Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Ένα τριήμερο γεμάτο ένταση, αγωνία και στο τέλος επήλθε η ικανοποίηση!!!

Η Team SixtyOne στον 2ο Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας “Ολυμπία Οδός” – Τρίπολη, συμμετείχε σε δύο κατηγορίες με δύο αναβάτες. Στην “μεγάλη” κατηγορία των SUPERBIKES με τον βασικό αναβάτη της, Γιώργο Μαρκεσίνη (YAMAHA YZF-R1 #61) και στην κατηγορία OPEN με τον Μιχάλη Χατζηλία (YAMAHA YZF-R6 #23).

Την Παρασκευή, ημέρα των ελεύθερων δοκιμαστικών, δεν ήταν δυνατόν να ρυθμιστούν πλήρως οι μοτοσικλέτες της ομάδας, αφού o συνολικός χρόνος δοκιμών ήταν ελάχιστος.

Το Σάββατο, στην κατηγορία OPEN, ο Μιχάλης Χατζηλίας οδηγώντας με ωριμότητα και βελτιώνοντας τον χρόνο του σε κάθε γύρο, κατάφερε στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων να πραγματοποιήσει τον ταχύτερο γύρο του στο 1:02,834 παίρνοντας έτσι την 3η θέση στη σχάρα εκκίνησης.

Στο πρώτο σκέλος των κατατακτηρίων δοκιμών της κατηγορίας SUPERBIKES, ο Γιώργος Μαρκεσίνης αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τα ηλεκτρικά της μοτοσικλέτας κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο γύρο του στο 58,147.

Στο δεύτερο σκέλος, αφού διορθώθηκε το πρόβλημα βελτίωνε σε κάθε γύρο τον χρόνο του, δυστυχώς όμως στην δέκατη στροφή (Κ10) της πίστας γλίστρησε ο μπροστινός τροχός της μοτοσικλέτας και είχε μία άσχημη πτώση με μεγάλη ταχύτητα.

Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο τραυματισμός του αναβάτη στον αριστερό αστράγαλο και η εκτεταμένη ζημιά της μοτοσικλέτας. Μέχρι εκείνο το σημείο ο ταχύτερος χρονομετρημένος γύρος ήταν στο 57,764 που τον έφερε στην 6η θέση της σχάρας εκκίνησης, για τον αγώνα της Κυριακής.

Ο “Αγώνας” με τον χρόνο συνέχισε για εμάς και το βράδυ του Σαββάτου, αφού έπρεπε να επισκευασθεί η μοτοσικλέτα το συντομότερο δυνατόν.

Το θετικό είναι ότι η Ομάδα κατάφερε να επισκευάσει τη μοτοσικλέτα σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, καθώς το στρατιωτικό αεροδρόμιο όπου πραγματοποιείται ο αγώνας έπρεπε να εκκενωθεί από όλους.

Η Κυριακή ξεκίνησε με το πρωινό ζέσταμα των αναβατών, όπου δοκιμάστηκε και διαπιστώθηκε η ορθή λειτουργία της μοτοσικλέτας μας αλλά και η φυσική κατάσταση του Γιώργου Μαρκεσίνη. Ο τραυματισμός του αναβάτη στον αριστερό αστράγαλο από την προηγούμενη ημέρα χειροτέρεψε, προκαλώντας του πόνο κατά την οδήγηση της μοτοσικλέτας.

Στον αγώνα της κατηγορίας SUPERBIKES, οδηγώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καταφέραμε να κατακτήσουμε την 5η θέση με καλύτερο χρόνο 58.182.

Στον αγώνα της κατηγορίας OPEN, ο Μιχάλης Χατζηλίας εκκινούσε από την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης στην 3η θέση. Δυστυχώς στην επανεκκίνηση του αγώνα, με το σβήσιμο των φαναριών πραγματοποίησε μια κακή εκκίνηση με αποτέλεσμα να στρίψει 8ος στην πρώτη στροφή της πίστας. Από το σημείο αυτό και έπειτα το διασκέδασε, πραγματοποίησε τον ταχύτερο γύρο του για το 3ήμερο στο 1:02,2 μετά από μάχες με τους συναγωνιζόμενους του και κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 6η θέση, μετά από 2 χρόνια αποχής από τους αγώνες μοτοσικλέτας. Η εμπιστοσύνη του στην Ομάδα μας, του χάρισε τον καλύτερο του αγωνιστικό αποτέλεσμα έως τώρα.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και μας τίμησε με την παρουσία του και ιδιαιτέρως τους χορηγούς μας:

  • MouratisGP
  • Peristeras Tyres-DUNLOP
  • Boutos R&D
  • Ιατρείο Αθηνάς Ματαράγκα
  • Service Αναρτήσεων K-Shock.