Καλώς ορίσατε στη victorYZone με τα νέα Yamaha YZ & YZF MY20.

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου της Yamaha προσφέρουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία σε συνδυασμό με μια σχεδίαση που ενισχύει τις επιδόσεις και επιτρέπει σε κάθε αναβάτη αγώνων motocross να ξεπερνά τα όρια και να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ικανότητές του.

Το να οδηγείς μια Yamaha σημαίνει να γίνεσαι ένα με τη μηχανή, οπότε κάθε κάτοχος μοντέλου YZ μπορεί να μπει στη victorYZone και να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Η Yamaha έχει δεσμευτεί περισσότερο από ποτέ απέναντι στους αναβάτες αγώνων κάθε ηλικίας και επιπέδου ικανοτήτων και η σειρά του 2020 είναι η πιο ολοκληρωμένη έως σήμερα καθώς περιλαμβάνει υπερσύγχρονες μοτοσυκλέτες motocross.

Οι εξαιρετικές YZ65 και YZ85, οι οποίες κυκλοφόρησαν το 2019, έχουν καθιερωθεί ως κορυφαία μοντέλα στη σημαντική κατηγορία MX για νέους. Καθώς έχουν κορυφαία απόδοση και την καλύτερη αντοχή στην κατηγορία τους, αυτές οι δίχρονες μηχανές υψηλής τεχνολογίας προσφέρουν στους αυριανούς πρωταθλητές την ευκαιρία να επιδείξουν τις νικηφόρες ικανότητές τους από νεαρή ηλικία, προτού προβιβαστούν στην YZ125. Έχοντας κατακτήσει τη νίκη στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μηχανών 125 κ.εκ. το 2018, αυτή η εξαιρετική αγωνιστική μοτοσυκλέτα απέδειξε ότι είναι κορυφαία στην κατηγορία της και θεωρείται ιδανική για τη μετάβαση από την κατηγορία MX για νέους στην αντίστοιχη κατηγορία για ενήλικες.

Με εντελώς νέα σχεδίαση για τη σεζόν 2019, η YZ250F θεωρείται αναμφίβολα μία από τις καλύτερες μηχανές εργοστασιακής κατασκευής στην κατηγορία MX2. Από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά, αυτή η εξελιγμένη αγωνιστική μοτοσυκλέτα απέδειξε ότι είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές μηχανές στην κατηγορία της, σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Με ολοκαίνουργιο κινητήρα και πλαίσιο, η YZ450F προσφέρει στους αναβάτες αγώνων την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία απόλυτων επιδόσεων και της πλέον προηγμένης τεχνολογίας. Έχοντας κατακτήσει τίτλους σε πολλά πρωταθλήματα MXGP και MX1 – και αφού βοήθησε την ομάδα της Γαλλίας να κατακτήσει πολυάριθμες νίκες τα τελευταία χρόνια – η YZ450F έχει καθιερωθεί ως σημαντικός αντίπαλος σε αυτήν την αναγνωρισμένη κατηγορία.

Μαζί με αυτές τις δύο νικηφόρες τετράχρονες μηχανές στη σειρά μοτοσυκλετών για ενηλίκους του 2020, βρίσκεται και η σημαντική YZ250, η θρυλική δίχρονη μηχανή της εταιρείας, την οποία αγαπούν οι αναβάτες αγώνων motocross σε όλο τον κόσμο. Με την ασυγκράτητη ισχύ, τον εξαιρετικά εύκολο χειρισμό και τη μηχανολογική απλότητά της, η YZ250 συνδυάζει τις συναρπαστικές επιδόσεις με τις σημαντικές ικανότητες νίκης στους αγώνες.

