Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Η Ducati θριαμβεύει εντός έδρας κάνοντας το «1-3»

• Εξαιρετική εμφάνιση για τη Ducati στον «εντός έδρας» αγώνα στην πίστα του Μουγκέλο

• Παρθενική νίκη για τον Πετρούτσι με τον Ντόβι να ανεβαίνει στο 3ο σκαλί του βάθρου

• Οι δύο Ιταλοί αναβάτες της Ducati από την εκκίνηση του αγώνα έδειξαν τις προθέσεις τους, με τις μοτοσυκλέτες τους να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και να αποδίδουν άψογα

• Με το πολύ καλό συνολικά αποτέλεσμα η Ducati παρέμεινε δεύτερη στους κατασκευαστές ενώ η Mission Winnow Ducati πρώτη στις ομάδες

Ένας πραγματικά αξέχαστος αγώνας για τους απανταχού φίλους και οπαδούς της Ducati, ήταν αυτός που έλαβε χώρα στην πίστα του Μουγκέλο, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Παρθενική νίκη στο MotoGP για το Ντανίλο Πετρούτσι σε έναν αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία μόλις μέτρα και 3η θέση για τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο, που τερμάτισε μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που αναβάτες της Ducati κερδίζουν στο Μουγκέλο, στον «εντός έδρας» αγώνα της ομάδας, καθώς είχαν προηγηθεί ο Ντοβιτσιόζο το 2017 και ο Χόρχε Λορένθο το 2018.

Με εκκίνηση από την πρώτη σειρά του grid, ο Πετρούτσι βρέθηκε από τα πρώτα μέτρα στο group των πρωτοπόρων, μαζί με το Ντοβιτσιόζο, που είχε κάνει εξαιρετική εκκίνηση από την τρίτη σειρά και βρέθηκε μάλιστα να στρίβει 3ος στην πρώτη στροφή της πίστας.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από συνεχείς προσπεράσεις, με τους δύο Ιταλούς να συμμετέχουν σε ένα group τεσσάρων αναβατών που φάνηκε εξ αρχής ότι θα έδινε τη μάχη μέχρι τέλους, για τις τρεις θέσεις στο βάθρο. Τελικά, ο Πετρούτσι πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού κατακτώντας την παρθενική του νίκη στο MotoGP, λιγότερο από μία ανάσα από τον δεύτερο Μάρκεθ – για την ακρίβεια 43 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στο τέλος του αγώνα, ο Κλαούντιο Ντομενικάλι, CEO της Ducati, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του. «Η νίκη είναι πάντα κάτι το φανταστικό αλλά το να κερδίζεις στο Μουγκέλο, έχει σίγουρα ιδιαίτερη, ξεχωριστή σημασία. Σε έναν αγώνα που νιώθουμε στο σπίτι μας, η ώθηση από τόσους ανθρώπους της εταιρείας αλλά και χιλιάδες οπαδούς της μάρκας μας, είναι πραγματικά κάτι μοναδικό», δήλωσε.

Μετά και τον αγώνα στο Μουγκέλο, έκτο γύρο της σεζόν, ο Ντοβιτσιόζο παραμένει στη 2η θέση του πρωταθλήματος αναβατών με 103 βαθμούς (προηγείται ο Μάρκεθ με 115), ενώ ο Πετρούτσι αναρριχήθηκε στην 4η θέση με 82. Η Ducati παραμένει στη 2η θέση στους κατασκευαστές με 115 βαθμούς ενώ η Mission Winnow Ducati είναι πρώτη στις ομάδες με 185.

Επόμενος αγώνας το Grand Prix της Καταλονίας, στην πίστα του Μοντμελό, έξω από τη Βαρκελώνη, το τριήμερο 14-16 Ιουνίου.

*Δελτίο Τύπου Ducati Kosmocar