρμογής και σταθερότερη απόδοση.

Ανασχεδιασμένος σιγαστήρας

Από τους διπλούς προβολείς έως τα πλευρικά πτερύγια του ψυγείου και το μικρών διαστάσεων πίσω μέρος, η MT-09 του 2017 παρέχει αίσθηση πραγματικής δύναμης, μικρών διαστάσεων και ευκινησίας. Για να τονιστεί η προσοχή που δίνει η Yamaha σε κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και ο σιγαστήρας έχει τροποποιηθεί στο μοντέλο του 2017 και διαθέτει πλέον πιο επίπεδη επιφάνεια και νέο ακραίο καπάκι. Αυτά τα δύο στοιχεία ενισχύουν την εντύπωση συγκεντρωμένης μάζας και μηχανολογικής ομορφιάς που δίνει η MT-09.

Ελαφρύς, μικρών διαστάσεων τρικύλινδρος κινητήρας 850 κ.εκ.

Ο μικρών διαστάσεων, ελαφρύς τρικύλινδρος κινητήρας των 850 κ.εκ. στην MT-09 είναι το κυριότερο στοιχείο που κάνει την οδήγηση αυτής της μοτοσυκλέτας Hyper Naked τόσο συναρπαστική και εθιστική. Διαθέτει σφυρήλατα έμβολα και μετατοπισμένους κυλίνδρους, ενώ η ειδική τεχνολογία crossplane προσφέρει στον αναβάτη της MT-09 πρόσβαση σε μεγάλο εύρος τιμών πρωτογενούς και γραμμικής ροπής, η οποία αποτελεί σημαντικό κομμάτι του συναρπαστικού και απολαυστικού χαρακτήρα αυτής της μοτοσικλέτας. Καθώς διαθέτει νέο συμπλέκτη A&S και σύστημα QSS, η MT-09 του 2017 συμμορφώνεται πλήρως με τους κανονισμούς EU4.

Βελτιωμένη σειρά γνήσιων αξεσουάρ

Με την κορυφαία δυνατότητά της να διαπρέπει σε πολλούς ρόλους, η MT-09 είναι μία από τις πιο ευπροσάρμοστες μοτοσικλέτες με “γυμνό” πλαίσιο στην κατηγορία της και η Yamaha θα διαθέσει στην αγορά ορισμένα νέα, αλλά και ήδη υπάρχοντα γνήσια αξεσουάρ για την MT-09 του 2017 .

Όλοι οι σημερινοί, αλλά και οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες μοντέλων Hyper Naked μπορούν να δημιουργήσουν εικονικά την Yamaha των ονείρων τους στην online εφαρμογή My Garage. Με την άφιξη της νέας MT-09 στην αγορά, οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν την απόλυτη MT και να την απολαύσουν σε εκπληκτική απεικόνιση 3D 360 μοιρών, χρησιμοποιώντας τη μεγάλη γκάμα νέων και παλαιότερων αξεσουάρ.

Βασικά χαρακτηριστικά της νέας MT-09

 • Διπλοί προβολείς LED με 4 λαμπτήρες και νέο στυλ
 • Φώτα θέσης με 6 λαμπτήρες LED και ακροπτέρυγα
 • Πίσω μέρος κοντύτερο κατά 30 mm με ενσωματωμένο φως 3D
 • Ανασχεδιασμένη σέλα, πιο επίπεδη και κατά 5 mm ψηλότερη
 • Πίσω φτερό/βάση πινακίδας κυκλοφορίας με μονόπλευρο στήριγμα
 • Μονόδρομος συμπλέκτης (slipper) με υποβοήθηση (A&S)
 • Σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (QSS)
 • Μπροστινή ανάρτηση υψηλότερων προδιαγραφών
 • Σιγαστήρας με επίπεδη επιφάνεια και ανασχεδιασμένο ακραίο καπάκι
 • Όργανα ενσωματωμένα στο συγκρότημα προβολέων
 • Πλευρικά πτερύγια ψυγείου και μεγαλύτερα ανοίγματα εισαγωγής αέρα
 • Τα μπροστινά φώτα φλας έχουν μετατοπιστεί δίπλα στο ψυγείο

Θα διατίθεται στα χρώματα, Night FluoRace Blue και Tech Black. Θα είναι διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο του 2016.

 

Γκαλερί