Από την YZ65 έως την ολοκαίνουργια YZ450F, η Yamaha προσφέρει στους σημερινούς αναβάτες της κατηγορίας MX την απόλυτη δυνατότητα επιλογής μηχανών υψηλών επιδόσεων, κάθε μία από τις οποίες έχει κατασκευαστεί για να οδηγήσει τον αναβάτη της στην κορυφή. Σε συνδυασμό με το πρόγραμμα bLU cRU που είναι σχεδιασμένο για να γαλουχεί και να υποστηρίζει τους αυριανούς αστέρες στο χώρο της μοτοσυκλέτας, η Yamaha επιδεικνύει την απόλυτη δέσμευσή της στον κόσμο του motocross.

bLU cRU Masterclass – αναπτύσσουμε τα μελλοντικά ταλέντα

Για να αναπτύξει και να ενθαρρύνει τα νέα ταλέντα, η Yamaha διεύρυνε πρόσφατα το πρόγραμμα bLU cRU, ώστε να συμπεριλάβει και τις τρεις νεανικές κατηγορίες. Το Κύπελλο bLU cRU 2019, μια διοργάνωση ανοιχτή για τους νεαρούς αναβάτες των YZ65, YZ85 και YZ125 στην Ευρώπη, προσφέρει στους κορυφαίους 40 αναβάτες κάθε κατηγορίας τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο Monster Energy FIM Motocross of Nations 2019 στο Assen.

Οι τρεις κορυφαίοι αναβάτες συν δύο επιλαχόντες σε κάθε κατηγορία από τη διοργάνωση MXoN θα προσκληθούν από την Yamaha για να συμμετάσχουν στο αποκλειστικό bLU cRU Masterclass, όπου θα λάβουν μέρος σε ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο υπό την επίβλεψη των πρεσβευτών του bLU cRU μεταξύ των οποίων θα είναι και μεγάλοι αστέρες της ομάδας της Yamaha στην κατηγορία MX. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή της Yamaha θα επιλέξει 3 τυχερούς αναβάτες που θα λάβουν επίσημη υποστήριξη από την εργοστασιακή ομάδα στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Το πρόγραμμα bLU cRU προσφέρει σε κάθε αναβάτη την ευκαιρία να κάνει πράξη τα όνειρά του και, όταν έρθει η ώρα να ανέβει στις κατηγορίες ενηλίκων, η Yamaha θα του προσφέρει και πάλι την απόλυτη επιλογή εξοπλισμού MX.

Η ολοκαίνουργια YZ450F: Συντονιστείτε με τη νίκη

Για το 2020, η ολοκαίνουργια YZ450F διαθέτει μικρότερο βάρος, μεγαλύτερη ισχύ και πιο άμεση απόκριση στο χειρισμό, οπότε είναι το πιο ανταγωνιστικό μοντέλο 450 κ.εκ. που κατασκεύασε ποτέ η Yamaha.

Για να δημιουργήσουν μια μοτοσυκλέτα motocross ικανή να αγωνίζεται και να νικά σε κάθε επίπεδο απέναντι στον πιο σκληρό ανταγωνισμό, οι μηχανικοί της Yamaha ανέλυσαν κάθε μεμονωμένο εξάρτημα και έκαναν πολλές καίριες και δευτερεύουσες βελτιώσεις, όπου αυτό ήταν εφικτό.

Το αποτέλεσμα αυτής της εντατικής ανάλυσης “εξάρτημα προς εξάρτημα” ήταν ένας εκτεταμένος ανασχεδιασμός της μοτοσυκλέτας. Επιπλέον, η ομάδα των μηχανικών κατάφερε να μειώσει σημαντικά το βάρος, να αυξήσει την ισχύ και να βελτιώσει την απόδοση του χειρισμού στην YZ450F του 2020.

Πιο ισχυρός, νέος κινητήρας μικρών διαστάσεων 450 κ.εκ.

Παρότι είναι ήδη φημισμένος για την εξαιρετική απόδοση ισχύος του, ο κινητήρας της YZ450F ανασχεδιάστηκε λεπτομερώς στο μοντέλο του 2020, ώστε να παρέχει υψηλότερες και πιο ελεγχόμενες επιδόσεις. Ο νέος κινητήρας έχει σημαντικά μικρότερες διαστάσεις και χαμηλότερο βάρος, ενώ η αναθεωρημένη διαμόρφωση βελτιώνει τη σχεδίαση με συγκέντρωση μαζών κάνοντάς την μία από τις πιο εύκολες στο χειρισμό μηχανές ανοικτής κατηγορίας motocross.

