Νέα ριζοσπαστική supersport Yamaha YZF-R3. (Βίντεο)

Σειρά R: Supersport χωρίς συμβιβασμούς

Το 2018 σηματοδοτεί την 20ή επέτειο της YZF-R1, η οποία είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο σημαντικές μοτοσυκλέτες που δημιούργησε ποτέ η Yamaha. Σχεδιασμένη χωρίς συμβιβασμούς, η πρώτη R1 έφερε αγωνιστικές επιδόσεις και νέα επίπεδα ευελιξίας στους δρόμους του κόσμου και έθεσε νέα δεδομένα στη σχεδίαση των supersport μοτοσυκλετών.

Η σειρά supersport μοτοσυκλετών R της Yamaha μεγάλωσε και περιλαμβάνει πλέον τέσσερεις κορυφαίες ασυμβίβαστες μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν με την ίδια φιλοσοφία που έκανε την YZF-R1 μια τόσο επιτυχημένη μοτοσυκλέτα διαχρονικά.

Για το 2019, η Yamaha θα παρουσιάσει τη νέα YZF-R3 που διαθέτει ριζοσπαστική εμφάνιση εμπνευσμένη από την YZR-M1, μια σειρά από προηγμένα τεχνολογικά συστήματα για αύξηση των επιδόσεων και βελτιστοποιημένα εργονομικά χαρακτηριστικά. Σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανακοίνωση για την κυκλοφορία της νέας YZF-R125, καθώς και με τις νεότερες YZF-R6, YZF-R1 και YZF-R1M, η σειρά R είναι η πιο ολοκληρωμένη σειρά κορυφαίων supersport μοντέλων.

Το R World σε καλεί

Η Yamaha έχει πλούσια παράδοση στην κατασκευή των πιο δημοφιλών Supersport μοτοσυκλετών, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν κορυφαία απόδοση μέσα και έξω από τις πίστες αγώνων ταχύτητας. Από τη φιλική προς τον αναβάτη YZF-R3 μέχρι την αγωνιστική YZF-R1M, τα μοντέλα της σειράς R της Yamaha προσφέρουν σε αναβάτες κάθε εμπειρίας την ιδανική επιλογή για να ζήσουν τη συναρπαστική εμπειρία του R World.

Νέα YZF-R3 του 2019

Με δικύλινδρο κινητήρα 321 κ.εκ. που προσφέρει εξαιρετική ισχύ για γρήγορη μετακίνηση στην πόλη, ευελιξία σε δρόμους με στροφές και συναρπαστική αίσθηση στην πίστα, η νέα YZF-R3 του 2019 είναι μια φιλική προς τον αναβάτη ελαφριά supersport μοτοσυκλέτα που διαθέτει το αγωνιστικό στυλ της σειράς R της Yamaha. Με χαμηλό ύψος σέλας και εργονομική θέση οδήγησης, η νέα YZF-R3 είναι η τέλεια μοτοσυκλέτα για νέους αναβάτες, αλλά και για έμπειρους οδηγούς που προτιμούν μια μικρών διαστάσεων ευέλικτη μοτοσυκλέτα.

Κινητήρας και πλαίσιο στην κορυφή των προτιμήσεων

Η καρδιά της YZF-R3 χτυπά στους ρυθμούς ενός αξιόπιστου υγρόψυκτου 4-χρονου κινητήρα 321 κ.εκ. με δύο κυλίνδρους σε σειρά, δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής (2ΕΕΚ), 4 βαλβίδες και ψεκασμό καυσίμου. Διαθέτοντας την τελευταία τεχνολογία καύσης σε συνδυασμό με ελαφριά σφυρήλατα έμβολα αλουμινίου και αλουμινένιους κυλίνδρους DiASil με σχεδίαση offset, ο ροπάτος κινητήρας της YZF-R3 λειτουργεί με εξαιρετικά ομαλό τρόπο και παράγει εύκολα διαχειρίσιμη ισχύ.

