Η νέα MT-125: Διεισδύστε στη σκοτεινή πλευρά. (Video)

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)
Η σκοτεινή πλευρά της Ιαπωνίας

Όταν η Yamaha κυκλοφόρησε την επαναστατική MT-09 το 2013, μαζί της δημιουργήθηκε ένας εντελώς νέος κόσμος. Η τρέλα της MT κυρίευσε ξαφνικά την Ευρώπη και ενθουσίασε χιλιάδες αναβάτες που αναζητούν ένα διαφορετικό είδος μοτοσυκλέτας και έναν ξεχωριστό τρόπο για να εκφραστούν. Με τη χαρακτηριστική ιαπωνική κληρονομιά και το μοναδικό στυλ τους, οι Hyper Naked μοτοσυκλέτες της Yamaha είναι η φυσική επιλογή για αυτούς τους αντισυμβατικούς αναβάτες που έχουν ένα πραγματικά διαφορετικό στυλ.

Τα μοντέλα MT, με τις συναρπαστικές επιδόσεις, την ευελιξία και τη δυναμική τους εμφάνιση, αντιπροσωπεύουν το πνεύμα της Σκοτεινής πλευράς της Ιαπωνίας και δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να νιώσουν την έκρηξη αδρεναλίνης που εξασφαλίζει ένας πραγματικός Άρχοντας της ροπής.

Τα μοντέλα Hyper Naked και η σειρά MT

Από την πρώτη κυκλοφορία της μέχρι σήμερα, η σειρά MT δεν έχει πάψει να υπερβαίνει τους στόχους και είναι μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές που έχει κατασκευάσει ποτέ η Yamaha, με σχεδόν διακόσιες πενήντα χιλιάδες μονάδες μόνο στην Ευρώπη.

Η σημερινή κατηγορία Hyper Naked περιλαμβάνει μοντέλα από 125 κ.εκ. έως 1000 κ.εκ. και προσφέρει σε κάθε αναβάτη την ευκαιρία να αναβαθμίσει την εμπειρία και τις επιδόσεις του. Αυτοί που αναζητούν κάτι πιο εξειδικευμένο και υψηλών προδιαγραφών μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των πιο σπορ SP μοντέλων ή των μοντέλων μεγάλων αποστάσεων όπως η MT-10 Tourer Edition.

Η κατηγορία Hyper Naked της Yamaha εξελίσσεται διαρκώς με νέο στυλ, υπερσύγχρονη τεχνολογία και ηλεκτρονικά συστήματα. Η πρόσφατη κυκλοφορία της MT-03 και τώρα της MT-125 επιβεβαιώνει ότι η πόρτα για τη σκοτεινή πλευρά της Ιαπωνίας είναι ανοιχτή για όλους: το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περάσετε το κατώφλι.

Νέα MT-125: Η σκοτεινή πλευρά είναι το επόμενο επίπεδο

Εξοπλισμένη με νέο υπερσύγχρονο κινητήρα που προσφέρει ακόμα πιο συναρπαστικές επιδόσεις και διαθέτει ένα νέο ριζοσπαστικό στυλ, η MT-125 είναι η απόλυτη εισαγωγή στην κατηγορία των 125 κ.εκ.

Με προηγμένες κορυφαίες προδιαγραφές που μπορούν να συναγωνιστούν επάξια τα μοντέλα μεγαλύτερου κυβισμού, η MT-125 προσφέρει στους νεαρούς αναβάτες έναν συναρπαστικό τρόπο να διεισδύσουν στην κατηγορία Hyper Naked και να γίνουν Σκοτεινοί αναβάτες. Με το σπορ πλαίσιο και τις ισχυρές επιδόσεις σε κάθε τομέα, είναι επίσης η ιδανική μοτοσυκλέτα για τους αναβάτες που θέλουν μια κομψή ελαφριά μοτοσυκλέτα για καθημερινή χρήση.