Καθώς διαθέτει ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή υψηλής συμπίεσης, ανθεκτικό σφυρήλατο έμβολο και προφίλ έκκεντρων μηχανισμών με δυναμική ανταπόκριση, ο νέος κινητήρας 450 κ.εκ. μικρών διαστάσεων έχει σχεδιαστεί για να παρέχει την καλύτερη ισορροπία νικηφόρων αγωνιστικών επιδόσεων και απόλυτης δυνατότητας ελέγχου.

Ολοκαίνουργιος κεκλιμένος προς τα πίσω κύλινδρος

Μία από τις σημαντικές βελτιώσεις του κινητήρα στο μοντέλο του 2020 είναι ο νέος κεκλιμένος προς τα πίσω κύλινδρος, ο οποίος έχει μειωμένο βάρος και μικρότερες διαστάσεις. Καθώς αυτή η πρωτοποριακή σχεδίαση φέρνει τον κύλινδρο πιο κοντά στο μεσαίο τμήμα της μοτοσυκλέτας, συμβάλλει στην επίτευξη μιας ιδανικής συγκέντρωσης μαζών και αυτό συνεισφέρει σημαντικά στα δυναμικά χαρακτηριστικά χειρισμού της YZ450F.

Ο νέος κεκλιμένος προς τα πίσω κύλινδρος διαθέτει έμβολο υψηλής συμπίεσης με σχεδίαση “bridge-box” και, σε συνδυασμό με την ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή υψηλής απόδοσης που διαθέτει μακρύ και ευθύγραμμο άνοιγμα εισαγωγής, αυτή η κορυφαία σχεδίαση εξασφαλίζει τέλεια ισορροπία της ισχύος που προσφέρει μια μηχανή κατηγορίας 450 κ.εκ. σε συνδυασμό με εξαιρετική δυνατότητα χειρισμού.

Power Tuner της Yamaha

Η Yamaha YZ450F ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα motocross με ενσωματωμένη δυνατότητα σύνδεσης, η οποία επιτρέπει την ασύρματη ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας της μοτοσυκλέτας από απόσταση μέσω smartphone. Το μοντέλο του 2020 συνεχίζει να πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.

Με τη λήψη της δωρεάν εφαρμογής Power Tuner για συσκευές iOS ή Android, οι αναβάτες ή οι μηχανικοί της YZ450F μπορούν να προσαρμόζουν εύκολα το μείγμα καυσίμου/αέρα και το χρονισμό της ανάφλεξης, ώστε να ρυθμίζουν κατάλληλα τη μοτοσυκλέτα για διάφορες πίστες και για μεταβαλλόμενες συνθήκες οδήγησης. Χάρη σε αυτήν τη δυνατότητα, η YZ450F του 2020 είναι η πιο ευπροσάρμοστη μηχανή motocross, η οποία μπορεί να ρυθμίζεται στη στιγμή στην άκρη της πίστας για να επιτρέπει στον αναβάτη της να επιτυγχάνει βέλτιστες επιδόσεις σε οποιαδήποτε επιφάνεια και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Επιπλέον της λειτουργίας επαναχαρτογράφησης του κινητήρα, η εφαρμογή Power Tuner μπορεί επίσης να καταγράφει πληροφορίες για τα συμβάντα του αγώνα και να παρακολουθεί διάφορα δεδομένα, όπως τα διαγνωστικά στοιχεία του συστήματος, το χρόνο λειτουργίας του κινητήρα και άλλα. Χάρη σε αυτές τις δυνατότητες, αποτελεί αναντικατάστατο στοιχείο του κιτ εργαλείων κάθε αναβάτη.

Διακόπτης επιλογής χαρτογράφησης που στερεώνεται στο τιμόνι

Αφού γίνει ο προγραμματισμός της YZ450F του 2020 με την εφαρμογή Power Tuner στο paddock, υπάρχει ένας διακόπτης επιλογής χαρτογράφησης που στερεώνεται στο τιμόνι και επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέγει τη χαρτογράφηση που θέλει. Αυτή η απλή και άμεση ρύθμιση επιτρέπει την ακαριαία αλλαγή χαρτογραφήσεων ανάλογα με την πίστα ή τις καιρικές συνθήκες. Οι δυνατότητες επιλογής ξεκινούν από μια εξαιρετικά επιθετική χαρτογράφηση για στεγνές πίστες μεγάλων ταχυτήτων και φτάνουν έως μια πιο εύχρηστη χαρτογράφηση για λασπώδεις επιφάνειες.

