Η νέα MT-03: Νιώστε την έξαψη σαν πραγματικός Άρχοντας της ροπής!

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)
Η σκοτεινή πλευρά της Ιαπωνίας

Με την κυκλοφορία της εμβληματικής MT-09 το 2013, η Yamaha ξεκίνησε μια εντελώς νέα εποχή στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Σήμερα, μερικά από τα μοντέλα με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη ανήκουν στην κατηγορία Hyper Naked, αλλά και η φιλοσοφία της Σκοτεινής πλευράς της Ιαπωνίας απολαμβάνει ευρεία αναγνώριση και αποτελεί τον πυρήνα μιας κοινότητας αναβατών που μεγαλώνει διαρκώς. Συμβολίζει την ισχυρή σχέση με τις Ιαπωνικές ρίζες της Yamaha, αντιπροσωπεύει τις εσωτερικές αξίες της εταιρείας για την έξαψη και τη συγκίνηση που προκαλούν οι εξαιρετικές επιδόσεις και τιμά την αντισυμβατική νοοτροπία των αναβατών των μηχανών MT, που τους κάνει πραγματικούς Άρχοντες της ροπής (MT).

Τα μοντέλα Hyper Naked και η σειρά MT

Με την κυκλοφορία της σειράς MT, η Yamaha έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή της να δημιουργήσει έναν νέο τύπο μοτοσυκλέτας, ο οποίος απευθύνεται σε αναβάτες που αναζητούν έναν νέο τρόπο έκφρασης.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς η κατηγορία μοτοσυκλετών Hyper Naked αναπτύχθηκε γρήγορα και συμπεριέλαβε μοντέλα από 125 κ.εκ. έως 1000 κ.εκ. προσφέροντας στους αναβάτες την ευκαιρία να αναβαθμίσουν την εμπειρία και τις επιδόσεις τους μέσω της ολοκληρωμένης σειράς MT. Τα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, όπως οι σπορ εκδόσεις SP των MT-09 και MT-10, αλλά και η MT-10 Tourer Edition, καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες των πελατών και παρέχουν επιπλέον δυνατότητες δημιουργίας εμπειριών στα διάφορα μέρη του κόσμου. Συνολικά, οι πωλήσεις των μοντέλων της σειράς MT έχουν φτάσει τις 241.000 μονάδες στη Ευρώπη μέσα στα 6 τελευταία χρόνια.

Η κατηγορία Hyper Naked εξελίσσεται διαρκώς και αυτό είναι εμφανές στην καινούργια MT-03. Με τη ριζοσπαστική και επιθετική νέα εμφάνισή της, τα πλεονεκτήματα της προηγμένης νέας τεχνολογίας και τις υψηλότερες συνολικές προδιαγραφές, είναι “πιο MT” από ποτέ άλλοτε!

Η νέα MT-03: Σκοτεινός κεραυνός

Με τον προηγμένο κινητήρα της, το ελαφρύ τιμόνι και την πραγματική naked όψη, η νέα MT-03 συμβαδίζει απόλυτα με τη χαρακτηριστική σχεδίαση της οικογένειας μοτοσυκλετών MT.

Με μια ριζοσπαστικά νέα όψη και αίσθηση και τον εξοπλισμό που περιλαμβάνει τον καλύτερο στην κατηγορία δικύλινδρο κινητήρα και υπερσύγχρονη ανάρτηση για χειρισμό ακριβείας και εξαιρετική ευελιξία, η νέα MT-03 είναι το απόλυτο μοντέλο αναβάθμισης για τους αναβάτες που θέλουν να ενταχθούν στην οικογένεια των MT, αλλά και μία από τις πιο ελκυστικές μοτοσυκλέτες για άνδρες και γυναίκες αναβάτες που αναζητούν τη πρώτη τους μηχανή πλήρους μεγέθους.

Επιθετική MT σχεδίαση νέας γενιάς

Η MT-09 προσέφερε μια ριζοσπαστική και δυναμική εμφάνιση στους Ευρωπαϊκούς δρόμους. Με το πλαίσιο τύπου naked, την εμπροσθοβαρή σχεδίαση, τη συναρπαστική γραμμική απόδοση ροπής και την εξαιρετική ευελιξία της, η πρώτη μοτοσυκλέτα Hyper Naked της Yamaha σημείωσε επιτυχία μέσα σε μια νύχτα και αποτέλεσε την αρχή ενός νέου κινήματος.