Ισχυρός καινούργιος κινητήρας 125 κ.εκ. με VVA

Η νέα MT-125 είναι εξοπλισμένη με έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα που διαθέτει μερικές από τις προηγμένες τεχνολογίες που υπάρχουν στην κατηγορία των 125 κ.εκ. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων (VVA) που προέρχεται από την YZF-R125 και το οποίο εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα επιδόσεων στις υψηλές στροφές, ενώ παράλληλα παρέχει άφθονη ροπή στις χαμηλότερες ταχύτητες.

Το VVA είναι ένα έξυπνο σύστημα που ενσωματώνει δύο εκκεντροφόρους εισαγωγής, που ο καθένας έχει το δικό του κοκοράκι. Ο εκκεντροφόρος “χαμηλής ταχύτητας” λειτουργεί σε έως και 7.400 σ.α.λ., και το προφίλ και ο χρονισμός του έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν ομαλή ροπή σε ευρύ φάσμα στροφών, για ισχυρές επιδόσεις σε χαμηλές έως μεσαίες στροφές κινητήρα. Πάνω από τις 7.400 σ.α.λ., μια ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα μικρών διαστάσεων αλλάζει τον κινητήρα από τον εκκεντροφόρο “χαμηλής ταχύτητας” στον εκκεντροφόρο “υψηλής ταχύτητας” και το υψηλότερο προφίλ και ο αναβαθμισμένος χρονισμός βαλβίδας προσφέρουν ακαριαία αύξηση στις υψηλότερες στροφές, για καλύτερες επιδόσεις από τις 7.400 σ.α.λ. έως τη μέγιστη απόδοση ισχύος στις 10.000 σ.α.λ., 1.000 σ.α.λ. περισσότερες από το προηγούμενο μοντέλο.

Μαζί με το υψηλότερο ανώτερο όριο σ.α.λ., ο νέος κινητήρας VVA διαθέτει επίσης αναβαθμισμένη μετάδοση κίνησης για πιο συναρπαστική επιτάχυνση, και με τα υψηλής τεχνολογίας εσωτερικά του εξαρτήματα, ο νέος κινητήρας λειτουργεί πιο ομαλά και πιο οικονομικά.

Μονόδρομος συμπλέκτης (slipper) με υποβοήθηση

Ο νέος μονόδρομος συμπλέκτης (slipper) με υποβοήθηση (A&S) της MT-125 είναι μια σημαντική αναβάθμιση για το 2020 και προσφέρει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα στον αναβάτη. Η εξαιρετικά ελαφριά αίσθηση του μοχλού μειώνει το επίπεδο συνεισφοράς του αναβάτη και έτσι αυτή η ελαφριά Hyper Naked είναι πολύ πιο άνετη κατά την οδήγηση στην πόλη με συνεχείς στάσεις-εκκινήσεις.

Ο συμπλέκτης A&S επιτρέπει επίσης το γρήγορο και ομαλό κατέβασμα ταχυτήτων και αυτό συμβάλλει στη διατήρηση της σταθερότητας του πλαισίου, ενώ παράλληλα προσφέρει βελτιωμένο έλεγχο κατά το κατέβασμα των ταχυτήτων, ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό όταν το οδόστρωμα είναι βρεγμένο ή ολισθηρό.

 

Σύγχρονη και δυναμική νέα σχεδίαση σκελετού

Η σειρά MT ξεχωρίζει για το δυναμικό στυλ και τον γυμνό σκελετό της. Η σχεδίαση της MT εξελίσσεται συνεχώς και ο εντελώς νέος σκελετός για το 2020 χαρίζει στην MT-125 μια πολύ πιο ελαφριά και δυναμική εμφάνιση που εκφράζει απόλυτα τον συναρπαστικό και ευέλικτο χαρακτήρα της.

