• Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με μαγική προσπέραση στο Μάρκεθ στην τελευταία στροφή του αγώνα τερματίζει στην 1η θέση του Grand Prix της Αυστρίας

• Ήταν η τέταρτη νίκη της Ducati στη συγκεκριμένη πίστα τα 4 τελευταία χρόνια

• Ο έτερος οδηγός της ομάδας, Ντανίλο Πετρούτσι, τερμάτισε στην 9η θέση

• Στο πρωτάθλημα των οδηγών οι Ντοβιτσιόζο και Πετρούτσι στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα

• Μετά και τον ενδέκατο γύρο της σεζόν (από τους συνολικά 19) η Ducati παραμένει δεύτερη στους κατασκευαστές ενώ η Mission Winnow Ducati πρώτη στις ομάδες

Στον πιο συναρπαστικό ίσως αγώνα του MotoGP των τελευταίων ετών, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο και η Ducati ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε έναν αγώνα που κράτησε την αγωνία στο κορυφαίο επίπεδο μέχρι και την πτώση της καρό σημαίας, στη γραμμή του τερματισμού.

Στο Grand Prix της Αυστρίας που διεξήχθη στην πίστα του Ζέλτβεγκ, ο Ιταλός αναβάτης φύλαγε την κορυφαία κίνηση της χρονιάς για την τελευταία στροφή του αγώνα! Οι δύο μεγάλοι μονομάχοι των τελευταίων ετών έφτασαν στη 10η και τελευταία στροφή της πίστας πριν την ευθεία του τερματισμού, με το Μάρκεθ να προηγείται και τον Ντοβιτσιόζο ελάχιστα πίσω του. Σε μία ιδιαίτερα παράτολμη κίνηση ο Ντόβι προσπέρασε τον Ισπανό από την εσωτερική, καταφέρνοντας παράλληλα να κρατήσει τη μοτοσυκλέτα του πάνω στην αγωνιστική γραμμή, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να επιταχύνει προς τη νίκη, σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού τόσο στην ομάδα όσο και στους φίλους της μάρκας σε όλο τον κόσμο.

Ο αγώνας από την αρχή ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικός, με τους Ντόβι και Μάρκεθ αποφασισμένους να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος. Ο Ντοβιτσιόζο έκανε πολύ καλή εκκίνηση από την πρώτη γραμμή του grid, προς στιγμή βρέθηκε πιο πίσω αλλά από τον 6ο γύρο και μετά, όταν αρχικά πέρασε τον προπορευόμενο εκείνη τη στιγμή Φάμπιο Κουαρταραρό, ξεκίνησε τη μονομαχία με το Μάρκεθ. Η πρώτη θέση άλλαξε πολλές φορές χέρι ανάμεσά τους, για τους επόμενους 20 περίπου γύρους. Με μόλις δύο γύρους να απομένουν, ο Μάρκεθ είχε περάσει μπροστά και έδειχνε ότι ήλεγχε τον αγώνα και θα τερμάτιζε στην 1η θέση. Όμως ο Ντόβι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Αυτό που σίγουρα εντυπωσίασε στο συγκεκριμένο αγώνα, πέρα από την παράτολμη και τόσο άψογα εκτελεσμένη προσπέραση του Ντόβι, ήταν η άψογη λειτουργία της  Ducati του. Με περίσσεια ισχύος, εξαιρετικό ζύγισμα και άψογη συμπεριφορά στο φρενάρισμα, η ιταλική μοτοσυκλέτα έδειξε ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο ολοκληρωμένη του  Moto GP.

Ο άλλος αναβάτης της Ducati, ο Ντανίλο Πετρούτσι, τερμάτισε στην 9η θέση έχοντας ξεκινήσει από την 4η γραμμή του grid, μη καταφέρνοντας να προωθηθεί πιο ψηλά. .

Μετά και το Grand Prix της Αυστρίας, ενδέκατο γύρο της σεζόν, ο Ντοβιτσιόζο παραμένει στη 2η θέση του πρωταθλήματος αναβατών με 172 βαθμούς έχοντας μειώσει τη διαφορά από τον προπορευόμενο Μάρκεθ στους 58, ενώ ο Πετρούτσι βρίσκεται στην 3η θέση με 136. Η Ducati παραμένει στη 2η θέση στους κατασκευαστές έχοντας όμως μειώσει τη διαφορά από τη Honda που προηγείται στους 34. Η Mission Winnow Ducati είναι πρώτη στις ομάδες με 308 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας το Βρετανικό Grand Prix, στην πίστα του Silverstone, 23-25 Αυγούστου.

*Δελτίο Τύπου Ducati Hellas Kosmocar