Το ελαφρύ σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα υψηλής αντοχής είναι απλά σχεδιασμένο και χρησιμοποιεί το στροφαλοθάλαμο του κινητήρα ως δομικό του στοιχείο. Το αποτέλεσμα είναι τέλεια ισορροπία μεταξύ ακαμψίας και βάρους. Το μακρύ ασύμμετρο ψαλίδι εξασφαλίζει αποτελεσματική μεταφορά της ισχύος του κινητήρα στον πίσω τροχό και παρέχει εξαιρετική ευστάθεια στην ευθεία. Η πίσω ανάρτηση Monocross διαθέτει μονό αμορτισέρ KYB με ρυθμιζόμενη προφόρτιση. Προσφέρει σταθερή απόσβεση των κραδασμών και συμβάλλει στη συγκέντρωση των μαζών στο κέντρο της μοτοσυκλέτας.

Σε συνδυασμό με το ολοκαίνουργιο ανεστραμμένο πιρούνι, τη νέα τριπλή βάση του τιμονιού, τους τροχούς 10 ακτίνων από κράμα αλουμινίου, το μπροστινό δισκόφρενο των 298 χιλ. με πλευστή δαγκάνα δύο εμβόλων, το εύρος 32 μοιρών του τιμονιού, το ύψος σέλας στα 780 χιλ. και την κατανομή βαρών κατά περίπου 50/50 μπροστά και πίσω, το πλαίσιο της YZF-R3 εξασφαλίζει ευελιξία και μεγάλη σταθερότητα.

 

Ολοκαίνουργιο ανεστραμμένο πιρούνι και πλάκα τιμονιού σειράς R από αλουμίνιο

Για να επιτευχθεί τέλεια ισορροπία μεταξύ άνεσης και σπορ συμπεριφοράς τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα, η YZF-R3 του 2019 διαθέτει ολοκαίνουργιο ανεστραμμένο πιρούνι 37 χιλιοστών της KYB. Με μεγαλύτερη επιφάνεια μεταξύ των εξωτερικών και των εσωτερικών σωλήνων σε σχέση με τα συμβατικά πιρούνια, η ανεστραμμένη σχεδίαση βελτιώνει σημαντικά την ακαμψία του πιρουνιού, προσφέροντας σπορ λειτουργία στο μπροστινό σύστημα και ακρίβεια στην πληροφόρηση, διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα άνεσης.

Σε συνδυασμό με την ολοκαίνουργια τριπλή βάση που περιλαμβάνει πλάκα τιμονιού από αλουμίνιο στο στυλ της σειράς R, η νέα μπροστινή ανάρτηση παρέχει στον αναβάτη ακρίβεια χειρισμού στις στροφές και το φρενάρισμα. Το νέο ανεστραμμένο πιρούνι βελτιώνει ακόμη περισσότερο τις συνολικές προδιαγραφές της YZF-R3 του 2019 και συμβάλλει στη συναρπαστική εμφάνιση που είναι στα επίπεδα των μεγαλύτερων μοντέλων της σειράς R, ενισχύοντας το αίσθημα περηφάνιας του ιδιοκτήτη και δίνοντάς του τη βεβαιότητα ότι ανήκει πραγματικά στην οικογένεια R.

Νέα σχεδίαση ρεζερβουάρ καυσίμου και χαμηλότερη θέση τιμονιού

Η ευκολία οδήγησης της YZF-R3 ενισχύεται ακόμα περισσότερο για το μοντέλο του 2019, χάρη στη νέα σχεδίαση του ρεζερβουάρ καυσίμου και του καλύμματός του, σε συνδυασμό με τη θέση του τιμονιού που είναι κατά 22 χιλιοστά πιο χαμηλά. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου παραμένει στα 14 λίτρα, αλλά το ανασχεδιασμένο σχήμα του ρεζερβουάρ και του καλύμματος (31,4 χιλ. πιο φαρδύ πάνω από το σημείο επαφής με τα γόνατα και 20 χιλ. πιο χαμηλό στην τάπα καυσίμου) συμβάλλει στη δημιουργία μιας αίσθησης απόλυτης σύνδεσης μεταξύ του αναβάτη και της μοτοσυκλέτας.

