Η Husqvarna Motorcycles παρουσιάζει την FS 450 2017

Βρισκόμενοι στην κορυφή της ανάπτυξης μοτοσικλετών Supermoto, η Husqvarna Motorcycles είναι στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψει την ολοκαίνουργια FS 450 2017 – μια δραστικά ανανεωμένη μοτοσικλέτα supermoto, προσφέροντας ένα αξιοσημείωτο άλμα προόδου, όσον αναφορά τη τεχνολογία και τις επιδόσεις. Κοιτάζοντας στο μέλλον, ενώ η Husqvarna έχει ήδη σημαντικό ιστορικό με νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supermoto, η νέα FS 450 διαθέτει κορυφαία εξαρτήματα τελευταίας γενιάς, περεταίρω εξελίξεις στη διαχείριση του κινητήρα και μια μοντέρνα σχεδίαση που παραμένει πιστή στην κληρονομιά της Husqvarna. Συνδυάζοντας state of the art τεχνολογία με απαράμιλλες επιδόσεις στην πίστα, η ολοκαίνουργια FS 450 εξασφαλίζει ότι οι αγωνιζόμενοι του supermoto, όπως και οι άλλοι αναβάτες θα έχουν την τέλεια μοτοσικλέτα, έτσι ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Τι είναι νέο για το 2017

Φτάνοντας σε νέα επίπεδα, όσον αναφορά την τεχνολογία τωναναρτήσεων, η νέα FS 450 2017 είναι εξοπλισμένη με το επαναστατικό πιρούνι της WP, AER 48. Προσφέροντας προοδευτικά και «συνεπή» χαρακτηριστικά απόσβεσης, τα νέα πιρούνια αέρος τύπου split είναι 1.66 kg ελαφρύτερα από τα συμβατικά. Επίσης, προσφέρουν πρωτοφανή ευκολία όσον αφορά τη ρύθμισή τους, με την απαραίτητη τρόμπα αέρα, η οποία παρέχεται ως standard. Οι πλάκες τιμονιού, κατεργασμένες σε CNC, επιτρέπουν στα καλάμια του πιρουνιού να παραμορφώνονται ελεγχόμενα όταν βρίσκονται υπό φορτίο.

Για το έτος 2017, η άνω πλάκα τιμονιού έχει νέα σχεδίαση, έτσι ώστε να ταιριάζει τέλεια με τα χαρακτηριστικά των νέων πιρουνιών. Το νέο σετ των αλουμινένιων στηριγμάτων του κινητήρα, βελτιώνει περεταίρω την ευκολία χειρισμών, ενώ μειώνει το συνολικό βάρος. Η FS 450 έχει ένα νέο διακόπτη αλλαγής χαρτογράφησης στο τιμόνι, ο οποίος επιτρέπει στον αναβάτη να τροποποιεί τα χαρακτηριστικά του κινητήρα «αστραπιαία». Βελτιωμένος για εύκολη χρήση, ο διακόπτης επιτρέπει την επιλογή μεταξύ δύο διαφορετικών χαρτογραφήσεων και ενεργοποιεί το launch control,για τη μέγιστη πρόσφυση σε κάθε εκκίνηση.

Κάνοντας ένα μεγάλο βήμα μπροστά, η FS 450 2017 μας παρουσιάζει ένα επαναστατικό σύστημα traction control, το οποίο μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί μέσω του νέου διακόπτη αλλαγής χαρτογράφησης. Αναλύοντας μια σειρά παραμέτρων, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να τροποποιεί το ποσοστό ισχύος που μεταδίδεται στον πίσω τροχό, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Πιστή στις Σουηδικές ρίζες της μάρκας, η μοτοσικλέτα διαθέτει μινιμαλιστικό αλλά εντυπωσιακό σχεδιασμό, και νέα γραφικά. Ένα ακόμα στοιχείο του διακριτικού της προφίλ είναι το κάλυμμα της σέλας που είναι σχεδιασμένο να προσφέρει πολύ καλό κράτημα, εξαιρετικό έλεγχο και άνεση. Η εξελιγμένη εργονομία επιτρέπει στους αναβάτες να αποδίδουν σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Έμφαση στην κάθε λεπτομέρεια

Κατασκευασμένο από την WP Performance Systems, το πλαίσιο από χρωμιομολυβδαινιούχο χάλυβα της FS 450 που έχει υποστεί υδρο-διαμόρφωση, προσφέρει υπέρτατο χειρισμό και ευελιξία. Επιδεικνύοντας την πρωτοποριακή καινοτομία, η Husqvarna συνεχίζει να χρησιμοποιεί το σύνθετο υποπλαίσιο,κατασκευασμένο από 30% ίνες άνθρακα. Εκτός του ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και άκαμπτο, ζυγίζει μόνο 1.4 kg. Προσφέροντας βέλτιστη ακαμψία με το μικρότερο δυνατό βάρος, το ψαλίδι από χυτό αλουμίνιο είναι μια ακόμη ένδειξη της εξαιρετικής ποιότητας. Το ψαλίδι είναι συνδεδεμένο με ένα υψηλής επίδοσης αμορτισέρ WP DCC, με ειδικό για supermoto σετ ρυθμίσεων, παρέχοντας προηγμένη πρόσφυση και απορρόφηση των ανωμαλιών. Ένα σετ τροχών μαύρου χρώματος με ακτίνες, μάρκας Alpina και διαστάσεων 16.5”/17”, συνδυάζονται με ελαστικά slick της Bridgestone, 125/80 R420 και 165/65 R420, για μέγιστη πρόσφυση και ευελιξία.

