Καινούριο σύστημα ασφαλείας από την Dainese/AGV

Η Dainese, γνωστή για τα υψηλής ποιότητας δέρματα, προχώρησε στο εγχείρημα της δημιουργίας ενός νέου συστήματος ασφαλείας (head-to-toe) για αγώνες μοτοσικλέτας που περιλαμβάνει το κράνος AGV Pista GP R και την αγωνιστική φόρμα Dainese Mugello R D-air, σε συνεργασία με τον μύθο του  Moto GP Valentino Rossi, τα οποία αποτελούν ορόσημο στην τεχνολογία της ασφάλειας.

Το νέο κράνος προσφέρει αυξημένο οπτικό πεδίο και ένα νέο σύστημα κλειδώματος (Visor Lock System). Η αεροδυναμική του απόδοση έχει βελτιωθεί με την αεροδυναμική σήραγγα Biplano πίσω στην αεροτομή, καθώς και ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξαερισμού (Integrated Vestilation System). Το AGV Pista GP R είναι το πρώτο κράνος που περιλαμβάνει ένα σύστημα ενυδάτωσης, καθώς διαθέτει εσωτερικές διόδους και μια βαλβίδα τοποθετημένα στην περιοχή του πηγουνιού.

Η νέα αγωνιστική φόρμα Mugello R D-air εισάγει πάνω από 25 νέα χαρακτηριστικά και πολλές πρωτοποριακές καινοτομίες που οδηγούν σε πέντε νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η πλατφόρμα D-air έχει εφαρμοστεί για να επεκτείνει την περιοχή που καλύπτεται από τον αερόσακο, δηλαδή από το λαιμό, τους ώμους και τις κλείδες, έως τις κάτω πλευρές του θώρακα. Η φόρμα διαθέτει μια επανασχεδιασμένη διασύνδεση LED και ένα έξυπνο σύστημα φωτισμού έκτακτης ανάγκης (Intelligent Emergency Lighting System) το οποίο ενεργοποιείται άμεσα από τον εξελιγμένο αλγόριθμο D-air. Η Mugello R D-Air προσφέρει βελτιωμένη άνεση και προστασία με ενσωματωμένα ελαστικά ένθετα στο γόνατο. Η κατασκευή του αγκώνα έχει επίσης επανασχεδιαστεί, εισάγοντας ένα βελτιστοποιημένο σχήμα slider και ένα σύστημα ταχείας απελευθέρωσης.

Η αγωνιστική φόρμα Dainese Mugello R D-air θα κυκλοφορήσει από τον Απρίλιο του 2017, σε δύο χρωματικές επιλογές, ενώ το κράνος AGV Pista GP R θα βρίσκεται στα καταστήματα από τον Νοέμβριο του 2016.

© 2016 Copyright on2wheels

Συντάκτης: Δ.Ν.