Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Ο Νίκος και ο Δημήτρης με το που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, αμέσως μετά τον 5ο αγώνα του European Junior Cup στο Lausitzring, ταξίδεψαν οδικώς μέχρι τις Σέρρες προσκεκλημένοι του κυρίου Αλέξανδρου Παπαχριστίδη της Moto Monkey, βασικού χορηγού της αγωνιστικής προσπάθειας των αδερφών Καρακώστα στο European Junior Cup / World Superbike και δημιουργό των προωθητικών βίντεο της ομάδας. O Κύριος Παπαχριστίδης πρότεινε τον Δημήτρη και τον Νίκο σαν οδηγούς στην ομάδα Laguna MOTO Racing που παρέμεινε στις Σέρρες μετά τον 4ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στον οποίο έλαβε μέρος και κέρδισε την κατηγορία SUPERSPORT ο οδηγός της Massimo Roccoli και 4 φορές Πρωταθλητής Ιταλίας.

Ο Νίκος και ο Δημήτρης οδήγησαν την MV AUGUSTA F3 και κάθε φορά συζητούσαν με την ομάδα τις απορίες τους και τις εντυπώσεις τους. Οι μηχανικοί της ομάδας δοκίμασαν διάφορες ρυθμίσεις και αλλαγές ώστε να προσαρμόσουν την μοτοσυκλέτα στην οδήγηση των παιδιών.

Μία έξοδο που είχε ο Δημήτρης λόγω κρύων ελαστικών όπως επισήμανε ο Massimo Roccoli δεν τον αποθάρρυνε, ειδικά μετά τη συζήτηση που είχε με τον Guiseppe Tringali που του είπε οτι έσωσε την μοτοσικλέτα από πτώση. Στο τέλος της ημέρας ακολούθησε συζήτηση μεταξύ της ομάδας και του Νίκου και Δημήτρη.

Λίγα λόγια από τον Guiseppe Tringali – Laguna Moto Racing:

“Και οι δύο έδειξαν στην ομάδα οτι έχουν το μυαλό τους στη θέση του και τόνους καλής συμπεριφοράς.”

Λίγα λόγια από τον Αλέξανδρο Παπαχριστίδη – Moto Monkey:

“Ήμασταν πολύ τυχεροί που πήραμε μέρος στην αναζήτηση νέου οδηγού της Laguna Racing και προτείναμε τον Νίκο και τον Δημήτρη Καρακώστα σαν υποψήφιους. Τα δοκιμαστικά έγιναν την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και πήγαν πολύ καλά… παρά ένα μικρό γλίστρημα. Είμαστε πολύ περήφανοι για τον Nίκο και τον Δημήτρη! Fingers crossed!”

 

Λίγα λόγια από τον Σπύρο Κούτρα – California Superbike School Greece

“Με την ευκαιρία της άφιξης της αγωνιστικής ομάδας της MV AUGUSTA στην πίστα των Σερρών, είδα από κοντά τα δύο αδέρφια μετά από καιρό (CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL GREECE 2014). Έμεινα εντυπωσιασμένος από την ωριμότητα και τη σιγουριά που αντιμετώπισαν το δύσκολο πρόβλημα / στόχο που τους τέθηκε: να οδηγήσουν μία εργοστασιακή μοτοσικλέτα που έχει κερδίσει δύο Ιταλικά Πρωταθλήματα!!! Με σταθερά βήματα, σωστές και συγκεκριμένες ερωτήσεις κατάφεραν να αφήσουν πολύ θετικές εντυπώσεις τόσο στον Massimo Roccoli αλλά και στον διευθυντή της ομάδας. Το μέλλον είναι εδώ!!!”

Λίγα λόγια από τον Δημήτρη:

“Από το Lausitzring και την Honda CBR 650F στις Σέρρες και την MV Augusta F3! Πρώτη φορά οδήγησα ευρωπαϊκή μοτοσικλέτα αλλά προσαρμόστηκα γρήγορα στην νοοτροπία της και τη συμπεριφορά της ακολουθώντας τις συμβουλές του Massimo Roccoli.  Η ανταπόκριση της ομάδας σε ότι πρόβλημα αντιμετώπιζα ήταν άμεση και έβρισκαν πάντα λύση. Οι αλλαγές που έκαναν στις ρυθμίσεις αναλόγως των σχολίων μου μετά από κάθε session βελτίωναν την απόδοση της μοτοσικλέτας και την δική μου. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Κύριο Παπαχριστίδη για την μοναδική ευκαιρία που μου έδωσε, στον Massimo Roccoli, στον Guiseppe Tringali, στον Andrea Gerini, και στον Gilberto Fantini που μου επέτρεψαν να γίνω για μία μέρα οδηγός εργοστασιακής ομάδας, και τον Σπύρο Κούτρα για την υποστήριξη. Και φυσικά ήταν αστείο να βλέπω τον πατέρα μου Γιώργο χωρίς εργαλεία στα χέρια και να μην ρυθμίζει την μοτοσικλέτα! Ήταν όμως δίπλα μου σε ότι τον χρειαζόμουν.”

https://www.facebook.com/Dimitris-Karakostas-299747140236001/

Λίγα λόγια από τον Νίκο:

“Μεγάλη ευκαιρία και σημαντική εμπειρία το να οδηγήσω την MV AUGUSTA F3 μαζί με τον Massimo Roccoli στην πίστα των Σερρών. Με προσπάθεια και αυτοπεποίθηση κάθε φορά που έμπαινα στη πίστα βελτίωνα όχι μόνο το χρόνο μου αλλά και την προσαρμοστικότητά μου στην μοτοσικλέτα. Ευχαριστώ τον κ. Παπαχριστίδη που μας πρότεινε να δοκιμαστούμε σαν οδηγοί στην Laguna MOTO Racing, τον Massimo Roccoli και την ομάδα του που μας έκαναν να νιώσουμε μέλη της, και τον Σπύρο Κούτρα για τις πολύτιμες συμβουλές του.”

https://www.facebook.com/Nikos-Karakostas-714920658623303/?fref=ts