Είτε οδηγείς στην πόλη είτε επιταχύνεις στην ευθεία και πλαγιάζεις στις στροφές μιας πίστας, η ευκολία χειρισμού της YZF-R3 με το σώμα του οδηγού σε διάφορες θέσεις επιτρέπει πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της μοτοσυκλέτας.

Αεροδυναμική σχεδίαση του φέρινγκ και της ζελατίνας

Η νέα YZF-R3 διαθέτει σχεδίαση μπροστινού φέρινγκ και ανεμοθώρακα που αποτίει φόρο τιμής στη ναυαρχίδα της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας MotoGP®με επιθετική εμφάνιση και εντυπωσιακή αεροδυναμική απόδοση.

Το φέρινγκ και η ζελατίνα εξελίχθηκαν από κοινού, με δοκιμές σε αεροδυναμική σήραγγα αλλά και σε πίστα αγώνων. Μειώνουν την αεροδυναμική οπισθέλκουσα κατά επτά τοις εκατό, αλλά και τους στροβιλισμούς του αέρα γύρω από το κράνος του αναβάτη, όταν αυτός βρίσκεται σε αγωνιστική θέση οδήγησης. Παρέχουν επίσης αύξηση της μέγιστης ταχύτητας έως και 8 χλμ./ώρα. Ο κεντρικός αεραγωγός του φέρινγκ σε στυλ YZR-M1 κατευθύνει τη ροή του αέρα στο ψυγείο, συμβάλλοντας στην ιδανική ψύξη του κινητήρα.

Πρόσθετα νέα χαρακτηριστικά

Οι νέοι διπλοί προβολείς και τα φώτα θέσης LED είναι εμπνευσμένα από την YZF-R1 και ενισχύουν τη δυναμική εμφάνιση του ανασχεδιασμένου μπροστινού φέρινγκ. Η νέα οθόνη οργάνων LCD είναι ευανάγνωστη και εμφανίζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι ελαφριοί τροχοί 10 ακτίνων έχουν radial ελαστικά και προσφέρουν στον αναβάτη της YZF-R3 την καλύτερη δυνατή πρόσφυση, σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Απόλυτη ελαφριά supersport μοτοσυκλέτα Yamaha
 • Υψηλόστροφος υγρόψυκτος 4-βάλβιδος κινητήρας 321 κ.εκ. με 2 κυλίνδρους σε σειρά και 2ΕΕΚ.
 • Μικρό και ελαφρύ σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα υψηλής αντοχής
 • Νέο ριζοσπαστικό στυλ εμπνευσμένο από τη YZR-M1 MotoGP®
 • Το νέο μπροστινό φέρινγκ και η ζελατίνα συμβάλλουν σε αύξηση της μέγιστης ταχύτητας έως και 8 χλμ./ώρα
 • Διπλοί προβολείς και φώτα θέσης LED σε στυλ YZF-R1
 • Ανασχεδιασμένο ρεζερβουάρ καυσίμου και χαμηλότερη θέση τιμονιού για βελτιωμένη σπορ εργονομία
 • Νέο ανεστραμμένο πιρούνι 37 χιλ. και πίσω ανάρτηση Monocross
 • Νέα οθόνη οργάνων LCD πολλαπλών λειτουργιών με ευανάγνωστες ενδείξεις
 • Αναβαθμισμένη απόδοση, εντυπωσιακή αξιοπιστία και εξαιρετική οικονομία
 • Ιδανική κατανομή βάρους 50/50 για ευέλικτο χειρισμό
 • DNA σειράς R

Διαθεσιμότητα

Η YZF-R3 θα είναι διαθέσιμη στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα Yamaha από τις αρχές Ιανουαρίου του 2019. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες και την τιμή λιανικής πώλησης, επικοινωνήστε με το επίσημο δίκυτό μας.

