Η Bosch βγάζει το σύστημα V2V για τις μοτοσικλέτες (Βίντεο)

Η Bosch Mobility Solutions, σε συνεργασία με τις εταιρείες Autotalks, Ducati και Cohda Wireless, ανακοίνωσε ένα πρότυπο σύστημα επικοινωνίας το οποίο περιγράφεται σαν «ψηφιακή ασπίδα προστασίας» και το οποίο αποσκοπεί στην αποτροπή του ενός τρίτου όλων των μοτοσικλετιστικών ατυχημάτων.

Το σύστημα V2V (vehicle-to-vehicle) επιτρέπει στα οχήματα, σε ακτίνα αρκετών εκατοντάδων μέτρων, να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με τους τύπους οχημάτων, την ταχύτητα, τη θέση και την κατεύθυνση έως και δέκα φορές το δευτερόλεπτο. Πολύ πριν οι οδηγοί ή οι αισθητήρες των οχημάτων αντιληφθούν την ύπαρξη μιας μοτοσικλέτας, η συγκεκριμένη τεχνολογία τους ενημερώνει ότι η μοτοσικλέτα πλησιάζει, επιτρέποντάς τους να υιοθετήσουν μια πιο αμυντική στρατηγική οδήγησης.

Για παράδειγμα, όταν μια μοτοσικλέτα πλησιάζει πίσω από ένα αυτοκίνητο σε ένα δρόμο με πολλές λωρίδες ή αλλάζει λωρίδες για να προσπεράσει, συνήθως προκύπτουν επικίνδυνες καταστάσεις. Αν το σύστημα αναγνωρίσει μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση, μπορεί να προειδοποιήσει τον αναβάτη ή τον οδηγό με ένα ηχητικό σήμα ενώ ταυτόχρονα μια προειδοποιητική πινακίδα αναβοσβήνει πάνω στο ταμπλό. Με τον τρόπο αυτό όλοι οι χρήστες του οδικού δικτύου μπορούν να λαμβάνουν βασικές πληροφορίες που βοηθούν ενεργά την αποφυγή ατυχημάτων.

 

Το πρότυπο WLAN (G5 ITS) χρησιμοποιείται ως βάση για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των μοτοσικλετών και των αυτοκινήτων. Οι χρόνοι μετάδοσης του ( μόλις λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου) μεταξύ πομπού και δέκτη, σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες χρήστες του οδικού δικτύου μπορούν να παράγουν και να μεταδίδουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της κυκλοφορίας.

Οχήματα σταθμευμένα ή στο ρελαντί επίσης μεταδίδουν δεδομένα σε οποιονδήποτε δέκτη. Για να καταστεί δυνατή η αξιόπιστη λήψη των απαιτούμενων πληροφοριών σε αναβάτες και οδηγούς που βρίσκονται πιο μακριά,  η τεχνολογία κάνει χρήση του multi-hopping, που διαβιβάζει τις πληροφορίες αυτόματα από όχημα σε όχημα. Επομένως σε κρίσιμες καταστάσεις, όλοι οι χρήστες του οδικού δικτύου γνωρίζουν τι συμβαίνει και είναι σε θέση να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα εκ των προτέρων.

Ο Dr. Dirk Hoheisel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bosch δήλωσε:

«Αφήνουμε τις μοτοσικλέτες και τα αυτοκίνητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, δημιουργώντας μια ψηφιακή ασπίδα προστασίας για τους αναβάτες. Ο στόχος είναι αρχικά η αποτροπή εμφάνισης επικίνδυνων καταστάσεων. Μέσα από τα συστήματα ασφαλείας όπως το ABS και το σύστημα ελέγχου ευστάθειας της μοτοσικλέτας, η Bosch έχει κάνει την οδήγηση ενός δίτροχου σαφώς πιο ασφαλή. Με αυτό το σύστημα, η ασφάλεια των μοτοσικλετών περνάει στο επόμενο επίπεδο.»

Story: Σταύρος Κρασσάς