Η Kawasaki Racing Team, ολοκλήρωσε τις δοκιμές στο Phillip Island.

Η πίστα Phillip Island της Αυστραλίας, φιλοξένησε την τελευταία pre-season δοκιμή για τους αναβάτες του WorldSBK, με τον Jonathan Rea να κατακτά την πρώτη θέση με την Kawasaki Ninja ZX-10RR και τον Alex Lowes την δωδέκατη μετά από μια πτώση που υπέστη στη στροφή 6.

Ο Jonathan Rea, δήλωσε:

«Η δοκιμή εξελίχθηκε ομαλά. Ακόμα και αν κάποια session παρεμποδίστηκαν από τις καιρικές συνθήκες, ήμασταν σε θέση να επιβεβαιώσουμε πολλά από τα στοιχεία που είχαμε συγκεντρώσει όσον αφορά την ισορροπία της μοτοσικλέτας. Αισθάνθηκα πολύ καλά με την μοτοσικλέτα και δοκίμασα δύο ειδών διαφορετικά ελαστικά. Και τα δύο μου έδωσαν καλές, αλλά διαφορετικές αισθήσεις, οπότε αυτό που απομένει είναι να κατανοήσω με ποιο από τα δύο θα αγωνιστώ το Σαββατοκύριακο. Κάναμε αποστάσεις με όλα τα ελαστικά που χρησιμοποιήσαμε και νιώθω γρήγορος και συνεπής με όλα. Όμως ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος μέχρι τον αγώνα. Είναι σαφές ότι σε αυτήν την πίστα μπορείς να είσαι πραγματικά γρήγορος αλλά θα πρέπει να έχεις ένα συνεπή ρυθμό και νιώθω ότι έχουμε μια μοτοσικλέτα με την οποία μπορούμε να το πετύχουμε».

Ο Alex Lowes, δήλωσε:

«Η αίσθηση που είχα με τη μοτοσικλέτα δεν μου επέτρεπε να πάρω τις απαιτούμενες πληροφορίες. Επίσης είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε μια πίστα με ασυνήθιστη διάταξη και ποικίλες αλλαγές κατεύθυνσης. Η αίσθηση που είχα με τη μοτοσικλέτα είναι διαφορετική από αυτή που είχα στις προηγούμενες δοκιμές. Κάποιες φορές απογοητεύτηκα, έκανα μερικά λάθη, αλλά το τελευταίο session πήγε καλύτερα και βρήκαμε ένα βασικό set-up με το οποίο θα πορευτούμε το Σαββατοκύριακο. Ανυπομονώ για τον πρώτο μου αγώνα που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες».

Ο Pere Riba, επικεφαλής της ομάδας του Jonathan Rea, δήλωσε:

«Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη για εμάς, παρά το γεγονός ότι ο Johnny τερμάτισε σε όλους τους αγώνες στη δεύτερη θέση. Δυσκολευτήκαμε με το πίσω ελαστικό, οπότε πριν έρθουμε ασχολήθηκα με αυτό το θέμα και επικεντρωθήκαμε στα πιο σημαντικά σημεία αυτής της πίστας. Η Phillip Island είναι πραγματικά μοναδική και έπρεπε ταυτόχρονα αφενός να «κρατάμε» λάστιχο και αφετέρου να είμαστε γρήγοροι. Με τον Johnny δουλέψαμε ψύχραιμα, κατάλαβε τι ακριβώς του ζητάει η πίστα,  επικεντρωθήκαμε και συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία που θέλαμε από τη δοκιμή, οπότε είμαστε ευχαριστημένοι».

Ο Marcel Duinker, επικεφαλής της ομάδας του Alex Lowes, δήλωσε:

«Δεν τερματίσαμε στη θέση που επιθυμούσαμε, όμως ήμασταν γρήγοροι και ανταγωνιστικοί κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το οποίο είναι πολύ θετικό. Κάναμε περισσότερους γύρους κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, που ήταν ένας από τους στόχους μας. Αυτή είναι μια ιδιαίτερη πίστα και δεν είχαμε πραγματοποιήσει πολλούς γύρους στις προηγούμενες δοκιμές πριν έρθουμε εδώ. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας για το Σαββατοκύριακο».

Γράφει ο: Σταύρος Κρασσάς

Γκαλερί