Η Ιταλική ομάδα VFT Racing ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTUL FIM Superbike για τη σεζόν 2017 σε wild card εμφανίσεις, πάνω σε μια Ducati. Μετά τις δοκιμές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η ομάδα αισθάνεται έτοιμη να εξελίξει τον ρυθμό της και ευελπιστεί να είναι πολύ ισχυρή στις εμφανίσεις της φετινής σεζόν.

Ο Ιταλός αναβάτης Fabio Menghi, μετά από τους τραυματισμούς που υπέστη τον περασμένο χρόνο, που τον υποχρέωσαν να απέχει οκτώ μήνες από την αγωνιστική δράση, επιστρέφει καθώς θα συμμετάσχει στους αγώνες WorldSBK της νέας σεζόν.

Ο Fabio Menghi δήλωσε:

«Ήταν δύσκολο να επιστρέψεις στην πίστα μετά από απουσία οκτώ μηνών. Οι δοκιμές στην Cartagena ήταν πολύ σημαντικές, καθώς μου επέτρεψαν να βρω το σωστό κίνητρο και την αίσθηση με την μοτοσικλέτα και την πίστα. Μου άρεσε πολύ, η αίσθηση ήταν καλή και μετά από μερικούς γύρους ήμουν ήδη πιο ανταγωνιστικός. Θα είμαι ο μόνο αναβάτης της ομάδας VFT Racing καθώς οι χορηγοί μου έχουν εμπιστοσύνη και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την στήριξη που μου παρέχουν.»

Story: Σταύρος Κρασσάς