Δημιουργημένη με το ίδιο αθλητικό DNA που έκανε το αδελφό τρικύλινδρο μοντέλο των 847 κ.εκ. ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα της Yamaha όλων των εποχών, η νέα MT-03 έχει επιθετική σχεδίαση νέας γενιάς που ενισχύει την εμβληματική όψη των μηχανών ΜΤ.

Νέα, δυναμική, εμπροσθοβαρής σχεδίαση πλαισίου

Με τη μοναδική σχεδίαση που εξασφαλίζει μια εμφάνιση με “τα εξαρτήματα συγκεντρωμένα” γύρω από το χώρο του κινητήρα, τα μοντέλα MT της Yamaha προβάλλουν έναν ισχυρό και επιθετικό χαρακτήρα που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Αυτή η εμπροσθοβαρής όψη έχει προωθηθεί στο επόμενο επίπεδο στο νέο μοντέλο με το νέο πλατύ κάλυμμα του ρεζερβουάρ καυσίμου 14 λίτρων και τους ελαφρούς αεραγωγούς που τονίζουν τους ισχυρούς δεσμούς με τη συγκεκριμένη οικογένεια μηχανών.

Διπλά κεκλιμένα φώτα θέσης, προβολέας LED

Η MT-03 του 2020 είναι “πιο MT” από ποτέ χάρη στο επιθετικό νέο μπροστινό τμήμα που περιλαμβάνει διπλά κεκλιμένα φώτα θέσης που χαρίζουν όψη “αρπακτικού” και τονίζουν το καθαρόαιμο DNA μια μηχανής MT.

Ενώ τα νέα διπλά κεκλιμένα φώτα θέσης αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής και χαρίζουν στη νέα MT-03 μια εντυπωσιακή και επιθετική όψη, ο μικρός αλλά ισχυρός προβολέας LED είναι διακριτικά τοποθετημένος στο κέντρο κάτω από το συγκρότημα του μπροστινού φέρινγκ. Καθώς παρέχει μια ισχυρή δέσμη φωτός, αυτή η μινιμαλιστική σχεδίαση χαρίζει στο νέο μοντέλο μια μοναδική και χαρισματική εμφάνιση που ενισχύει το τολμηρό και φουτουριστικό στυλ της μοτοσυκλέτας.

Τα λεπτά και ελαφριά νέα φλας τύπου LED συμπληρώνουν τέλεια τα φώτα θέσης και τον προβολέα και ενσωματώνονται άψογα στο επιθετικό νέο στυλ της MT-03.

Προηγμένος δικύλινδρος κινητήρας 321 κ.εκ.

Στην καρδιά αυτής της μοτοσυκλέτας Hyper Naked νέας γενιάς βρίσκεται ένας από τους πιο τελειοποιημένους κινητήρες στην κατηγορία, ο οποίος διαθέτει ισορροπημένη διαμόρφωση 2 κυλίνδρων που παρέχει πολύ πιο ομαλή αίσθηση στις χαμηλότερες σ.α.λ. σε σύγκριση με ορισμένα μονοκύλινδρα μοντέλα.

Τα υψηλής τεχνολογίας εσωτερικά του εξαρτήματα περιλαμβάνουν επιφανειακά κατεργασμένες μπιέλες και ελαφριά θερμοανθεκτικά σφυρήλατα έμβολα, των οποίων το χαμηλό βάρος παλινδρόμησης μειώνει τους κραδασμούς και βελτιώνει την απόκριση του γκαζιού, ενώ οι εξ′ ολοκλήρου κατασκευασμένοι από αλουμίνιο κύλινδροι DiASil προσφέρουν εξαιρετική απαγωγή της θερμότητας για μειωμένες απώλειες ιπποδύναμης.

Νέο ανάποδο μπροστινό πιρούνι 37mm

Μία από τις πιο σημαντικές τεχνικές αναβαθμίσεις για το 2020 είναι η τοποθέτηση ενός νέου ανάποδου πιρουνιού υψηλών προδιαγραφών που παρέχει βελτιωμένη απόδοση κρατήματος κατά το φρενάρισμα, την επιτάχυνση και τις στροφές και κάνει τη νέα MT-03 μια από τις ισχυρότερες και πιο συναρπαστικές μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων στην κατηγορία A2. Αυτό το νέο πιρούνι διαθέτει εξωτερικούς σωλήνες με χρυσαφί χρώμα και εσωτερικούς σωλήνες 37 mm και, σε συνδυασμό με το νέο επιθετικό μπροστινό φέρινγκ και τα διπλά φώτα θέσης, παρέχει σε αυτήν την ποιοτική ελαφριά μηχανή όλο το παρουσιαστικό και τη στάση μιας MT πολύ μεγαλύτερου κυβισμού.