Ηλεκτρική μίζα μικρών διαστάσεων

Ο νέος κινητήρας 450 κ.εκ. διαθέτει ελαφριά ηλεκτρική μίζα μικρών διαστάσεων που προσφέρει την ευκολία της εκκίνησης με το πάτημα ενός κουμπιού και εξοικονομεί πολύτιμα δευτερόλεπτα κατά τις εκκινήσεις υπό πίεση στη διάρκεια του αγώνα. Τροφοδοτείται από μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας με τέσσερα στοιχεία ιόντων λιθίου και διατηρεί ελάχιστο το βάρος της YZ450F του 2020.

Σύστημα ελέγχου εκκίνησης

Το σύστημα ελέγχου εκκίνησης (LCS) της YZ450F βελτιστοποιεί την απόδοση ισχύος και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα κατά τα λίγα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, αφού κατέβει η πύλη. Το LCS συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη μετάδοση της ισχύος και εξασφαλίζει μεγαλύτερη δυνατότητα ελέγχου και καλύτερη πρόσφυση εκτός γραμμής. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύει τη δυνατότητα του αναβάτη να κερδίζει το προβάδισμα και παρέχει ένα πραγματικό πλεονέκτημα κατά την κρίσιμη εφόρμηση έως την πρώτη στροφή.

Προηγμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου

Ο νέος κινητήρας μικρών διαστάσεων διαθέτει εξαιρετικά προηγμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου Mikuni®, το οποίο περιλαμβάνει ελαφρύ σώμα πεταλούδας γκαζιού με εξαιρετικά μικρές διαστάσεις (44 mm). Αυτό το προηγμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου παρέχει το μείγμα καυσίμου/αέρα μέσω ενός μεγάλου και ευθύγραμμου ανοίγματος εισαγωγής και επωφελείται από μια ηλεκτρική αντλία υψηλής πίεσης που εξασφαλίζει βέλτιστη μετατροπή σε νέφος σταγονιδίων για εξαιρετική απόδοση λειτουργίας σε μια μεγάλη γκάμα συνθηκών οδήγησης

Ψυγείο υψηλής απόδοσης με πτερύγια υπό γωνία

Για να εξασφαλίζεται η αποδοτική λειτουργία του νέου, πιο ισχυρού κινητήρα υπό όλες τις συνθήκες, οι μηχανικοί της Yamaha ανέπτυξαν βελτιωμένα πτερύγια ψύξης, τα οποία σχηματίζουν γωνία, ώστε να έρχονται απευθείας σε επαφή με τον εισερχόμενο αέρα. Με τη διατήρηση μιας συνεχούς ροής αέρα, αυτή η διάταξη υπό γωνία των πτερυγίων ψύξης εξασφαλίζει αποτελεσματικότερη ψύξη του κινητήρα για νικηφόρες επιδόσεις.

Στιβαρό κιβώτιο 5 ταχυτήτων

Το στιβαρό κιβώτιο 5 ταχυτήτων της YZ450F είναι κατασκευασμένο για να αντέχει ακόμα και το πιο επιθετικά κινούμενο αριστερό πέλμα. Τα ειδικά σχεδιασμένα γρανάζια διαθέτουν μεγάλο εμβαδόν επιφανείας που διασπείρει το φορτίο και, σε συνδυασμό με τον αναβαθμισμένο συμπλέκτη, παρέχουν υψηλά επίπεδα αντοχής. Επιπλέον, το τύμπανο και οι μηχανισμοί αλλαγής ταχυτήτων έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ανώτερη αίσθηση και μικρότερη διαδρομή του πέλματος κατά την αλλαγή ταχυτήτων.

