Η Yamaha κερδίζει για έβδομη φορά το “iF Design Award”.

Η Yamaha Motor έλαβε το έβδομο διαδοχικά διεθνώς αναγνωρισμένο “iF Design Award”, για την επιτυχημένη μοτοσικλέτα Ténéré 700 και το πρότυπο μοντέλο YNF (Yamaha Next Field)-01.

Το βραβείο iF Design δημιουργήθηκε και χρηματοδοτείται από το iF International Forum Design, έναν παγκόσμιο και καθιερωμένο ανεξάρτητο φορέα σχεδιασμού που εδρεύει στο Hannover της Γερμανίας. Από το 1953 και κάθε χρόνο, επιλέγουν υψηλής ποιότητας σχέδια και δημιουργούν μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη πλατφόρμα για την βράβευση της πιο απίθανης κατασκευή.

Η Ténéré 700, σχεδιαστικά εκφράζει το πνεύμα της περιπέτειας και αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη, εμπνευσμένο από τη λαμπρή ιστορία που έχει διαγράψει σε έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες του κόσμου, το Dakar, τη δεκαετία του 1980 – 1990.

Στα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνονται ένας απίστευτος δικύλινδρος, υδρόψυκτος κινητήρας 689 κ.εκ, που προσφέρει υψηλή ροπή. Το ελαφρύ πλαίσιο προσφέρει την ευελιξία που απαιτείται, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, ενώ η σέλα που διαθέτει προσφέρει ιδανική θέση οδήγησης και μεγάλη ευελιξία στον αναβάτη.

Το YNF-01, που την περασμένη χρονιά έλαβε και το βραβείο Red Dot Award:Design Concept”, είναι ένα πρότυπο μοντέλο ηλεκτρικού scooter, που κινείται με μικρότερες ταχύτητες, και αντικατοπτρίζει πλήρως την προσέγγιση της Yamaha σε μια τέτοια δημιουργία. Τα αρχικά YNF σημαίνουν “Yamaha Next Field” και εκφράζουν την επιθυμία της εταιρείας για δημιουργία νέων μορφών μετακίνησης σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να προσελκύσουν τους αναβάτες που δεν γνωρίζουν τη Yamaha.

Γράφει ο: Δ.Ν.