Μένουν ή Φεύγουν τα πτερύγια από το MotoGP…

Η Επιτροπή του Grand Prix συνεδρίασε στο Assen και αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση στα αεροδυναμικά πτερύγια σε όλες τις κατηγορίες του MotoGP από το 2017, καθώς η MSMA απέτυχε να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ των κατασκευαστών.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών πραγματοποιήθηκαν πολλές συζητήσεις για τα πτερύγια. Με την εισαγωγή του κοινού λογισμικού ECU, τα πτερύγια ήταν ένας τρόπος να μειωθεί το ανασήκωμα του εμπρόσθιου τροχού που διέθεταν οι μοτοσικλέτες MotoGP. Καθώς όμως τα εργοστάσια και ιδιαίτερα η Ducati, είχε αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία με τα «πτερύγια», τα πτερύγια έγιναν μεγαλύτερα. Έτσι αυξήθηκαν οι ανησυχίες για την ασφάλεια, όσον αφορά την επίδραση της πρόσκρουσης κατά τη διάρκεια μιας συντριβής.

Η λύση του προβλήματος αναμενόταν να δοθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής του Grand Prix στο Mugello, όμως δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία. Η Dorna, IRTA και η FIM παρουσίασαν στη συνέχεια τους κατασκευαστές MSMA με ένα τελεσίγραφο. Εάν η MSMA θα μπορούσε να παράγει μια ομόφωνη πρόταση για να ρυθμίσει, να περιορίσει το μέγεθος και την έκταση των πτερυγίων, θα το ενέκριναν, εάν δεν μπορούσαν τότε τα πτερύγια θα έπρεπε να απαγορευτούν. Με τους κατασκευαστές σε βαθιά διάσπαση, με τη Honda από τη μία πλευρά και την Ducati από την άλλη, δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε μια ομόφωνη πρόταση.

Εάν λήξει  η πλήρης απαγόρευση, τότε είναι πιθανό να εστιάσουν προς το σχήμα και το μέγεθος του φέρινγκ για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα. Οι κανόνες θα πρέπει να γραφτούν προσεκτικά για να καθορίσουν τι είναι στην πραγματικότητα  ένα πτερύγιο, ενώ η Ducati έχει ήδη υπαινιχθεί ότι θα ψάξει για «κενά» στους κανόνες.

©2016 Copyright on2wheels

Κείμενο: Δ.Ν.