Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)
Τιμώντας τα πρώτα cafe racers & το θρυλικό Ace Cafe του Λονδίνου

Για το 2019, η Triumph παρουσιάζει ένα περιορισμένης έκδοσης μοντέλο. Η Bonneville T120 Ace σχεδιάστηκε για να τιμήσει την πρώτη γενιά των cafe racers και το θρυλικό Ace Cafe του Λονδίνου, το πνευματικό σπίτι του κλασικού βρετανικού μοτοσυκλετισμού.

 • Μια μοναδική ειδική έκδοση:
  • Μια κατάμαυρη αστική μοτοσυκλέτα με ειδική ‘traffic light racer’ σχεδίαση
  • Μοναδικός πολυτελής χρωματισμός matt Storm Grey με λωρίδα Ace
  • Ειδικά γραφικά Ace Cafe και Bonneville T120
  • ‘Head down – Hold on’ γραφικό στο ρεζερβουάρ καυσίμου
 • Μοναδικές λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά:
  • Μαύρα σήματα στο ρεζερβουάρ με 4 λωρίδες Triumph
  • Μαύρα καπάκια εισαγωγής και κινητήρα
  • Μαύρη επίπεδη σέλα
  • Μίνιμαλ σχεδίαση φτερού (το κιτ αφαίρεσης υπάρχει στον στάνταρ εξοπλισμό – εξαιρούνται ο Καναδάς και η Ινδία)
  • Φλας Bullet LED (λυχνίες πολλαπλών λειτουργιών για τις Η.Π.Α.)
 • Περιορισμένη ειδική έκδοση:
  • Περιορισμένη έκδοση 1300 μονάδων παγκοσμίως
  • Κάθε μοτοσυκλέτα συνοδεύεται από αριθμημένο πιστοποιητικό, υπογεγραμμένο από τον Nick Bloor και τον ιδιοκτήτη του Ace Cafe, τον Mark Wilsmore
 • Βασισμένη στη στυλάτη Bonneville T120 Black:
  • Προηγμένη τεχνολογία που εστιάζει στον αναβάτη, για περισσότερη άνεση, ασφάλεια και σιγουριά
  • Υψηλής ροπής 2-κύλινδρος κινητήρας 1200 κ.εκ.Bonneville με συναρπαστική απόδοση της ροπής, η οποία φτάνει τα 105Nm μόλις στις 3,100 σ.α.λ.
  • Ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο και ρύθμιση αναρτήσεων για άνετη και ξεκούραστη καθημερινή μετακίνηση για τον οδηγό και τον συνεπιβάτη
  • Αυθεντική σχεδίαση, εμπνευσμένη από τη θρυλική Bonneville του 1959, με εμβληματικές στυλιστικές γραμμές, λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά

Η νέα Bonneville T120 Ace του 2019 ακολουθεί την απόλυτα επιτυχημένη Thruxton Ace του 2015, με τη λιτή κατάμαυρη εμφάνιση των πρώτης γενιάς cafe racers. Σχεδιάστηκε για να τιμήσει το ‘head down – hold on’ ήθος των νεαρών αναβατών εκείνης της εποχής και το πνευματικό σπίτι των modern classic βρετανικών μοτοσυκλετών, το θρυλικό Ace Cafe. Η Bonneville T120 Ace είναι μια μοναδική στυλάτη έκδοση της πανέμορφης Bonneville T120 Black.

Βασισμένη στη στυλάτη Bonneville T120 Black, η νέα Bonneville T120 Ace του 2019 προσφέρει ένα μοναδικό επίπεδο πολυτελούς φινιρίσματος. Περιλαμβάνονται:

– Αποκλειστικός χρωματισμός Matt Storm Grey με κεντρική λωρίδα και ‘Head Down, Hold On’ σχέδιο στο ρεζερβουάρ καυσίμου
– Μοναδικής αισθητικής λογότυπο Bonneville T120 Ace στα πλαϊνά καπάκια
– Μοναδικής αισθητικής λογότυπο Ace Cafe στο μπροστινό φτερό

Εκτός από τον εκπληκτικό της χρωματισμό, η T120 Ace διαθέτει μια σειρά από εξαιρετικές λεπτομέρειες που ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ειδική της κατασκευή. Περιλαμβάνονται:

– Μαύρα καπάκια εισαγωγής
– Μαύρα σήματα κινητήρα
– Μαύρη επίπεδη σέλα
– Μικρό πίσω φτερό με κιτ αφαίρεσης στον στάνταρ εξοπλισμό (πλήρως ομολογκαρισμένο  αξεσουάρ της Triumph)
– Μικρά φλας bullet LED (ανάλογα με τη νομοθεσία κάθε χώρας)
– Μαύρο σήμα Triumph στο ρεζερβουάρ με 4 λωρίδες

Μόνο 1300 μονάδες θα είναι διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο, με τους τυχερούς ιδιοκτήτες να λαμβάνουν ένα αριθμημένο πιστοποιητικό, υπογεγραμμένο από τον Nick Bloor, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Triumph και τον Mark Wilsmore, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ace Cafe London.

Μην περιμένεις, αυτή η μοτοσυκλέτα δεν θα είναι για πολύ καιρό διαθέσιμη!

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΣ BONNEVILLE T120 BLACK

Υψηλής ροπής κινητήρας 1200 κ.εκ.

Ο αυθεντικός χαρακτήρας της Bonneville T120 ξεχειλίζει μέσω του υψηλής ροπής 8-βάλβιδου κινητήρα Bonneville, ο οποίος διαθέτει δύο κυλίνδρους σε σειρά.

Προσαρμόστηκε απόλυτα στον modern classic χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, με άμεση και συναρπαστική απόδοση της ροπής. Αποδίδει μέγιστη ροπή που αγγίζει τα 105Nm χαμηλά, μόλις στις 3,100 σ.α.λ. Η εκπληκτική ροπή είναι κατά 54% μεγαλύτερη από τη ροπή των μοντέλων της προηγούμενης γενιάς.

Με την ακρίβεια και την άμεση απόκριση στο γκάζι που παρέχει το τελευταίας γενιάς σύστημα ψεκασμού ride-by-wire και το σύστημα διαχείρισης κινητήρα, ο κινητήρας Bonneville και το κιβώτιο των 6 σχέσεων παρέχουν χαρισματικό ήχο και διάστημα ανάφλεξης 270°, για γραμμική απόδοση της ισχύος.

Το προφίλ του κινητήρα έχει μορφοποιηθεί με εξαιρετικό τρόπο, ώστε να έχει τις παραδοσιακές βασικές στυλιστικές γραμμές των θρυλικών μοτοσυκλετών Bonneville της δεκαετίας του 1960. Είναι εφοδιασμένος με σύγχρονα εξαρτήματα, τα οποία έχουν τοποθετηθεί με τρόπο που δεν αλλοιώνει την εμβληματική εμφάνισή του.

Μέσα από το κομψό  περίβλημα του κινητήρα, βρίσκεται ένα προηγμένης τεχνολογίας σύστημα υγρόψυξης, το οποίο έχει ενσωματωθεί προσεκτικά ώστε να ελαχιστοποιείται η οπτική του επίδραση στον κινητήρα, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει πιο καθαρή λειτουργία, λιγότερους ρύπους και μεγαλύτερη αυτονομία καυσίμου. Είναι κατά 13% πιο αποδοτικό από το σύστημα των μοντέλων προηγούμενης γενιάς. Σε συνδυασμό με το διευρυμένο διάστημα συντήρησης που φτάνει στα 10.000 μίλια (16.000 χλμ.), μειώνει σημαντικά το κόστος χρήσης της μοτοσυκλέτας.

Οι κομψές εξατμίσεις peashooter ακολουθούν την καθαρή ίσια γραμμή, η οποία επιτυγχάνεται μέσω μιας ευφυούς σχεδίασης διπλού περιβλήματος που καλύπτει τους σωλήνες περνώντας πίσω από το κουτί του καταλυτικού μετατροπέα. Παρέχουν τον αυθεντικό βρετανικό ήχο, με βαθύ και πλούσιο τόνο που ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα της T120 και έχουν ρυθμιστεί με τρόπο που θα συναρπάσει τον αναβάτη.

Σύγχρονες δυνατότητες

Η Bonneville T120 Ace μοιράζεται τις βασικές δυνατότητες και τα ίδια χαρακτηριστικά με την T120 Black, με μια ευρεία σειρά από τεχνολογικά συστήματα που εστιάζουν στον αναβάτη και παρέχουν εξαιρετικό έλεγχο, ασφάλεια και αυξημένη σιγουριά κατά την οδήγηση. Είναι προσεκτικά ενσωματωμένα ώστε να μην αλλοιώνεται το αυθεντικό στυλ και ο χαρακτήρας Bonneville.