Τα μοντέλα Hyper Naked της Yamaha είναι άμεσα αναγνωρίσιμα χάρη στην εμπροσθοβαρή σχεδίαση του πλαισίου, στο οποίο τα κυριότερα εξαρτήματα είναι τοποθετημένα όσο το δυνατόν πιο κοντά στον κινητήρα, προσδίδοντας στη μοτοσυκλέτα περήφανο και δυναμικό παρουσιαστικό. Η νέα MT-125 διαθέτει μικρότερο ρεζερβουάρ καυσίμου 10 λίτρων και πιο κοντό πίσω μέρος που, μαζί με το νέο συγκρότημα προβολέων, συμβάλλουν στις εξαιρετικά μικρές διαστάσεις της μοτοσυκλέτας.

Τολμηρή νέα μπροστινή όψη με διπλά φώτα

Έχοντας εντυπωσιακή νέα εμφάνιση με τα διπλά κεκλιμένα φώτα θέσης της, η νέα MT-125 ατενίζει τον κόσμο με επιθετικό και επιβλητικό βλέμμα που επιβεβαιώνει ότι είναι η πιο δυναμική μοτοσυκλέτα με “γυμνό” πλαίσιο στα 125 κ.εκ. Κάτω από τα διπλά φώτα θέσης, ένας προβολέας LED μικρών διαστάσεων χαρίζει στην MT-125 τολμηρή και προκλητική όψη, που επιβεβαιώνει ότι διαθέτει το καθαρόαιμο DNA μιας μοτοσυκλέτας MT.

Μεγαλύτερη άνεση και έλεγχος

Τα μοντέλα MT της Yamaha φημίζονται για την ευελιξία και την εργονομική θέση οδήγησης, κάτι που τα κάνει ιδανική επιλογή για αναβάτες που επιζητούν δυναμική εμφάνιση, συναρπαστικές επιδόσεις και καθημερινή ευελιξία. Η MT-125 του 2020 αναβαθμίζει τα επίπεδα άνεσης και ελέγχου με τον τολμηρό
νέο σκελετό και την ανασχεδιασμένη θέση οδήγησης.

Το μικρότερο ρεζερβουάρ καυσίμου και η νέα μονοκόμματη σέλα με τη βελτιωμένη εφαρμογή δίνουν τη δυνατότητα στον αναβάτη να μετακινεί το βάρος του ελεύθερα πάνω στη μοτοσυκλέτα κατά το φρενάρισμα και την κίνηση σε στροφές, χαρίζοντάς του μια αίσθηση μεγαλύτερου ελέγχου. Για να επιτευχθεί μια ελαφρώς πιο όρθια θέση οδήγησης, τα μαρσπιέ έχουν μετακινηθεί προς τα εμπρός και η θέση του τιμονιού είναι πιο ψηλά, μια διαμόρφωση που συμβάλλει στη συγκέντρωση της μάζας του αναβάτη στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, βελτιώνοντας παράλληλα την άνεση και την ευελιξία.

Όργανα με οθόνη LCD με ανεστραμμένα χρώματα

Η νέα MT-125 είναι εξοπλισμένη με όργανα με οθόνη LCD που συμβάλλουν στην εμφάνιση και αίσθηση κορυφαίας ποιότητας. Αυτός ο ελαφρύς πίνακας οργάνων διαθέτει οθόνη LCD με ανεστραμμένα χρώματα που περιλαμβάνει κεντρικό ψηφιακό ταχύμετρο στο κέντρο, στροφόμετρο τύπου ράβδων, δύο μερικούς χιλιομετρητές, μετρητή αποθέματος καυσίμου και ρολόι, καθώς και πληροφορίες άμεσης και μέσης κατανάλωσης καυσίμου, μέσης ταχύτητας και οθόνη καλωσορίσματος.

Μεγάλο πίσω ελαστικό διατομής 140 χλστ.