Περικαλυμμένη εξάτμιση με συγκέντρωση μαζών

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της YZ450F είναι η σχεδίαση με συγκέντρωση μαζών. Αυτή προϋποθέτει ότι τα σημαντικά εξαρτήματα βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας. Παράδειγμα αυτής της σχεδίασης αποτελεί η εξάτμιση – σαλίγκαρος, η οποία τυλίγεται γύρω από τον κύλινδρο. Αυτή η σχεδίαση επιτρέπει επίσης την τοποθέτηση ενός σιγαστήρα σε πιο μπροστινή θέση και πιο κοντά στο κέντρο της μοτοσυκλέτας.

Σε συνδυασμό με τον νέο, κεκλιμένο προς τα πίσω κύλινδρο, αυτό εξασφαλίζει τη συγκέντρωση της μάζας, η οποία, με τη σειρά της, συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση του βάρους και στην επίτευξη δυναμικής απόδοσης χειρισμού.

Ελαφρότερος σκελετός αλουμινίου για πιο άμεση ανταπόκριση στο χειρισμό

Η YZ450F θεωρείται ήδη μία από τις μοτοσυκλέτες με τις καλύτερες δυνατότητες χειρισμού στην μεγάλη κατηγορία και στο μοντέλο του 2020 ο μικρών διαστάσεων σκελετός αλουμινίου έχει επανασχεδιαστεί προσεκτικά, ώστε να ταιριάζει με τον νέο, πιο ισχυρό κινητήρα.

Για να μειωθεί το βάρος και να ρυθμιστεί λεπτομερώς η ενστικτωδώς αποκρινόμενη απόδοση της μοτοσυκλέτας, ο νέος περιμετρικός σκελετός διαθέτει λεπτότερες κύριες διαδοκίδες, παχύτερους κάτω σωλήνες και νέες βάσεις στήριξης του κινητήρα. Αυτές οι σημαντικές αλλαγές, σε συνδυασμό με τη σχεδίαση με συγκέντρωση μαζών και την κορυφαία ανάρτηση, εξασφαλίζουν ακόμα πιο άμεση απόκριση στο χειρισμό για μειωμένους χρόνους ολοκλήρωσης γύρων.

Πλαίσιο και σέλα σε λεπτή γραμμή

Το μικρών διαστάσεων ρεζερβουάρ καυσίμου, τα περιβλήματα των πτερυγίων ψύξης και η λεπτή σέλα της YZ450F βελτιώνουν τη δυνατότητα κίνησης του αναβάτη και εξασφαλίζουν αποτελεσματική στήριξη των γονάτων, ενώ παράλληλα τονίζουν την αίσθηση ελαφρότητας και ευκολίας χειρισμού της μοτοσυκλέτας και παρέχουν στον αναβάτη ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα, προτού καν ξεκινήσει ο αγώνας.

Καθώς επιτρέπει στον αναβάτη να μετακινεί το βάρος του σώματος του γρήγορα και εύκολα, η εργονομική σχεδίαση βελτιώνει την ευκολία ελέγχου και μειώνει την κόπωση.

Κορυφαία συστήματα ανάρτησης

Η YZ450F διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι KYB® με σπειροειδές ελατήριο, το οποίο θεωρείται ευρέως κορυφαίο για τις σχεδιάσεις αναρτήσεων μοτοσυκλετών εκτός δρόμου. Καθώς παρέχει απόσβεση που προσαρμόζεται ανάλογα με την ταχύτητα και εξασφαλίζει ιδανική ισορροπία μεταξύ της ευκολίας χειρισμού και της απορρόφησης κραδασμών, αυτό το εξαιρετικό μπροστινό πιρούνι παρέχει την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του.

Η πλήρως ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση τύπου μοχλικού περιλαμβάνει ένα ειδικά ρυθμισμένο αμορτισέρ KYB®, το οποίο παρέχει υψηλά επίπεδα πρόσφυσης και ομαλή απόκριση στις χαμηλές και στις υψηλές ταχύτητες, για εξαιρετική ευκολία χειρισμού υπό διάφορες συνθήκες πίστας.