Μακρύ ψαλίδι με νέες ρυθμίσεις στα αμορτισέρ

Η Yamaha παρουσίασε για πρώτη φορά τη σχεδιαστική ιδέα του εκτεταμένου ψαλιδιού στις μηχανές YZF-R1 Supersport και η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται αποτελεσματικά στη νέα MT-03. Καθώς περιστρέφεται πιο κοντά στο μέσον της μηχανής, το ασύμμετρο ψαλίδι μήκους 573 mm μειώνει τη διακύμανση της γωνίας που σχηματίζει η μοτοσυκλέτα με την επιφάνεια του δρόμου και παρέχει υψηλό επίπεδο ελέγχου κατά το φρενάρισμα, τις στροφές και την επιτάχυνση, ενώ οι αναθεωρημένες ρυθμίσεις προφόρτισης και απόσβεσης του αμορτισέρ και η πιο σκληρή πίσω σούστα τελειοποιούν ακόμα πιο πολύ τη συνολική απόδοση κρατήματος της μοτοσυκλέτας.

Ελαφρύ ρομβοειδές πλαίσιο με μικρές διαστάσεις

Το σωληνωτό χαλύβδινο ρομβοειδές πλαίσιο της MT-03 έχει κατασκευαστεί έτσι, ώστε να παρέχει τη βέλτιστη ισορροπία ακαμψίας, η οποία συνεισφέρει στην ευκινησία κατά το χειρισμό και στην αίσθηση ελαφριάς μοτοσυκλέτας. Με την τοποθέτηση του κινητήρα ως στοιχείο υπό μηχανική τάση, οι σχεδιαστές της Yamaha μπορούν να διατηρήσουν ελάχιστο το βάρος του πλαισίου και με την τοποθέτηση του νέου ανάποδου μπροστινού πιρουνιού 37 mm και της αναβαθμισμένης πίσω ανάρτησης, το μοντέλο του 2020 είναι κατασκευασμένο για να παρέχει την πιο συναρπαστική και σπορ αίσθηση οδήγησης.

Εργονομική θέση οδήγησης

Το νέο, πλατύ ρεζερβουάρ καυσίμου και το αναβαθμισμένο πλαίσιο επέτρεψαν στους σχεδιαστές της Yamaha να επιτύχουν τη βέλτιστη θέση οδήγησης, που παρέχει στους αναβάτες της MT-03 τα πιο υψηλά επίπεδα άνεσης και ελέγχου σε διάφορες περιστάσεις. Το λεπτό κεντρικό τμήμα επιτρέπει στον οδηγό να φέρνει τον κορμό του πιο κοντά στη μοτοσυκλέτα, ενώ το μικρό ύψος της σέλας, το ψηλότερο τιμόνι και το πλαίσιο μικρών διαστάσεων εγγυώνται μια φυσική και εργονομική θέση οδήγησης που δημιουργεί μια ξεχωριστή αίσθηση ενότητας αναβάτη/μοτοσυκλέτας.

Νέα όργανα LCD υψηλής τεχνολογίας

Η MT-03 νέας γενιάς επωφελείται επίσης από τα νέα όργανα υψηλής τεχνολογίας που παρέχουν μια αίσθηση ποιότητας, η οποία χαρακτηρίζει συνολικά αυτήν την ελαφριά μηχανή Hyper Naked.

Χαρακτηριστική όψη της οικογένειας μοτοσυκλετών MT και φινίρισμα υψηλής ποιότητας

Με την εντυπωσιακή, νέα εμφάνισή της, το ανασχεδιασμένο εμπροσθοβαρές πλαίσιο και το νέο ανάποδο μπροστινό πιρούνι 37 mm, η MT-03 έχει την όψη και την αίσθηση των μοντέλων MT μεγαλύτερου κυβισμού που κατασκευάζει η Yamaha. Από το επιθετικό μπροστινό τμήμα με τα “δύο μάτια” έως τα όργανα LCD, τα φλας τύπου LED και την πάνω τριπλή βάση από χυτό αλουμίνιο, αυτή η δυναμική, ελαφριά μοτοσυκλέτα διαθέτει πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και την προηγμένη τεχνολογία της Yamaha. Όλα αυτά την κάνουν ένα από τα πιο τελειοποιημένα μοντέλα στη σημαντική κατηγορία μοτοσυκλετών που απαιτούν άδεια κατηγορίας A2.

