Η Ducati XDiavel S κατέκτησε το Διεθνές βραβείο Good Design Award 2016

Η Ducati XDiavel S  κέρδισε ακόμα ένα Διεθνές βραβείο σχεδιασμού. Το πρώτο βραβείο ήταν το Red Dot 2016, ένα επιβλητικό Ευρωπαϊκό βραβείο σχεδιασμού που το Panigale 1199 είχε κερδίσει επίσης το 2013. Η XDiavel S κέρδισε το δεύτερο Διεθνές βραβείο Good Design 2016 στις 27 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Good Design Night που διεξήχθη στο Διεθνές μουσείο Chicago Atheneum.

Η Ducati δήλωσε τα εξής:

«Το βραβείο Good Design ξεκίνησε το 1950. Είναι το παλαιότερο βραβείο του κόσμου το οποίο είναι αφιερωμένο στα πιο καινοτόμα και πρωτοποριακά βιομηχανικά προϊόντα και γραφικά σχέδια που παράγονται σε όλον τον κόσμο. Για το Good Design 2016, η κριτική επιτροπή αξιολόγηση περισσότερους από 900 υποψηφίους από 46 χώρες με προϊόντα από κάθε τομέα, από ηλεκτρονικά μέχρι ρομποτική και από έπιπλα μέχρι οχήματα.»

Η XDiavel βασίστηκε στην Diavel που κυκλοφόρησε στην αγορά το 2011, αλλά με μπροστινό ποδοκίνητο χειρισμό και έναν ιμάντα τελικής μετάδοσης. Η XDiavel είναι η τρίτη προσπάθεια της Ducati για μια cruiser μοτοσικλέτα, οι άλλες δύο ήταν η Cagiva-built Indiana (1986-1990) και η βασική Diavel.

Η XDiavel S διαθέτει έναν κινητήρα TESTASTRETTA DVT 1262 κυβικών που παράγει 156 ίππους και μέγιστη ροπή 95 ft/lbs. Η έκδοση S διαθέτει ανάρτηση Ohlins, φωτισμό LED, δαγκάνες Brembo M50, traction control, ABS και cruise control.

Story: Σταύρος Κρασσάς

Γκαλερί