Βλέποντάς την από μπροστά, η νέα MT-125 είναι μια αληθινά εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα χάρη στη δυναμική νέα μπροστινή όψη με διπλά φώτα. Για το 2020, αυτή η ελαφριά Hyper Naked διαθέτει μεγαλύτερο πίσω ελαστικό διατομής 140 χλστ. που δεν προσφέρει μόνο υψηλότερα επίπεδα πρόσφυσης κατά την οδήγηση σε στροφές, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, αλλά και ενισχύει την σοβαρή εικόνα της οικογένειας MT και τονίζει την εμφάνιση και αίσθηση μεγάλης μοτοσυκλέτας. Από κάθε άποψη, πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα για την οποία μπορείτε να είστε περήφανοι.

Ανάποδα μπροστινά πιρούνια 41 χλστ. υψηλών προδιαγραφών

Η MT-125 διαθέτει εξελιγμένες προδιαγραφές πλαισίου που υπερβαίνουν τις δυνατότητες πολλών μοτοσυκλετών με μεγαλύτερα κυβικά. Τα ανάποδα μπροστινά πιρούνια 41 χλστ. υψηλών προδιαγραφών προσφέρουν 130 χλστ. εξαιρετικής ανάρτησης για ακριβή χειρισμό σε συνδυασμό με σίγουρο κράτημα στο δρόμο, ενώ η πίσω ανάρτηση τύπου monoshock είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρέχει υψηλά επίπεδα άνεσης κατά την οδήγηση.

Νέο πλαίσιο Deltabox και ψαλίδι αλουμινίου

Το νέο πλαίσιο Deltabox και ψαλίδι αλουμινίου, που διαθέτουν μεταξόνιο 1.325 χλστ. που είναι 30 χλστ. μικρότερο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, καθώς και ανασχεδιασμένη γεωμετρία συστήματος διεύθυνσης, βελτιώνουν τη συγκέντρωση μαζών της μοτοσυκλέτας για ακόμα πιο σπορ, ευέλικτη και συναρπαστική οδήγηση. Η νέα σχεδίαση πλαισίου προσφέρει μια ιδανική κατακόρυφη, οριζόντια και στρεπτική ισορροπία ακαμψίας για εξαιρετικές επιδόσεις χειρισμού, ενώ παράλληλα διαθέτει πλατύτερη άρθρωση, για να εξυπηρετεί το νέο ψαλίδι υψηλών προδιαγραφών.

Κατασκευασμένο από αλουμίνιο και με ειδικούς νομείς ενίσχυσης στις εσωτερικές όψεις του που βελτιστοποιούν την ακαμψία, το ελαφρύ ψαλίδι είναι φτιαγμένο για να χειρίζεται το μεγαλύτερο πίσω ελαστικό διατομής 140 χλστ. που μεταδίδει αποτελεσματικά την υψηλότερη απόδοση ισχύος του νέου κινητήρα στο οδόστρωμα.

Ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα / μπροστινός δίσκος 292 χλστ.

Οι προδιαγραφές της MT-125 εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν με την ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα και το δισκόφρενο διαμέτρου 292 χλστ. Η ακτινική σχεδίαση, που συσχετίζεται συνήθως με μοντέλα μεγαλύτερου κυβισμού, μειώνει την κάμψη της δαγκάνας για να προσφέρει ακριβή έλεγχο με μια κίνηση των δακτύλων στις μικρότερες ταχύτητες σε συνδυασμό με εξαιρετική ισχύ πέδησης σε μεγαλύτερες ταχύτητες.

Βασικά χαρακτηριστικά της MT-125

• Νέος κινητήρας 125 κ.εκ. με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων

• Μονόδρομος συμπλέκτης (slipper) με υποβοήθηση

• Σύγχρονη και δυναμική νέα σχεδίαση σκελετού

• Διπλά κεκλιμένα φώτα θέσης, προβολέας LED

• Ανάποδα μπροστινά πιρούνια 41 χλστ. υψηλών προδιαγραφών

• Νέο πλαίσιο Deltabox και ψαλίδι αλουμινίου

• Μεγαλύτερο πίσω ελαστικό διατομής 140 χλστ.

• Ισχυρή ακτινικά τοποθετημένη μπροστινή δαγκάνα φρένου

• Μπροστινό φρένο μεγάλης διαμέτρου 292 χλστ.

