Η PFF μαζί με τη Vitra στην έκθεση Orgatec.

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

H Piaggio Fast Forward (PFF), η εταιρεία του Ομίλου Piaggio στην αιχμή της έρευνας για την μετακίνηση του μέλλοντος, και η Ελβετική Vitra, καινοτόμος εταιρεία σχεδιασμού, συμμετέχουν από κοινού στην ORGATEC (Κολωνία, 23-27 Οκτωβρίου), στην κορυφαία διεθνή εμπορική έκθεση σχεδιασμού για τον σύγχρονο εργασιακό κόσμο.

Στην ORGATEC θα παρουσιαστεί η τελευταία έκδοση του Gita: έως σήμερα δοκιμασμένο με επιτυχία σε υπαίθριους αστικούς χώρους, τώρα εκφράζει την πλήρη χρηστικότητά του ως έξυπνη συσκευή με μία σειρά νέων λειτουργιών για εσωτερικούς χώρους κατοικιών και γραφείων.

“Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε αλλάζει δραματικά και απαιτεί αυξανόμενη κινητικότητα και δικτύωση” σχολίασε ο Greg Lynn, Διευθύνων Σύμβουλος της Piaggio Fast Forward. “Για τον λόγο αυτό η PFF συνεργάστηκε με τη Vitra στο πλαίσιο της ORGATEC, για τη δημιουργία νέων αξεσουάρ για το Gita που θα συμβάλουν ώστε να αυξηθεί η αποδοτικότητα και η ευελιξία τόσο των σύγχρονων γραφείων όσο και των εργαζομένων σε κίνηση. Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα καλύτερο περιβάλλον παρουσίασης από την ORGATEC, το επίκεντρο του σύγχρονου χώρου εργασίας.”

Για την ORGATEC, PFF και Vitra συνεργάστηκαν για να προσδιορίσουν τις βασικές απαιτήσεις του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος και να καταστήσουν τη λειτουργικότητα του Gita διαθέσιμη και σε εσωτερικούς χώρους. Πέντε εξαρτήματα αναπτύχθηκαν ειδικά για την κινητικότητα στα γραφεία του μέλλοντος:

–      Concierge, κινητός μεταφορέας με ξεχωριστά τμήματα για τη διατήρηση των υλικών οργανωμένων και άμεσα διαθέσιμων

–      Digital Nomad, μέσο προσωρινής και άμεσης μεταφοράς υλικών εργασίας, παρουσιάσεων, συνδέσεων για τη μετατροπή κάθε γωνιάς του γραφείου σε αίθουσα συνεδριάσεων

–      Catering Trolley, ρομπότ που προμηθεύει τρόφιμα και ποτά, το οποίο μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε κάθε τύπο υπηρεσίας

–      Project Basket, μέσο συλλογής υλικών και προμηθειών γραφείου, ικανό να προσεγγίσει τους εργαζομένους στο σημείο που βρίσκονται

–      Powerbrick, συσκευή έτοιμη να επαναφορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, σε όλες τις συνθήκες

Η αποτελεσματική μετακίνηση “με ελεύθερα χέρια” είναι ο κύριος σκοπός του Gita, σε κάθε περιβάλλον (πόλεις, προάστια, γραφεία, κατοικίες). Το Gita είναι ένα έξυπνο αυτόνομο όχημα με ωφέλιμο φορτίο έως 20 κιλά και αυτονομία 20 χιλιόμετρα σε αστικές συνθήκες. Συνοδεύει τον χρήστη, χαρτογραφεί το περιβάλλον και παρακολουθεί άλλα κινούμενα αντικείμενα, ενώ λειτουργεί εύκολα και σε κλειστούς χώρους.