Περιλαμβάνονται:

• ABSΤο σύστημα μεταβλητού αντιμπλοκαρίσματος των τροχών της Triumph παρέχει υψηλά επίπεδα ασφάλειας και ελέγχου στην Bonneville.      

• Ridebywire: Για βέλτιστη απόκριση στο γκάζι, ασφάλεια, καλή αίσθηση στην οδήγηση και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

• Έλεγχος πρόσφυσης: Επωφελούμενος από το σύστημα ride-by-wire, ο έλεγχος πρόσφυσης με διακόπτη απενεργοποίησης παρέχει αυξημένο έλεγχο ακριβείας.

• Δύο riding modes: Τα δύο κατ’ επιλογή riding modes ‘Road’ και ‘Rain’ συνδέονται με το σύστημα ride-by-wire και παρέχουν καλύτερο έλεγχο και ασφάλεια.

• Συμπλέκτης υποβοήθησης ροπής: Προσφέρει ελαφριά αίσθηση στη μανέτα του συμπλέκτη και κάνει ευκολότερη την πολύωρη οδήγηση.

• Προβολέας DRL: Περιλαμβάνει την τελευταία τεχνολογία φώτων ημέρας (DRL)  που προσφέρει χαρακτηριστικό μοτίβο φωτισμού και αυξημένη απόδοση, αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής (όπου επιτρέπεται από τη νομοθεσία)

• Πίσω φως LED: Είναι ενσωματωμένο στην κλασικού στυλ ουρά. Παρέχει χαρακτηριστικό μοτίβο φωτισμού και αυξημένη απόδοση, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο φως για την πινακίδα κυκλοφορίας.

• Θερμαινόμενα γκριπ: Υψηλών προδιαγραφών εργοστασιακά θερμαινόμενα γκριπ με τρεις ρυθμίσεις

• Πρίζα φόρτισης USB: Πρίζα φόρτισης USB κάτω από τη σέλα για εύκολη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών. 

• Immobilizer κινητήρα: Αναμεταδότης ενσωματωμένος στο κλειδί της T120

• Στυλάτα διπλά όργανα: Όργανα (κοντέρ και στροφόμετρο) με 3D πρόσοψη και έξυπνα ενσωματωμένο ψηφιακό μενού.

Στα κύρια χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται:
– Ρύθμιση θερμαινόμενων γκριπ
– Ρύθμιση Riding mode – Road ή Rain
– Επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο
– Οδόμετρο
– Δύο μετρητές ταξιδιού
– Ένδειξη προγραμματισμένης συντήρησης
– Απόσταση από κενό ρεζερβουάρ
– Στάθμη καυσίμου, μέση και τρέχουσα MPG
– Πρόσβαση στην απενεργοποίηση του ελέγχου πρόσφυσης
– Ρολόι
Επιπλέον, ο αναβάτης μπορεί να προσθέσει αξεσουάρ, τα οποία είναι προσβάσιμα μέσω της οθόνης οργάνων. Περιλαμβάνεται το cruise control.

• Διακόπτες: Κομψοί διακόπτες με απλό χειρισμό για εύκολη πρόσβαση στις κύριες λειτουργίες των οργάνων.

Ξεκούραστος αναβαθμισμένος χειρισμός

Η Bonneville T120 Black διαθέτει πλαίσιο και αναρτήσεις που σχεδιάστηκαν για ξεκούραστες και άνετες καθημερινές μετακινήσεις, για τον οδηγό και τον συνεπιβάτη.

Συνδυάζει την χαρακτηριστική ουδέτερη αίσθηση οδήγησης της Triumph, την ευελιξία και τη σταθερότητα με άνετη σέλα και διαδρομή αναρτήσεων για βελτιωμένη, αλλά και εύκολη οδήγηση. Με ξεκούραστη θέση οδήγησης, θερμαινόμενα γκριπ στον βασικό εξοπλισμό, κεντρικό σταντ και χειρολαβή συνεπιβάτη, η  Bonneville T120 Ace είναι πλήρως εξοπλισμένη για μέγιστη άνεση και πρακτικότητα σε κάθε μετακίνηση.

Αυθεντικό στυλ
Εμπνευσμένη από τη θρυλική Bonneville του 1959, η Bonneville T120 Black ενσωματώνει το αυθεντικό DNA και τις εμβληματικές στυλιστικές της γραμμές και λεπτομέρειες.

