Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Η Υπέρτατη Muscle Roadster θέτει έναν εκπληκτικό χρόνο 0-60μιλίων (0-96χλμ)

Η ολοκαίνουργια Triumph Rocket 3, που διαθέτει τον μεγαλύτερο κινητήρα μοτοσυκλέτας παραγωγής στον κόσμο, στα 2.500κ.εκ., και προσφέρει την υψηλότερη ροπή από κάθε μοτοσυκλέτα παραγωγής που μπορείτε να αγοράσετε, στα 221Nm @ 4.000σαλ, πέτυχε μια απίστευτη επιτάχυνση, θέτοντας νέο ρεκόρ για μοτοσυκλέτα παραγωγής Triumph, με 0-60 μίλια / ώρα σε 2,73 δευτερόλεπτα.

Ο Paul Stroud, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Triumph Motorcycles, δήλωσε:

«Η Triumph επέδειξε και πάλι μια πραγματικά εξαιρετική ικανότητα. Με το νέο ρεκόρ επιτάχυνσης Triumph που επιτυγχάνεται με τη Rocket 3 R, μπαίνουμε και πάλι στην άγνωστη περιοχή, γιατί ποτέ μια μοτοσυκλέτα Triumph δεν έχει φτάσει σε μια τόσο απίστευτη επιτάχυνση. Στόχος μας ήταν να παρουσιάσουμε την εξαιρετική απόδοση του μοναδικού, ολοκαίνουριου τρικύλινδρου κινητήρα των 2,500κ.εκ. της Rocket. Τώρα το πετύχαμε, καθιστώντας την ολόκληρη ομάδα απίστευτα περήφανη. Με τη σειρά Rocket 3, έχουμε δείξει με συνέπεια ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε τις μοτοσυκλέτες με τον μεγαλύτερο κινητήρα παραγωγής, ικανές να προσφέρουν απίστευτες επιδόσεις και δυνατότητες ως αντάλλαγμα».

Η στιγμή του ρεκόρ

Η επιτάχυνση των 0-60 μιλίων / ώρα έφθασε ακριβώς τα 2.73 δευτερόλεπτα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στην πίστα της Καρταγένα στην Ισπανία. Ο αναβάτης της Rocket 3 που έσπασε το ρεκόρ είπε: «Ήταν υπέροχο που βίωσα αυτήν την πραγματικά απίστευτη επιτάχυνση. Είναι δύσκολο να περιγράψω ακριβώς για το τι είναι ικανή αυτή η μοτοσυκλέτα. Η Rocket 3 R ήταν καλά προετοιμασμένη και αισθάνθηκα μεγάλη σιγουριά – ακόμη και σε αυτό το σκηνικό πίστας. Ήδη από την πρώτη προσπάθεια που κάναμε, ένιωσα ότι η επιτάχυνση ήταν τόσο δυνατή και ότι θα το επιτυγχάναμε. Η Rocket 3 R λειτούργησε τέλεια και η πίστα και οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές. Όλη η ομάδα έκανε μια φανταστική δουλειά.»

Μετά το ρεκόρ 0-60, η ομάδα ήταν επίσης σε θέση να απολαύσει τη Rocket στα όρια της στην πίστα, ακόμη και να την ολισθήσει σε στροφές με μεγάλη ταχύτητα και να δείξει πόσο ευέλικτη και δυναμική είναι η οδική της συμπεριφορά. Ο αναβάτης σχολίασε περαιτέρω. «Είναι αξιοσημείωτο πόσο εύκολο είναι να βάλεις τη νέα Rocket στις στροφές. Αυτή η μοτοσυκλέτα συμπεριφέρεται περισσότερο σαν μια Speed Triple ​​παρά σαν μια muscle roadster.»

 

Η ειδική Triumph Rocket 3 R του ρεκόρ

Προετοιμάζοντας την απόπειρα του ρεκόρ, μια ομάδα μηχανικών από διάφορους κλάδους προετοίμασε μια έκδοση προ-παραγωγής της ολοκαίνουργιας Rocket 3 υπό την καθοδήγηση του Αρχιμηχανικού της Triumph, Stuart Wood. Εκτός από την επίτευξη βέλτιστης πρόσφυσης, η ομάδα έδωσε μεγάλη σημασία στην εξοικονόμηση βάρους σε όλη τη μοτοσυκλέτα, αλλά ακόμη και έτσι η Rocket 3 R ήταν σε κοντά στη διάταξη παραγωγής: αφαιρέθηκαν μόνο οι καθρέπτες και η βάση πινακίδας όπως απαιτείται σε περιβάλλον πίστας. Η ομάδα της Triumph υποστηρίχτηκε από τον βρετανικό κατασκευαστή ελαστικών Avon.

Ο Stuart Wood σχολίασε:

“Η τεχνογνωσία τους τροφοδοτήθηκε άμεσα στο πρότζεκτ. Το ρεκόρ αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τους συνεργάτες μας, η Avon ήταν ο συνεργάτης ελαστικών για το πρότζεκτ της Rocket 3 και εξασφάλισε την απαραίτητη πρόσφυση και σταθερότητα. Τα ελαστικά Avon Cobra Chrome που ήδη χρησιμοποιήθηκαν για τη σειρά Rocket 3 αναπτύχθηκαν ειδικά για αυτό το μοντέλο και προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση και απίστευτη ανθεκτικότητα ».

Triumph Rocket 3

*Δελτίο Τύπου Triumph Eliofil