Piaggio Fast Forward

Η PFF ιδρύθηκε το 2015 από τον Όμιλο Piaggio, με σκοπό να πρωτοπορήσει στον τομέα της έξυπνης μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών. Η PFF εδρεύει στη Βοστώνη (MA-ΗΠΑ) αποστολή της εταιρείας είναι να βοηθά τους ανθρώπους να μετακινούνται καλύτερα,  μακρύτερα, ταχύτερα και πιο ευχάριστα σε ανοιχτό και κλειστό περιβάλλον. Στη σύγχρονη εποχή της μηχανικής νοημοσύνης, αυτονομίας και διασύνδεσης, η PFF επιδιώκει να προωθήσει πιο ζωντανές πόλεις με πεζούς, ποδηλάτες και skaters, η κινητικότητα των οποίων ενισχύεται από μία ποικιλία έξυπνων συσκευών. Επιπλέον η PFF επικεντρώνεται στην εξασφάλιση ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να εργάζονται στο σπίτι ή στο γραφείο πιο αποτελεσματικά, αναπτύσσοντας προϊόντα που καθιστούν ευκολότερη την καθημερινή ζωή και εργασία. Το πρώτο προϊόν της PFF προς αυτή την κατεύθυνση είναι το gita: μια φορητή συσκευή μεταφοράς, που μεταφέρει μέχρι 20 κιλά και ακολουθεί ανθρώπους εν κινήσει, τόσο μέσα όσο και έξω. Το gita ενθαρρύνει έναν ευέλικτο τρόπο ζωής για όσους θέλουν να κινούνται με ευκολία και αποτελεσματικότητα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.piaggiofastforward.com ή ακολουθήστε την εταιρεία στο Twitter, το Facebook ή το Instagram.

VITRA

Η ύπαρξη της Vitra επικεντρώνεται στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και ιδεών από κορυφαίους σχεδιαστές. Τα προϊόντα της αναπτύσσονται στην Ελβετία και εγκαθίστανται σε όλο τον κόσμο από αρχιτέκτονες, εταιρείες και ιδιώτες, δημιουργώντας εμπνευσμένους δημόσιους και εργασιακούς χώρους, με τις κλασικές δημιουργίες να αντιπροσωπεύουν τον ανατρεπτικό σχεδιασμό του 20ου αιώνα. Σήμερα, συνδυάζοντας την τεχνική και την εννοιολογική τεχνογνωσία με τη δημιουργικότητα των σύγχρονων σχεδιαστών, η Vitra εξακολουθεί να επεκτείνει τα όρια των αρχών του σχεδιασμού. Η Vitra, μια οικογενειακή επιχείρηση ογδόντα ετών, πιστεύει στις μακροχρόνιες σχέσεις με πελάτες, εργαζόμενους και σχεδιαστές, στα διαρκή αγαθά, στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη δύναμη της καλής σχεδίασης. Οι εγκαταστάσεις της,  με κτίρια σχεδιασμένα από κορυφαίους αρχιτέκτονες παγκόσμιας κλάσης, και το Μουσείο Σχεδιασμού Vitra με συλλογές σχεδίων και αρχιτεκτονικής, αρχεία σχεδιασμού και μία συλλογή σύγχρονων επίπλων, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Vitra. Εμπνέουν τους επισκέπτες, ενημερώνουν για την πρόοδο του σχεδιασμού και δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την άνθιση της καινοτομίας.

ORGATEC

Η ORGATEC είναι η κορυφαία διεθνής έκθεση για τον σύγχρονο εργασιακό κόσμο, της οποίας το κεντρικό θέμα για το 2018 “culture@work” εκφράζει ένα όραμα για ολόκληρο τον εργασιακό κόσμο. Εξάλλου, μόνο μια κουλτούρα που προωθεί τη διαφορετικότητα, τις συλλογικές συνεργασίες, τα κίνητρα και την εμπιστοσύνη, εμπνέει τη δημιουργική εργασία και επιτρέπει να ευδοκιμήσουν οι νέες ιδέες. Τα παρακάτω στοιχεία αποδεικνύουν ότι η ORGATEC αποτελεί το επίκεντρο του σύγχρονου εργασιακού κόσμου και προσφέρει το καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη επιχειρηματικών κινήσεων:

  • Περισσότεροι από 56.000 επισκέπτες
  • Περισσότεροι από το 50% των εμπορικών επισκεπτών προέρχονται από το εξωτερικό
  • Το 85% των επισκεπτών ανήκουν στα ανώτερα κέντρα λήψης αποφάσεων
  • Το 95% των επισκεπτών θα συνιστούσε την ORGATEC σε επιχειρηματικούς εταίρους

*Δελτίο Τύπου Piaggio