Με μία απαράμιλλη λειτουργία, μοναδικό ήχο και αστείρευτη δύναμη από τον 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 160 ίππων, η πολυτελής BMW K 1600 GTL προσέφερε ασυναγώνιστη, σπορ απόλαυση σε κάθε ταξίδι. Πλέον, στην ανανεωμένη έκδοσή της, η BMW Motorrad αναβαθμίζει την πολυτελή μοτοσικλέτα τουρισμού υψηλών επιδόσεων με νέες πινελιές.

Η νέα BMW K 1600 GTL με μια ματιά.

 • Προσαρμογή στους κανονισμούς EU4.
 • 6-κύλινδρος σε σειρά κινητήρας με νέους καταλυτικούς μετατροπείς και προσαρμογή ενδείξεων σύμφωνα με τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU4, με ισχύ 118 kW (160 hp) στις 7.750 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 175 Nm στις 5.250 σ.α.λ.
 • Αναβαθμισμένη εμφάνιση.
 • Βελτιστοποιημένη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες με μεγαλύτερους εκτροπείς αέρα και πλαϊνά ένθετα τραβηγμένα προς τα πίσω.
 • Ξεκούραστη θέση οδήγησης με τιμόνι τραβηγμένο πιο πίσω (συγκριτικά με τη K 1600 GT) και χαμηλότερα μαρσπιέ.
 • Ηλεκτρονική Ρύθμιση Αναρτήσεων (Dynamic ESA) με αυτόματη προσαρμογή απόσβεσης, στο βασικό εξοπλισμό.
 • Λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν για μεγαλύτερη ευελιξία, εργοστασιακή επιλογή.
 • Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro (Shift Assistant Pro) για εναλλαγή ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη, εργοστασιακή επιλογή.
 • Intelligent Emergency Call, εργοστασιακή επιλογή για άμεση υποστήριξη σε περίπτωση ατυχήματος ή επείγουσας ανάγκης (μόνο σε Ευρωπαϊκές χώρες όπου διατίθεται ConnectedDrive)
 • Νέοι εντυπωσιακοί, χρωματικοί συνδυασμοί:

     – Light White non-metallic

     – Thunder Grey metallic

     – K 1600 GTL Elegance: Ebony metallic/ Black Storm metallic

 • Πλούσιος βασικός εξοπλισμός (ABS Pro, Dynamic Traction Control DTC, προβολέας xenon, θερμαινόμενα grips και σέλα, χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών, τρία riding modes, cruise control, topcase με ενσωματωμένη, άνετη πλάτη κλπ.).
 • Μεγάλη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού (adaptive headlight, προβολέας ημέρας, Keyless Ride, Hill Start Control, κεντρικό κλείδωμα, σφυρήλατες ζάντες, κλπ.).
 • Νέα και ήδη γνωστά Γνήσια Αξεσουάρ της BMW Motorrad, π.χ. άνετα μαρσπιέ συνεπιβάτη, πρόσθετη φωτεινή ένδειξη φρένου για topcase,  σπορ HP σιγαστήρας, χρωμιωμένα εξαρτήματα, προστατευτικές μπάρες κλπ.

Αναβαθμισμένη εμφάνιση, βελτιωμένη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες και βελτιστοποιημένη εργονομία για μεγαλύτερη άνεση.

Οι κομψότερες και δυναμικές γραμμές συνθέτουν μία πιο εντυπωσιακή εμφάνιση για τη νέα K 1600 GTL. Τα πλαϊνά ένθετα έχουν ανασχεδιαστεί από τους μεγαλύτερους και πιο αποδοτικούς εκτροπείς αέρα και έχουν τραβηχτεί πιο πίσω για να παρέχουν βελτιωμένη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν επίσης χούφτες που προστατεύουν καλύτερα τα χέρια του οδηγού. Η νέα σχεδίαση των δύο καθρεπτών και η μεγαλύτερη επιφάνειά τους με κυρτό τμήμα αναβαθμίζουν την ορατότητα προς τα πίσω. Η βάση του εμβλήματος και το λογότυπο του μοντέλου χαρακτηρίζονται από υψηλής ποιότητας χρώμιο.

Τα μαρσπιέ και ο αποθηκευτικός χώρος αριστερά και δεξιά στο κάτω μέρος του κινητήρα (και τα δύο στοιχεία βασικού εξοπλισμού) έχουν επίσης ανασχεδιαστεί.

Ένα αξεσουάρ που υπόσχεται ασυναγώνιστη ταξιδιωτική εμπειρία είναι το topcase του βασικού εξοπλισμού, που εφοδιάζεται με ένα μαύρο μαξιλαράκι για να μπορεί ο συνεπιβάτης να γέρνει προς τα πίσω και να ξεκουράζεται στις μεγάλες αποστάσεις.