Ελαφριοί τροχοί

Οι τροχοί διαθέτουν μπλε ανοδιωμένες ζάντες μηχανής εργοστασιακού τύπου και έχουν τελειοποιηθεί μέσω προγράμματος CAD (σχεδίαση με τη βοήθεια υπολογιστή), ώστε να γίνουν ελαφρότεροι και πιο κατάλληλοι για χαμηλότερα μη αναρτώμενα βάρη, διατηρώντας παράλληλα την αντοχή για την οποία είναι φημισμένοι.

Αναβαθμισμένα φρένα

Η πιο άκαμπτη μπροστινή δαγκάνα σε συνδυασμό με το δυναμικά αποκρινόμενο υλικό των τακακιών συνεργάζεται με τον μπροστινό δίσκο των 270 mm για εξαιρετική απόδοση πέδησης, ενώ η νέα ελαφριά πίσω δαγκάνα και ο νέος πίσω δίσκος μειώνουν το μη αναρτώμενο βάρος.

Κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά της YZ450F

 • Νέος κινητήρας 450 κ.εκ. εξαιρετικά μικρών διαστάσεων, αυξημένη ισχύς με απόλυτο έλεγχο
 • Κεκλιμένος προς τα πίσω κύλινδρος με μικρότερο βάρος και μικρότερες διαστάσεις
 • Σχεδίαση με συγκέντρωση μαζών
 • Εφαρμογή Yamaha Power Tuner για άμεση ρύθμιση στην άκρη της πίστας μέσω smartphone
 • Διακόπτης στο τιμόνι για εύκολα ρυθμιζόμενη χαρτογράφηση
 • Ηλεκτρική μίζα μικρών διαστάσεων με εξαιρετικά ελαφριά μπαταρία
 • Σύστημα ελέγχου εκκίνησης (LCS) που βελτιστοποιεί την απόδοση ισχύος του κινητήρα για ταχύτερες εκκινήσεις
 • Προηγμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου για βέλτιστη ισχύ
 • Ψυγεία τοποθετημένα υπό γωνία για αποτελεσματική ψύξη του κινητήρα
 • Στιβαρό κιβώτιο ταχυτήτων και συμπλέκτης για θετικές αλλαγές ταχυτήτων
 • Εξάτμιση – σαλίγκαρος μικρών διαστάσεων με συγκέντρωση μαζών
 • Σιγαστήρας τοποθετημένος προς τα εμπρός
 • Ελαφρότερος περιμετρικός σκελετός αλουμινίου για πιο άμεση ανταπόκριση στο χειρισμό
 • Πλαίσιο και σέλα σε λεπτή γραμμή για απόλυτη εργονομία
 • Κορυφαία μπροστινή ανάρτηση KYB® με σπειροειδές ελατήριο και ευαισθησία στην ταχύτητα
 • Πίσω ανάρτηση τύπου μοχλικού με ειδικά ρυθμισμένο αμορτισέρ KYB®
 • Ελαφριοί τροχοί με μπλε ζάντες
 • Μπροστινός δίσκος 270 mm με αναβαθμισμένη δαγκάνα και δυναμικά ανταποκρινόμενο υλικό τακακιών
 • Νέος πίσω δίσκος και δαγκάνα μικρότερων διαστάσεων
 • Ρυθμιζόμενος σφιγκτήρας 4 θέσεων με λαστιχένια βάση στο τιμόνι
 • Ενσωματωμένα γραφικά μεγάλης αντοχής
 • Αλουμινένιο τιμόνι με σταδιακή κλίση και στήριγμα γρήγορης ρύθμισης για το συμπλέκτη
 • Φαρδύτερα και ελαφρότερα μαρσπιέ

