Μία μοτοσικλέτα γεννημένη από τους “Samurai”

Οι σχεδιαστές Artem Smirnov από την Λευκορωσία και Vladimir Panchenko από την Ουκρανία, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να σχεδιάσουν μια μοτοσικλέτα που θα είναι ένας φόρος τιμής στις παραδοσιακές μορφές της ιαπωνικής τέχνης με γνώμονα τον Ιαπωνικό σχεδιασμό που συχνά χαρακτηρίζεται από τον μινιμαλισμό, την απλότητα και το λιτό στυλ.

Χρησιμοποιώντας τις αισθητικές αρχές του Zen, οι δύο σχεδιαστές αυτοκινήτων κατέληξαν στην δημιουργία ενός concept που το αποκαλούν “Samurai”. Το αποτέλεσμα είναι απλό και διακριτικό και περιλαμβάνει απλές και ευθείες γραμμές που έρχονται σε αντίθεση με τις συνήθεις καμπύλες και τα στρογγυλεμένα σχήματα του παραδοσιακού ευρωπαϊκού  σχεδιασμού ή τις αιχμηρές άκρες των σύγχρονων μοτοσυκλετών. Κομψές πινελιές, όπως το αεροδυναμικό φτερό που καλύπτει κάθε πιρούνι, το επίπεδο ηλεκτρονικό καντράν και την εργονομία που προσαρμόζεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι Smirnov και Panchenko δήλωσαν:

«Η ιαπωνική προσέγγιση στο σχεδιασμό είναι αυθεντική και αποτελεί το θεμέλιο του πολιτισμού με την τέχνη του origami και το πνεύμα Samurai. Η απλότητα και η αισθητική χαρακτηρίζουν τον σχεδιασμό των ιαπωνικών εταιρειών. Η προσέγγιση όμως αυτή είναι πλέον σπάνια στον σχεδιασμό των ιαπωνικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.»

Credit: Artem Smirnov και Vladimir Panchenko

Συντάκτης: Δ.Ν.

Γκαλερί

 

A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com