Βασικά χαρακτηριστικά της MT-03

• Επιθετική MT σχεδίαση νέας γενιάς

• Διπλά κεκλιμένα φώτα θέσης, προβολέας LED

• Προηγμένος δικύλινδρος κινητήρας 321 κ.εκ.

• Νέο ανάποδο μπροστινό πιρούνι 37mm

• Μακρύ ψαλίδι με νέες ρυθμίσεις στα αμορτισέρ

• Ελαφρύ ρομβοειδές πλαίσιο

• Εργονομική θέση οδήγησης

• Εμφάνιση και αίσθηση μεγάλης μοτοσυκλέτας υψηλής ποιότητας

• Νέα όργανα LCD υψηλής τεχνολογίας

• Νέα ελαφριά φλας τύπου LED

Τιμή και διαθεσιμότητα

Η MT-03 θα είναι διαθέσιμη στους αντιπροσώπους της Yamaha από τον Δεκέμβριο του 2019. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την τιμή πώλησης στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με τον εκπρόσωπο τύπου της Yamaha στη χώρα σας.

Χρώματα

Η MT-03 θα διατίθεται στα εξής χρώματα: Ice Fluo, Icon Blue και Midnight Black.

Γνήσια αξεσουάρ Yamaha

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια μεγάλη σειρά γνήσιων αξεσουάρ για τα μοντέλα Hyper Naked, η οποία περιλαμβάνει εξαρτήματα που ενισχύουν τις επιδόσεις, τη άνεση και το στυλ και επιτρέπουν σε κάθε κάτοχο να δημιουργήσει την αποκλειστικά δική του MT-03. Οι πελάτες μπορούν να αγοράζουν κάθε εξάρτημα ξεχωριστά ή να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα επιλέγοντας ένα από τα ειδικά δημιουργημένα Πακέτα αξεσουάρ της Yamaha, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να καλύπτουν διάφορες απαιτήσεις.

Υπάρχει επίσης μια σειρά ενδυμάτων με το σήμα MT, η οποία περιλαμβάνει μπουφάν, T-shirt, καπέλα, μπλούζες με κουκούλα και άλλα. Η σειρά γνήσιων αξεσουάρ και ενδυμάτων εξελίσσεται διαρκώς και μπορείτε να βρείτε πλήρεις πληροφορίες στη διεύθυνση www.yamaha-motor.eu

Εφαρμογή MyGarage

Η εφαρμογή MyGarage είναι ο γρήγορος και εύκολος τρόπος για τη δημιουργία μιας εξατομικευμένης Yamaha. Επιτρέπει στους πελάτες να πειραματιστούν και να κάνουν συγκρίσεις με διάφορους συνδυασμούς γνήσιων αξεσουάρ και να δουν ποια εξαρτήματα τους ταιριάζουν καλύτερα. Με την εφαρμογή MyGarage, ο καθένας μπορεί να δημιουργεί μέσα σε μια στιγμή την έκδοση της MT-03 που ονειρεύεται και να τη βλέπει από οποιαδήποτε οπτική γωνία με υψηλή ανάλυση. Αυτή η εφαρμογή εξαλείφει κάθε απορία κατά την επιλογή των σωστών εξαρτημάτων και η τελική λίστα μπορεί να αποσταλεί σε έναν αντιπρόσωπο της Yamaha, ο οποίος θα σας προμηθεύσει και θα τοποθετήσει τα επιλεγμένα γνήσια αξεσουάρ.

MyRide

Η εφαρμογή MyRide επιτρέπει στους αναβάτες μοτοσυκλετών Yamaha να παρακολουθούν κάθε διαδρομή και να καταγράφουν διάφορα δεδομένα, όπως η γωνία κλίσης στις στροφές, η επιτάχυνση, η μέγιστη ταχύτητα, οι αλλαγές υψομέτρου και η απόσταση που καλύπτεται. Στα δεδομένα της διαδρομής μπορούν να προστεθούν εικόνες και να κοινοποιηθούν στα μάσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης των πληροφοριών στο λογαριασμό του πελάτη. Είναι ο καλύτερος τρόπος για την προσθήκη μιας άλλης διάστασης σε κάθε διαδρομή και επιτρέπει στους αναβάτες να ανακαλύψουν ξανά τις αγαπημένες τους διαδρομές.

*Δελτίο Τύπου Yamaha

Γκαλερί