YZ250F: Ρύθμισε, αγωνίσου, κέρδισε

Μετά από την πλήρη ανασχεδίασή της για το 2019, η YZ250F αποδεικνύεται ότι είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές τετράχρονες μηχανές 250 κ.εκ. με τη νίκη του Dylan Ferrandis στο AMA Supercross West Championship. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 του 2019, οι αναβάτες της Yamaha YZ250F Jago Geerts και Ben Watson είναι μεταξύ των κύριων διεκδικητών του τίτλου, αλλά και σε τοπικό και εθνικό επίπεδο η YZ250F συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Η YZ250F του 2020 διαθέτει ηλεκτρική μίζα, υδρόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 250 κ.εκ. που περιβάλλεται από αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο και κορυφαίο πιρούνι KYB με ελατήριο και παρέχει την απόλυτη ισορροπία νικηφόρων αγωνιστικών επιδόσεων, ευκολίας οδήγησης και άνεσης. Εξακολουθεί, επίσης, να διαθέτει την προηγμένη τεχνολογία αγωνιστικών μοτοσυκλετών της Yamaha, η οποία περιλαμβάνει χαρτογράφηση κινητήρα δύο λειτουργιών με δυνατότητα εναλλαγής και ασύρματη συνδεσιμότητα για την εφαρμογή Power Tuner της Yamaha.

Κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά της YZ250F

 • Υγρόψυκτος τετράχρονος κινητήρας 250 κ.εκ. με 2ΕΕΚ
 • Ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή με ευθύγραμμο άνοιγμα εισαγωγής υψηλής απόδοσης
 • Εφαρμογή Power Tuner για smartphone, για ρύθμιση της απόδοσης στην άκρη της πίστας
 • Διακόπτης εύκολης επιλογής χαρτογράφησης λειτουργιών κινητήρα με 2 θέσεις
 • Ελαφριά ηλεκτρική μίζα με μπαταρία ιόντων λιθίου
 • Λεπτό και μικρών διαστάσεων πλαίσιο και σέλα
 • Ισχυρό αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο
 • Κορυφαίο μπροστινό πιρούνι KYB® με σπειροειδές ελατήριο και απόσβεση ευαίσθητη στην ταχύτητα
 • Πίσω ανάρτηση τύπου μοχλικού με ελαφρύ πίσω αμορτισέρ KYB®
 • Συμπλέκτης υψηλής αντοχής με ελαφρότερη αίσθηση στο μοχλό
 • Ψυγείο υψηλής απόδοσης με πτερύγια υπό γωνία

Άλλα μοντέλα στη σειρά μοτοσυκλετών εκτός δρόμου του 2020

Η σειρά μοτοσυκλετών της Yamaha για το 2020 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να απολαμβάνουν διαδρομές αναψυχής και συμμετοχές σε αγώνες εκτός δρόμου, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το επίπεδο της εμπειρίας τους.

Εκτός από τις νεανικές μοτοσυκλέτες YZ65, YZ85 και YZ125 κατηγορίας MX και τις αγωνιστικές YZ250F, YZ450F και YZ250 για ενήλικες, η σειρά μοτοσυκλετών εκτός δρόμου του 2020 περιλαμβάνει επίσης τις παιδικές μοτοσυκλέτες PW και TTR. Τα μοντέλα PW και TTR απευθύνονται σε νεαρότερους αναβάτες ηλικίας 4 ετών και άνω και αποτελούν τον ιδανικό τρόπο γνωριμίας με τον κόσμο των δύο τροχών. Πολλοί από τους σημερινούς πρωταθλητές ξεκίνησαν με ένα από αυτά τα μοντέλα, τα οποία είναι φιλικά προς το χρήστη.

Χρώματα των μοντέλων του 2020

YZ450F: Racing Blue με νέα γραφικά
YZ250F: Racing Blue με νέα γραφικά
YZ250: Racing Blue με νέα γραφικά
YZ125: Racing Blue με νέα γραφικά
YZ85LW: Racing Blue με νέα γραφικά
YZ65: Racing Blue με νέα γραφικά
TT-R125LWE/110E/50E: Racing Blue με νέα γραφικά
PW50: Racing Blue με νέα γραφικά

Τιμή και διαθεσιμότητα των μοντέλων του 2020.

Η YZ250F θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούλιο του 2019.
Η YZ450F θα είναι διαθέσιμη από τον Αύγουστο του 2019.