Από τη συνολική σιλουέτα Bonneville μέχρι τις ανάγλυφες ρέουσες γραμμές του ρεζερβουάρ, τα μοναδικής λεπτομέρειας σήματα, τα φώτα και τα εκπληκτικής αισθητικής διπλά όργανα,  η T120 Black είναι ένας πανέμορφα σχεδιασμένος διαχρονικός θρύλος.

 ‘’Η Triumph και το Ace Cafe έχουν μια κοινή πορεία στον χρόνο κατά την άποψή μου, με αναβάτες βρετανικών δικύλινδρων μοντέλων να σταματούν για δεκαετίες στο cafe, πριν την είσοδό τους στον Α406 και πριν κυριαρχήσουν στους αυτοσχέδιους αγώνες.
Αυτή η πανέμορφη νέα
Bonneville T120 Ace αποτίει φόρο τιμής με άφθονο στυλ, σε αυτούς τους αναβάτες και στην ένδοξη κοινή μας ιστορία..’’

Mark Wilsmore. Διευθύνων Σύμβουλος. Ace Cafe.

*Δελτίο Τύπου Triumph

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Bonneville T120 Ace
Τύπος Κινητήρα Υγρόψυκτος, 8-βάλβιδος, 1ΕΕΚ, 270° 2-κύλινδρος εν σειρά
Κυβισμός 1200 κ.εκ.
Διάμετρος/Διαδρομή 97.6 x 80 χιλ.
Σχέση συμπίεσης 10.0:1
Μέγιστη Ισχύς 80 PS / 79 BHP (59 kW) / 6,550 σ.α.λ.
Μέγιστη Ροπή 105 Nm / 3,100 σ.α.λ.
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός καυσίμου
Εξάτμιση Μαύρη 2 σε 2 εξάτμιση με διπλά μαύρα τελικά
Τελική Μετάδοση X-ring αλυσίδα
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος συμπλέκτης υποβοήθησης με ντίζα
Κιβώτιο 6 ταχύτητες
Πλαίσιο Ατσάλινο σωληνωτό
Ψαλίδι Διπλό ατσάλινο σωληνωτό
Μπροστινός Τροχός 32 ακτίνων 18 x 2.75 ιντσών
Πίσω Τροχός 32 ακτίνων 17 x 4.25 ιντσών
Μπροστινό Ελαστικό 100/90-18
Πίσω Ελαστικό 150/70 R17
Ανάρτηση εμπρός Πιρούνι KYB 41 χιλ. με διαδρομή 120 χιλ.
Ανάρτηση πίσω Διπλά αμορτισέρ KYB με ρύθμιση προφόρτισης, διαδρομή πίσω τροχού 120 χιλ.
Φρένο εμπρός Δύο δίσκοι 310 χιλ. με πλευστές δαγκάνες 2 εμβόλων της Nissin, ABS
Φρένο πίσω Ένας δίσκος 255 χιλ. με πλευστή δαγκάνα 2 εμβόλων της Nissin, ABS
Μήκος 2,170 χιλ.
Πλάτος (με τιμόνι) 785 χιλ.
Ύψος χωρίς καθρέπτες 1,125 χιλ.
Ύψος Σέλας 785 χιλ.
Μεταξόνιο 1,445 χιλ.
Γωνία Κάστερ 25.5 º
Ίχνος 105.2 χιλ.
Βάρος (κενό) 224 κιλά
Χωρητικότητα καυσίμου 15 λίτρα
Όργανα LCD οθόνη πολλαπλών λειτουργιών με αναλογικό ταχύμετρο, αναλογικό στροφόμετρο, θέση επιλεγμένης σχέσης στο κιβώτιο, μετρητή καυσίμου, απόσταση από κενό ρεζερβουάρ, απόσταση από την επόμενη προγραμματισμένη συντήρηση, ρολόι, υπολογιστή ταξιδιού, κουμπιά scroll και mode στο τιμόνι, κατάσταση θερμαινόμενων γκριπ, ένδειξη κατανάλωσης καυσίμου, κατάσταση ελέγχου πρόσφυσης και ένδειξη τρόπου λειτουργίας γκαζιού.
Κατανάλωση καυσίμου 4.5 λτ. /100 χλμ. (63 MPG)
Ρύποι CO2 103.0 γρ. / χλμ.