Η νέα YZF-R1 GYTR στα χρώματα της Suzuka. (Βίντεο)

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Η Yamaha γιορτάζει την 20ή επέτειο της YZF-R1 με την έτοιμη για πίστα YZF-R1 με προδιαγραφές GYTR, ντυμένη στα νικηφόρα χρώματα του Suzuka 8 Hours.

Οι μοτοσυκλέτες της σειράς R της Yamaha βρίσκονται στην κορυφή τόσο εντός όσο και εκτός πίστας από άποψη απόδοσης, τεχνολογίας και συναρπαστικής οδήγησης εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Από τη φιλική προς τον αναβάτη YZF-R3 μέχρι την πρωτοποριακή YZF-R1M, υπάρχει ένα μοντέλο Supersport για κάθε αναβάτη. Τώρα είναι η ευκαιρία να δηλώσετε συμμετοχή με τη Yamaha και να μπείτε στην οικογένεια R-World, με τον πιο συναρπαστικό τρόπο μέχρι σήμερα.

Το 2018 είχαμε την 20ή επέτειο μιας από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες στην ιστορία της μοτοσυκλέτας, της Yamaha YZF-R1. Αυτό το πρώτο μοντέλο του 1998 έφερε την επανάσταση στην κατασκευή των μοτοσυκλετών superbike. Το μέγεθος και η θέση του κινητήρα, η διαμόρφωση των εξαρτημάτων μέσα στο πλαίσιο αλλά και το ίδιο το πλαίσιο επινοήθηκαν όλα από την αρχή. H Yamaha εδώ και δυο δεκαετίες χρησιμοποιεί την καθοριστική στον κλάδο των superbike μοτοσυκλέτα της ως πλατφόρμα καινοτομίας, φτάνοντας σε πρωτόγνωρα επίπεδα υπεροχής στον κόσμο της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

Για να γιορτάσουν την 20ή επέτειο της επαναστατικής μηχανής τους, τρεις αγωνιστικές ομάδες της Yamaha συμμετείχαν στον θρυλικό αγώνα Suzuka 8 Hours με YZF-R1 που έφεραν τα ρετρό κόκκινα και λευκά χρώματα της αρχικής YZF-R1 του 1998. Πάνω σε μηχανές ειδικής έκδοσης και φορώντας ταιριαστή δερμάτινη στολή, η εργοστασιακή ομάδα αγώνων της Yamaha με τους Alex Lowes, Michael van der Mark και Katsuyuki Nakasuga εξασφάλισε με ηρωική προσπάθεια την πρωτοφανή 4η διαδοχική νίκη σε αυτόν τον φημισμένο αγώνα αντοχής.

Σηματοδοτώντας αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός και δύο δεκαετίες πρωτοπορίας στην τεχνολογία των μοτοσυκλετών superbike, η Yamaha Motor Europe ανακοινώνει με περηφάνια την κυκλοφορία της συλλεκτικής έκδοσης της έτοιμης για πίστα YZF-R1 GYTR του 2019. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα νικηφόρα χρώματα του Suzuka 8 Hours της 20ής επετείου και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλών επιδόσεων GYTR® (Genuine Yamaha Technology Racing) και άλλα υψηλών επιδόσεων εξαρτήματα. Η YZF-R1 GYTR προορίζεται για χρήση μόνο στην πίστα.

 

Ο βασικός εξοπλισμός GYTR στην YZF-R1 GYTR περιλαμβάνει ένα σετ πλεξούδας καλωδίων για αγώνες, ECU, CCU και γρήγορο γκάζι. Αυτή η αποκλειστική αγωνιστική μοτοσυκλέτα διαθέτει επίσης ένα πακέτο μπροστινού πιρουνιού υψηλής απόδοσης Öhlins FGRT 219, πίσω αμορτισέρ TTX36 GP και πλήρως ρυθμιζόμενο αποσβεστήρα κραδασμών τιμονιού, καθώς και πλήρες σύστημα εξάτμισης Akrapovič Evolution 2 από τιτάνιο. Επίσης, για την προστασία της μοτοσυκλέτας, υπάρχουν προστατευτικά για το στροφαλοθάλαμο και τους άξονες των τροχών από τη Gilles Tooling.

Θα διατίθεται επίσης μια προαιρετική προσθήκη αγωνιστικών εξαρτημάτων άλλου κατασκευαστή, ειδικά επιλεγμένων και τοποθετημένων από μηχανικούς αγώνων μιας συνεργαζόμενης επίσημης αγωνιστικής ομάδας της Yamaha. Διασφαλίζουν ότι κάθε μοτοσυκλέτα θα διαθέτει το αγωνιστικό φέρινγκ από ανθρακονήματα στα εμβληματικά χρώματα του Suzuka 8 Hours και, μετά τη συναρμολόγησή τους, θα πραγματοποιείται στρώσιμο του κινητήρα με δυναμόμετρο και προσαρμοσμένη ρύθμιση του πλαισίου έτσι, ώστε κάθε αναβάτης να είναι πανέτοιμος να κατακτήσει την πίστα. Είναι μια μηχανή για γνήσιους αναβάτες αγώνων.

Η Yamaha Motor Europe θα κυκλοφορήσει μόλις είκοσι μοτοσυκλέτες αυτής της ειδικής έκδοσης, μίας για κάθε χρόνο που η YZF-R1 δίνει το παράδειγμα στον κόσμο των μοτοσυκλετών superbike. Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην EICMA είναι ένα πρωτότυπο και οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση στις τελικές και πλήρεις προδιαγραφές καθώς και στις τιμές στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου οι πελάτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να κάνουν online κράτηση της μηχανής τους, πριν αγοράσουν την YZF-R1 GYTR του 2019 σε έναν επίσημο αντιπρόσωπο της Yamaha. Όποιος έχει την τύχη να αποκτήσει αυτό το μοναδικό κομμάτι στην ιστορία της μοτοσυκλέτας θα γίνει αυτόματα δεκτός στην εκδήλωση 2019 Yamaha Racing Experience (YRE), όπου θα διδαχτεί από τους ειδικούς πώς να αξιοποιεί πλήρως την έτοιμη για την πίστα αγωνιστική μηχανή του.

*Δελτίο Τύπου Yamaha

Γκαλερί