Ηλεκτρονική Ρύθμιση Αναρτήσεων (Dynamic ESA) με αυτόματη προσαρμογή απόσβεσης, περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό .

Με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Dynamic ESA και τα Riding Modes “Road” και “Dynamic ”, η νέα K 1600 GTL προσφέρει μία νέα διάσταση οδηγικής άνεσης, ευστάθειας και δυναμικών επιδόσεων και υπόσχεται μία απαράμιλλη εμπειρία ταξιδιού.

Στο βασικό Riding Mode “Road”, η προσαρμογή της απόσβεσης είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, προσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο άνεσης και ελκτικής πρόσφυσης σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες. Ανάλογα με την προτίμηση του αναβάτη, η προ-φόρτιση ελατηρίου μπορεί να ρυθμίζεται, ανεξάρτητα από την απόσβεση, στη κατάσταση του φορτίου με το πάτημα ενός μπουτόν. Ομοίως, πιέζοντας ένα μπουτόν – που βρίσκεται στο τιμόνι, για εύκολη πρόσβαση και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – ο αναβάτης μπορεί να επιλέγει το πρόγραμμα απόσβεσης “Dynamic”, για ένα πιο «στιβαρό» συνολικό σετάρισμα.

Νέα λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν ( reverse assist ) για ευκολότερους ελιγμούς .

Η νέα K 1600 GTL πληροί τις απαιτήσεις μιας πολυτελούς μοτοσικλέτας τουρισμού ακόμα και όταν ελίσσεται. Η λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν ενεργοποιείται από το αριστερό πάνελ χειριστηρίων μέσω μπουτόν. Η κίνηση ξεκινά πιέζοντας το μπουτόν της μίζας.

 

Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro για εναλλαγή ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη .

Η Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro (Shift Assistant Pro) διατίθεται σαν προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός και επιτρέπει στον αναβάτη να ανεβάσει και να κατεβάσει ταχύτητα χωρίς συμπλέκτη ή κλείσιμο του γκαζιού. Μπορεί να χρησιμοποιείται στις περισσότερες περιπτώσεις εναλλαγών σχέσεων.

Intelligent Emergency Call εργοστασιακή επιλογή για άμεση επέμβαση σε περίπτωση ατυχήματος ή επείγουσας ανάγκης.

Η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής επέμβασης σε περίπτωση ατυχήματος ή κατάστασης έκτακτης ανάγκης μπορεί να σώσει ζωές. Η νέα K 1600 GTL μπορεί να εφοδιάζεται με το ευφυές σύστημα κλήσεων επείγουσας ανάγκης “Intelligent Emergency Call” που περιλαμβάνεται στον προαιρετικό, εργοστασιακό εξοπλισμό.

Η λειτουργία θα λανσαριστεί σε αρκετές Ευρωπαϊκές αγορές μέχρι το 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά θα διατίθεται μόνο σε αγορές με δυνατότητα ConnectedDrive.

Άνετα μαρσπιέ και προαιρετικές, exclusive σφυρήλατες ζάντες για εξατομίκευση της μοτοσικλέτας.

Χάρη σε μία πλούσια γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ BMW Motorrad και προαιρετικού, εργοστασιακού εξοπλισμού, η νέα K 1600 GTL μπορεί να ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες του αναβάτη. Οι νέες βάσεις επιτρέπουν την τοποθέτηση άνετων μαρσπιέ για το συνεπιβάτη. Ανασχεδιασμένες, σφυρήλατες ζάντες με έντεκα διπλές ακτίνες ενισχύουν τον exclusive χαρακτήρα της νέας K 1600 GTL.

Τρεις εντυπωσιακές χρωματικές προτάσεις από “ Sport ” μέχρι “ Elegance ”.

Η νέα K 1600 GTL λανσάρεται σε τρεις χρωματικές εκδόσεις Light White non-metallic, Thunder Grey metallic και Ebony metallic / BlackStorm metallic.

Σε συνδυασμό με ένα κινητήρα σε Platinum metallic και πλαίσιο και εξαρτήματα σε αντίθετο φινίρισμα Monolith metallic matt, η απόχρωση Light White non-metallic υπογραμμίζει τις κομψές αναλογίες και τη συναισθηματική σχεδίαση της K 1600 GTL.

Αντίθετα, η απόχρωση Thunder Grey metallic χαρίζει στη GTL μία  κλασική, διαχρονική εμφάνιση.

Η K 1600 GTL Elegance σε Ebony metallic/Black Storm metallic απόχρωση αποπνέει μία αίσθηση φινέτσας και πολυτέλειας. Οι ειδικές πινελιές χρωμίου στο εμπρός φτερό και τους εκτροπείς αέρα συνθέτουν μία σοφιστικέ εμφάνιση με έμφαση στην πολυτέλεια.

Γκαλερί