ΧρώματαYamaha Blue, Power Black

2018 World SSP300

Έπειτα από ένα δύσκολο πρωτάθλημα για το 2018, ο κορυφαίος αναβάτης της Yamaha bLU cRU, Galang Hendra Pratama, (Yamaha Pata Semakin di Depan Biblion Motoxracing Team) κατέλαβε τη 10η θέση στη γενική κατάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος World SSP300 που τελείωσε με τον 11ο γύρο του Circuit de Nevers Magny-Cours, στη Γαλλία.

Στον τελευταίο γύρο αυτού του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, η Yamaha YZF-R3 απέδειξε την εντυπωσιακή της απόδοση, όταν ο Daniel Valle οδήγησε την YF-R3 της BCD Yamaha MS Racing στη νίκη, με αναβάτες R3 να καταλαμβάνουν τις 4 από τις 5 πρώτες θέσεις, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τις νικηφόρες αγωνιστικές προδιαγραφές αυτής της ελαφριάς supersport μοτοσυκλέτας.

Γνήσια αξεσουάρ Yamaha

Τα γνήσια αξεσουάρ Yamaha επιτρέπουν σε κάθε αναβάτη μοτοσυκλέτας της σειράς R να μετατρέψει τη Yamaha παραγωγής που διαθέτει σε μια μοναδική μοτοσυκλέτα. Σχεδιασμένη για να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση, λειτουργικότητα και στυλ, η σειρά εξαρτημάτων για τα μοντέλα σειράς R της Yamaha περιλαμβάνει εξατμίσεις και slip-on τελικά από τιτάνιο, καπάκια billet, προστατευτικά και πολλά άλλα.

Η Yamaha συνεργάζεται στενά με εγκεκριμένους προμηθευτές για την εξέλιξη νέων προϊόντων και αναβαθμίζει διαρκώς τη γκάμα γνήσιων αξεσουάρ Yamaha με νέα ανταλλακτικά και αξεσουάρ.

Είδη ένδυσης Paddock Blue

Η σειρά ειδών ένδυσης Paddock Blue της Yamaha περιλαμβάνει μια μεγάλη συλλογή από μπλούζες, μπουφάν, καπέλα και πολλά ακόμη προϊόντα, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα μοντέλα της σειράς R. Διαθέσιμη σε μπλε και σε μαύρο για να ταιριάζει σε ενηλίκους και παιδιά, η σειρά Paddock Blue διευρύνεται συνεχώς.

2019 Supersport Pro Tour

Η Yamaha θα διοργανώσει και πάλι μια περιοδεία στην Ευρώπη και θα επισκεφθεί διάφορες πίστες, όπου οι πιθανοί πελάτες θα μπορούν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν μια σειρά από μοντέλα της σειράς R. Το προσωπικό του Supersport Pro Tour θα ενημερώνει τους αναβάτες για τα χαρακτηριστικά κάθε μοτοσυκλέτας, ενώ παράλληλα θα δίνει πληροφορίες σχετικά με τα γνήσια αξεσουάρ Yamaha. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στον τοπικό ιστότοπο της Yamaha.

Δημιούργησε τη συλλογή των ονείρων σου με τη δωρεάν εφαρμογή MyGarage

Η εφαρμογή MyGarage είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσεις τη συλλογή των ονείρων σου με μοτοσυκλέτες της Yamaha. Και είναι εντελώς δωρεάν! Κατέβασε την εφαρμογή και είσαι έτοιμος να σχεδιάσεις τη δική σου Yamaha, όπως την ονειρεύεσαι.

Με την εφαρμογή MyGarage μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις μια μεγάλη γκάμα γνήσιων αξεσουάρ και να δεις τη μοτοσυκλέτα από κάθε γωνία. Όταν δημιουργήσεις τις μοτοσυκλέτες των ονείρων σου, μπορείς να τις αποθηκεύσεις και να τις μοιραστείς με φίλους. Και όταν πάρεις την τελική απόφαση για το ποια μοτοσυκλέτα είναι κατάλληλη για εσένα, δεν έχεις παρά να τη στείλεις σε έναν αντιπρόσωπο Yamaha και εκείνος θα την κάνει πραγματικότητα.

*Δελτίο Τύπου Yamaha

Γκαλερί
A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com