Η ομάδα της MV Agusta Reparto Corse παρουσίασε τα νέα χρώματα της μοτοσικλέτας για το FIM Supersport World Championship 2020, στην ιστορική έδρα της εταιρείας στη Schiranna, Varese στην Ιταλία, μαζί με τους αναβάτες της Randy Krummenacher, Πρωταθλητή WorldSSP 2019, Raffaele De Rosa και Federico Fuligni.

Η ημερομηνία της παρουσίασης συμπίπτει με την 75η επέτειο της κατασκευάστριας εταιρείας, συγκεκριμένα είχε ιδρυθεί στις 12 Φλεβάρη του 1945, προς το τέλος του B’ Παγκοσμίου Πολέμου, προκειμένου να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας από την αεροπορική εταιρεία Agusta και να παρέχει χαμηλού κόστους και αποτελεσματική μεταφορά.

Ο Andrea Quadranti, Manager MV Agusta, δήλωσε:

«Η μεγάλη προετοιμασία για το Πρωτάθλημα αποτελεί πλέον παρελθόν, και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον πρώτο γύρο του WorldSSP Championship, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα στο Phillip Island. Στις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές της εβδομάδας, θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε τις βελτιώσεις που απαιτούνται, όπως κάναμε και στις δοκιμές της Jerez και οι αναβάτες μας θα φροντίσουν για τα υπόλοιπα. Ο Randy Krummenacher θέλει να υπερασπιστεί το τίτλο του Πρωταθλητή, ο Raffaele De Rosa δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία να αγωνιστεί για τον τίτλο, ενώ ο Federico Fuligni αναμένεται να κάνει ένα ποιοτικό άλμα που θα του επιτρέψει να παραμείνει μόνιμα στις κορυφαίες θέσεις. Είμαστε όλοι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας και αποφασισμένοι να αναλάβουμε έναν ηγετικό ρόλο».

Η MV Agusta πέτυχε την πρώτη της νίκη στο WorldSSP το 2014 με τον Jules Cluzel, ενώ η πιο πρόσφατη ήταν με τον Roberto Rolfo στο Phillip Island το 2017. Επίσης έχει συμμετάσχει συνολικά σε 83 αγώνες WorldSSP, κάνοντας το ντεμπούτο της το 2013 και έχει πετύχει 16 pole positions, με την τελευταία στην Imola το 2017.

Επιδιώκοντας τον πρώτο τίτλο στο WorldSSP, ο Randy Krummenacher έχει θέσει στόχο να γίνει ο πρώτος Παγκόσμιος Supersport αναβάτης στην ιστορία που έχει επιτύχει τίτλους με διαφορετικούς κατασκευαστές.

*Επιμέλεια – Απόδοση: Δ.Ν.

Πηγή: WorldSBK