Οι αεραγωγοί της εισαγωγής έχουν τοποθετηθεί με ακρίβεια στο φιλτροκούτι, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ροή του αέρα και τις κορυφαίες επιδόσεις. Το φίλτρο αέρα είναι κατασκευασμένο από την Twin Air και μπορούμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αυτό, χωρίς εργαλεία. Τα grips τύπου lock-on της ODI συνδυάζονται μαζί με μια μοναδική γκαζιέρα, προσφέροντας εύκολη ρύθμιση του τζόγου και τη δυνατότητα αλλαγής στην προοδευτικότητα του γκαζιού. Τέλος, το ρεζερβουάρ καυσίμου από πολυαιθυλένιο, χωρητικότητας 7 λίτρων, και το τιμόνι ProTaper με τις νέες βάσεις, εξασφαλίζουν ότι η Husqvarna FS 450 2017 βρίσκεται μεταξύ των πιο εξελιγμένων μοτοσικλετών supermoto στην αγορά.

Εγγυημένη μέγιστη απόδοση

Θέτοντας το σημείο αναφοράς, όσον αναφορά τις επιδόσεις, η νέα FS 450 έχει τον πιο ισχυρό κινητήρα supermoto 450 cc, που αναπτύχθηκε ποτέ από την Husqvarna. Η μονάδα διαχείρισης σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι η μικρότερη και η ταχύτερη στην επεξεργασία δεδομένων. Ο κινητήρας ελέγχεται από ένα Σύστημα Διαχείρισης Κινητήρα Keihin (Engine Management System) το οποίο ενσωματώνει επίσης το launch control, τις χαρτογραφήσεις το 2017. Μαζί με τον αισθητήρα σχέσης κιβωτίου, το EMS έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει κατάλληλα την κατανομή ισχύος για κάθε σχέση.

Οι ντίζες του γκαζιού είναι συνδεδεμένα απευθείας στο σώμα ψεκασμού Keihin 44 mm, χωρίς τη χρήση ενδιάμεσης σύνδεσης, κάνοντας τη χρήση του γκαζιού να έχει απόλυτη και άμεση απόκριση. Η εξάτμιση της FS 450, έχει την καλύτερη δυνατή σχεδίαση, ενώ συμφωνεί με τα όρια θορύβου της FIM και διαθέτει ενσωματωμένο θάλαμο αντήχησης στο λαιμό. Ένας συμπλέκτης ολίσθησης APTC, αποτρέπει την αναπήδηση του πίσω τροχού, όταν επιβραδύνουμε έντονα, με το υδραυλικό σύστημα της Magura, να εξασφαλίζει την τέλεια λειτουργία του συμπλέκτη κατά τη χρήση.

ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ HUSQVARNA FS 450

Τι είναι νέο για την FS 450 2017

 • Ολοκαίνουργιο πιρούνι WP AER 48
 • Άνω πλάκα τιμονιού, κατεργασμένη σε CNC
 • Νέες βάσεις τιμονιού
 • Νέα αλουμινένια στηρίγματα του κινητήρα
 • Διακόπτης επιλογής χαρτογράφησης και launch Control στο τιμόνι
 • EMS με traction control
 • Νέα σχεδίαση και γραφικά Husqvarna

Επισκόπηση των χαρακτηριστικών της FS 450

 • Ο πιο ισχυρός κινητήρας 450 supermoto που ανέπτυξε ποτέ η Husqvarna
 • Πλαίσιο από χρωμιομολυβδαινιούχο χάλυβα, βελτιστοποιημένο για χαμηλό βάρος και βέλτιστη στρεπτική ακαμψία
 • Καινοτόμο, ελαφρύ σύνθετο υποπλαίσιο με ίνες άνθρακα για βέλτιστη ακαμψία και σχεδίαση
 • Ελαφρύ ψαλίδι από χυτό αλουμίνιο για πλήρη έλεγχο και ευστάθεια
 • Υψηλής τεχνολογίας σύστημα EFI και αξιόπιστο σύστημα εκκίνησης με μίζα
 • Ελαφριά μπαταρία Ιόντων-Λιθίου
 • Συμπλέκτης APTC για τον καλύτερο έλεγχο κατά το έντονο φρενάρισμα
 • Υψηλής ποιότητας τροχοί με ακτίνες, Alpina Tubeless (χωρίς αεροθάλαμο)
 • Ελαστικά slick Bridgestone για εξαιρετικές επιδόσεις και τον καλύτερο χειρισμό
 • Ακτινική δαγκάνα φρένου Brembo για μέγιστη δύναμη φρεναρίσματος
 • Πρακτικά πλαστικά κατά την χρήση και προσεκτικά σχεδιασμένη εργονομία για αναβάτες κάθε σωματότυπου
 • Ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία, για μέγιστη αποδοτικότητα και δυνατότητα χρήσης σε όλες τις εποχές

Η νέα Husqvarna FS 450 MY17 θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούλιο του 2016 στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Εμπόρων της Husqvarna Motorcycles.