Με μια καταλυτική παρουσία ο αναβάτης της Zen1One RacingFanis Michas πραγματοποίησε έναν εμφατικό αγώνα, παρουσιάζοντας και πάλι την έμφυτη φυσική του ταχύτητα πετυχαίνοντας το best lap του αγώνα και την σταθερότητα των γρήγορων γυρολογίων του από την στιγμή που βρήκε “καθαρό” πεδίο μπροστά του.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Σπαρτιάτη να “στρίβει” την Κ1 στην  θέση αφού πραγματοποίησε μια μέτρια εκκίνηση και να συνεχίζει έτσι για τους πρώτους 7-8 γύρους, όπου και καταφέρνει να προσπεράσει τον προπορευόμενο του αναβάτη και αρχίζει να δημιουργεί απόσταση ασφαλείας από αυτόν. Στην συνέχεια προσπαθεί και καταφέρνει να επιταχύνει τον ρυθμό του μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια μια και ο αθλητής έχει παρουσιάσει όλο το τριήμερο πυρετό, ο οποίος την Κυριακή έχει διαμορφωθεί σε υψηλό και αρχίζει να μειώνει την απόσταση του από τους δυο προπορευόμενους αναβάτες με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς.

Περνάει στην  θέση και στην συνέχεια καλύπτει 4 δευτερόλεπτα σε 5 γύρους και τοποθετείται στην ρόδα του αθλητή που οδηγεί την σύγκρουση. Σε αυτό το σημείο και ενώ βρίσκεται σε απόσταση εισχώρησης σε πλεονεκτική θέση εκτέλεσης προσπέρασης στις Κ10 και Κ11 αποφασίζει να επιτεθεί στον επόμενο γύρο σε άλλο σημείο, μα ο αγώνας τελειώνει μετά από την τελευταία αυτή στροφή και ο γρηγορότερος αναβάτης της μονομαχίας αναγκάζεται να περιοριστεί στην  θέση μια και το μέτρημα των γύρων έχει επηρεαστεί από τον υψηλό πυρετό.

Μετά τον αγώνα ο Σπαρτιάτης μας δήλωσε:

«Κρίμα που έστριψα τέσσερα, που καθυστέρησα στην πρώτη μου προσπέραση και έτσι έχασα πολύτιμο χρόνο, που θεώρησα πως είχα και άλλο γύρο και έτσι δεν επιτέθηκα αμέσως όταν έφτασα σε απόσταση προσπέρασης. Η μοτοσικλέτα μου ήταν καλή αλλά περισσότερο ευχαριστώ την ομάδα μου που δεν εναντιώθηκαν στην απόφαση μου να αγωνιστώ παρά τον υψηλό πυρετό, ενώ μου πρότειναν να αποσυρθώ από τον αγώνα. Πιστεύω ότι όλοι τα πήγαμε πολύ καλά και το αποτέλεσμα θα μπορούσε ίσως να είναι και το μέγιστο,αλλά σίγουρα η παρουσία μας ήταν εμφατική. Ελπίζω από τον επόμενο αγώνα των Σερρών να μας στηρίξει λίγο και η τύχη θεά του motorsport»

Ο νεαρός αναβάτης με το ψευδώνυμο Spartan, ήταν ο πιο γρήγορος αθλητής της κατηγορίας Supersport στην Τρίπολη, σταματώντας τον χρόνο στο 57.391 sec, με διαφορά λιγότερη των 5 δεκάτων από το best lap που σημείωσαν οι Superbikes των 1000 cc. Ο Fanis είχε σαφώς και τα ταχύτερα και σταθερότερα γυρολόγια με 12 γύρους στο 57, μάλιστα στους τελευταίους 5 γύρους κάλυψε διαφορά 4 δευτερολέπτων και τερμάτισε μόλις 2 δέκατα πίσω από τον προπορευόμενο αθλητή, πέφτοντας σχεδόν μαζί του πάνω στο νήμα με διαφορά μικρότερη του μήκους μοτοσικλέτας.