Κιτ αγωνιστικών εξαρτημάτων GYTR

Η Yamaha παράγει μια σειρά ειδικών κιτ GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) υψηλών επιδόσεων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα τετράχρονα και τα δίχρονα μοντέλα YZF. Υπάρχουν διαθέσιμα μεμονωμένα εξαρτήματα GYTR υψηλών επιδόσεων για τα μοντέλα YZ450F και YZ250F, ενώ οι αναβάτες των YZ125 μπορούν να παραγγείλουν ένα ειδικό κιτ GYTR YZ125 για τη μοτοσυκλέτα τους, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για βέλτιστες επιδόσεις. Τόσο ο Thibault Benistant, νικητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 125 του 2018, όσο και ο Bailey Malkiewicz, νικητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 125 του 2018, κέρδισαν τους τίτλους τους χρησιμοποιώντας κιτ GYTR στις μοτοσυκλέτες YZ125 motocross τους. Αυτό αποδεικνύει τις υψηλές επιδόσεις και την αντοχή αυτών των ειδικά κατασκευασμένων εξαρτημάτων.

Οι αναβάτες των YZ65 και YZ85 θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν ένα κιτ υψηλών επιδόσεων GYTR αλλά και να επιτύχουν ακόμα υψηλότερες νικηφόρες επιδόσεις. Το Κιτ υψηλών επιδόσεων για την YZ65 περιλαμβάνει νέα κυλινδροκεφαλή, σύστημα εξάτμισης, μονάδα CDI, βαλβίδα εισαγωγής reed, σωλήνα και κάλυμμα ψυγείου και εγχειρίδιο χρήσης. Το Κιτ υψηλών επιδόσεων για την YZ85 περιλαμβάνει νέα κυλινδροκεφαλή, κύλινδρο με θυρίδες, σύστημα εξάτμισης, μονάδα CDI, ανεπίστροφη βαλβίδα, σωλήνα και κάλυμμα ψυγείου, βαλβίδα εισαγωγής reed Vforce, κιτ βελονών και εγχειρίδιο.

Και τα δύο αυτά Κιτ υψηλών επιδόσεων GYTR ενισχύουν σημαντικά την ισχύ και τη ροπή στις υψηλές σ.α.λ. και προσφέρουν έναν πιο έντονο χαρακτήρα μαρσαρίσματος διατηρώντας παράλληλα τα υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και αντοχής της Yamaha. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.yamaha-motor.eu

Η Yamaha προσφέρει επίσης μια μεγάλη γκάμα μεμονωμένων εξαρτημάτων υψηλών επιδόσεων, η οποία περιλαμβάνει slip-on σιγαστήρες, σωλήνες εξάτμισης, συμπλέκτες τύπου billet, τροχούς και άλλα.

Νέος εξοπλισμός για αναβάτες MX για το 2020

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια νέα σειρά εξοπλισμού για αναβάτες μοτοσυκλετών MX σε μπλε/μαύρο/πράσινο φωσφοριζέ χρώμα. Ο εξοπλισμός αυτός θα αρχίσει να διατίθεται από τον Ιούλιο του 2019. Η νέα σειρά περιλαμβάνει μπλούζες οδήγησης, παντελόνια, γάντια, αμάνικα μπουφάν και καπέλα, αλλά και προστατευτικά σώματος για ενηλίκους και παιδιά και γάντια enduro.

Δοκιμάστε τα μοντέλα YZ του 2020 στο MX Pro Tour

Στη διάρκεια του 2019, η Yamaha θα επισκεφθεί και πάλι διάφορες πίστες σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου οι πελάτες θα μπορούν να δοκιμάσουν, να γνωρίσουν την αίσθηση και να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις σειρές YZF και YZ του 2020, αλλά και να ανακαλύψουν περισσότερα για τα γνήσια αξεσουάρ Yamaha και τα προϊόντα υψηλών επιδόσεων GYTR. Λεπτομέρειες σχετικά με τις ημερομηνίες και τους χώρους θα παρέχονται ζωντανά στους ιστότοπους της Yamaha για κάθε χώρα τον Ιούνιο του 2019.

Για πλήρεις λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.yamaha-motor.eu

*Δελτίο Τύπου Yamaha

Γκαλερί