• Εξελιγμένα όργανα με οθόνη LCD με ανεστραμμένα χρώματα

Τιμή και διαθεσιμότητα

Η MT-125 θα είναι διαθέσιμη στους αντιπροσώπους της Yamaha από τον Δεκέμβριο του 2019. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την τιμή πώλησης στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με τον εκπρόσωπο τύπου της Yamaha στη χώρα σας.

Χρώματα

Η MT-125 θα διατίθεται στα εξής χρώματα: Ice Fluo, Icon Blue και Midnight Black.

Γνήσια αξεσουάρ Yamaha

Η αγορά μιας νέας MT-125 είναι μόνο η αρχή της σχέσης ενός αναβάτη με τον Hyper Naked τρόπο ζωής της Yamaha και η εταιρεία έχει αναπτύξει μια συνεχώς εξελισσόμενη γκάμα γνήσιων αξεσουάρ για τα μοντέλα MT, η οποία περιλαμβάνει εξαρτήματα που βελτιώνουν τις επιδόσεις, την άνεση και την εμφάνιση.

Τα γνήσια αξεσουάρ Yamaha δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε ιδιοκτήτη MT-125 να δημιουργήσει τη δική του εξατομικευμένη μοτοσυκλέτα που αντικατοπτρίζει το προσωπικό του στυλ και χαρακτήρα.

Μπορείτε να αγοράσετε κάθε εξάρτημα ξεχωριστά και η Yamaha έχει επίσης αναπτύξει ειδικά δημιουργημένα πακέτα αξεσουάρ που καλύπτουν ειδικές απαιτήσεις.

Υπάρχει επίσης μια σειρά ενδυμάτων με το σήμα MT, η οποία περιλαμβάνει μπουφάν, T-shirt, καπέλα, μπλούζες με κουκούλα και άλλα. Η σειρά γνήσιων αξεσουάρ και ενδυμάτων εξελίσσεται διαρκώς και μπορείτε να βρείτε πλήρεις πληροφορίες στη διεύθυνση www.yamaha-motor.eu

Εφαρμογή MyGarage

Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει την δική του, μοναδική Yamaha κάνοντας λήψη της δωρεάν εφαρμογής MyGarage. Είναι ο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε μια εικονική Yamaha online και να πειραματιστείτε με διάφορους συνδυασμούς γνήσιων αξεσουάρ, και να δείτε ποια εξαρτήματα ταιριάζουν καλύτερα. Με την εφαρμογή MyGarage, ο καθένας μπορεί να δημιουργεί μέσα σε μια στιγμή την έκδοση της MT-125 που ονειρεύεται και να τη βλέπει από οποιαδήποτε οπτική γωνία με υψηλή ανάλυση. Αυτή η εφαρμογή εξαλείφει κάθε απορία κατά την επιλογή των σωστών εξαρτημάτων και η τελική λίστα μπορεί να αποσταλεί σε έναν αντιπρόσωπο της Yamaha, ο οποίος θα σας προμηθεύσει και θα τοποθετήσει τα επιλεγμένα γνήσια αξεσουάρ.

MyRide

Η εφαρμογή MyRide επιτρέπει στους αναβάτες μοτοσυκλετών Yamaha να παρακολουθούν κάθε διαδρομή και να καταγράφουν διάφορα δεδομένα, όπως η γωνία κλίσης στις στροφές, η επιτάχυνση, η μέγιστη ταχύτητα, οι αλλαγές υψομέτρου και η απόσταση που καλύπτεται. Στα δεδομένα της διαδρομής μπορούν να προστεθούν εικόνες και να κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης των πληροφοριών στο λογαριασμό του πελάτη. Είναι ο καλύτερος τρόπος για την προσθήκη μιας άλλης διάστασης σε κάθε διαδρομή και επιτρέπει στους αναβάτες να ανακαλύψουν ξανά τις αγαπημένες τους διαδρομές.

*Δελτίο Τύπου Yamaha

Γκαλερί