Η Έκθεση Μοτοσικλέτας της Verona ήταν η τέλεια σκηνή για την παρουσίαση της R 18 M βασισμένη στην εμβληματική BMW R 18, η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον Ιταλών και Ευρωπαίων φίλων του customizing.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα συνεργασίας της BMW Motorrad Ιταλίας και του δικτύου εμπόρων της με κάποια εμβληματικά ονόματα. Η R 18 M είναι ένα project που ανέπτυξε το Ιταλικό περιοδικό LowRide και υλοποίησε η American Dreams.

Το γράμμα ‘M’ αντιπροσωπεύει πλέον όχι μόνο τις σπορ εκδόσεις των αυτοκινήτων BMW αλλά και τα δίτροχα μοντέλα της μάρκας. Κατά την εξέλιξη της BMW R 18 M, βασική επιδίωξη της συντακτικής ομάδας του LowRide ήταν η εξής: να αποκτήσει η cruiser μοτοσικλέτα της BMW μία πιο αεροδυναμική και σπορ εμφάνιση, να αποφευχθούν οι υπερβολές και, το κυριότερο, να παραμείνει πιστή στις ρετρό γραμμές της BMW R 18.

«Η ευστάθεια, το μακρύ μεταξόνιο και η ετοιμότητα του μεγάλου boxer των 1800 κ.εκ. εξασφαλίζουν αστραπιαίες εκκινήσεις και αξίζουν, κατά την άποψή μου, μία σπορ και ρετρό εμφάνιση. Στη σχεδίαση της R 18 M, διακρίνουμε παραδοσιακά στοιχεία της BMW Motorrad και ιδέες από τα αυτοκίνητα της μάρκας: Το M είναι το σύμβολο του Motorsport», σχολίασε ο Giuseppe Roncen, διευθυντής του LowRide και άριστος γνώστης των ειδικών μοντέλων, περιγράφοντας το project BMW R 18 M.

Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στο πλαίσιο, τη ρύθμιση της ανάρτησης, στα πλαστικά και τα αξεσουάρ, ενώ τα μηχανικά μέρη και τα ηλεκτρονικά συστήματα διατηρήθηκαν ως τα φυσικά πλεονεκτήματα της R 18. Ελαφρύτερη και με διαφορετική θέση οδήγησης, η BMW R 18 M υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση: «Έχουμε την περιέργεια να δούμε τις δυνατότητές της. Εκτός από αισθητά ελαφρύτερη, η μοτοσικλέτα θα είναι επίσης πιο ευκολοδήγητη χάρη στην πιο συμπαγή και σπορ θέση οδήγησης, αλλά χωρίς υπερβολές».

 

‘Δια χειρός’ πολλών σχεδιαστών και έμπειρων τεχνιτών.

Η R 18 M είναι ένα project το οποίο υλοποιήθηκε από την BMW Ιταλίας βάσει των συναισθημάτων που μπορεί να προκαλέσει: μία απολαυστική cruiser μοτοσικλέτα, δυναμική και ζωηρή, με μεγάλη ‘καρδιά’ και απεριόριστη ροπή. Το LowRide επιστράτευσε κάποιους από τους καλύτερους Ιταλούς τεχνίτες και καθιερωμένες εταιρίες του χώρου. Η δημιουργία των σχεδίων ανατέθηκε στον σχεδιαστή Oberdan Bezzi, ο οποίος είχε συνεργαστεί με το LowRide στο παρελθόν. Αυτός κατάφερε να τη μεταμορφώσει σε μία συναρπαστική δυναμική cruiser χωρίς να επηρεάσει την ουσία της BMW R 18. Η American Dreams ανέλαβε τις εργασίες συναρμολόγησης και τον συντονισμό. Η Elaboratorio, που ειδικεύεται στη δημιουργία πρωτοτύπων και στη μοντελοποίηση, δημιούργησε εξ αρχής τα νέα εξαρτήματα από fiberglass, όπως ουρά και ζελατίνα. Η Carbon Italy ανέλαβε τα εξαρτήματα από ανθρακονήματα, όπως καλύμματα κυλινδροκεφαλών και εισαγωγές αέρα. Η κοντή εξάτμιση, που σχεδιάστηκε με στόχο μία πιο συμπαγή γραμμή και για να επιτρέπει μεγαλύτερες γωνίες κλίσης, φέρει την υπογραφή της ER Exhaust Revolution. Οι κοντές εξατμίσεις αναδεικνύουν επίσης τον χρωμιωμένο άξονα μετάδοσης, μία εντυπωσιακή λεπτομέρεια που αξίζει να τονιστεί. Η σέλα φέρει δερμάτινη επένδυση (L.R. Leather), ενώ τη βαφή ανέλαβε το Dox Art Factory. Η Rizoma προσέφερε τους καθρέπτες, τα γκριπ, και τα φλας από απόψεως αξεσουάρ, σε τέλεια αρμονία με τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Αποποίηση ευθύνης.

Τα οχήματα που απεικονίζονται μπορεί να τροποποιούνται και να εξοπλίζονται με αξεσουάρ τρίτων και/ή εξαρτήματα ιδιοκατασκευής τα οποία δεν κατασκευάζονται, δεν διανέμονται και δεν δοκιμάζονται από την BMW. Η BMW ουδεμία ευθύνη φέρει για τις μετατροπές (συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης, των χαρακτηριστικών και των αξεσουάρ που απεικονίζονται). Σημείωση: Η τροποποίηση οχημάτων παραγωγής (συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης και της χρήσης αξεσουάρ τρίτων ή εξαρτημάτων ιδιοκατασκευής) μπορεί να επηρεάσει την οδική συμπεριφορά! Η χρήση οχημάτων μας που έχουν τροποποιηθεί πραγματοποιείται με δική σας ευθύνη.

¦ Δελτίο Τύπου BMW Motorrad ¦
Γκαλερί