Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Πώς παντρεύεις­ την μυρωδιά και τον ήχο του δίχρονου με παιδικά γέλια και ευτυχισμένους και υπερήφανους ενήλικες; Πολύ εύκολα. Ένας ορεξάτος πιτσιρικάς ή πιτσιρίκα, ένας τρελαμένος μηχανόβιος γονέας, λίγος ελεύθερος χρόνος και μία καλά οργανωμένη πίστα σε ένα από τα πιο μεγάλα πάρκα της Αθήνας.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, ο Όμιλος Δίκυκλου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Αθηνών – ΟΔΜΑ, με την υποστήριξη της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος – ΑΜΟΤΟΕ, διοργάνωσε μια φιλική συνάντηση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτουν στο Άλσος Βεΐκου.

Μικρά αλλά και μεγάλα «παιδιά» έδωσαν το παρόν, τα μέν για να αποκτήσουν λίγη παραπάνω εμπειρία, να διασκεδάσουν και να μάθουν, τα δε για να καμαρώσουν και να χαλαρώσουν.

Από μπόμπιρες που εξαφανιζόντουσαν μέσα στο κράνος μέχρι λίγο μεγαλύτερους αναβάτες με πιο ανταγωνιστική συμπεριφορά, σήκωσαν το χώμα και προσέφεραν θέαμα. Κάποιοι έτρεξαν σαν να κυνηγούν τον τίτλο ενώ άλλοι έτρεξαν κυριολεκτικά τον μπαμπά που τους κυνηγούσε μέσα στην πίστα.

Η συνάντηση ξεκίνησε με ένα χρονομετρημένο warm up για τους μικρούς αναβάτες, με σλάλομ ανάμεσα από κορίνες και ισορροπία σε μια ευθεία σανίδα, προκειμένου να καθοριστούν οι ομάδες σύμφωνα με τις οποίες θα συνεχιζόταν το event.

Ακολούθησε ένας γύρος αναγνώρισης της πίστας σε ρυθμούς σκυταλοδρομίας και ένας ομαδικός αγώνας δύο γύρων όπου οι αναβάτες της κάθε ομάδας έπρεπε να ξεκινήσουν με τσουβαλοδρομία 10 μέτρων πριν φτάσουν στα μηχανάκια, γεγονός το οποίο δυσκόλεψε κάποιους εκ των αναβατών καθώς το σακί ήταν πολύ μεγάλο και τους χάσαμε μέσα σε αυτό!

Τέλος οι μεγαλύτεροι και πιο γρήγοροι των δύο ομάδων αναμετρήθηκαν σε έναν αγώνα πέντε γύρων, με πολλά άλματα, προσπεράσεις, ένα θέαμα που στο σύνολό του δεν είχε και πολλά να ζηλέψει από έναν αγώνα πρωταθλητισμού μικρών ηλικιών.

Δεν έλειψαν βέβαια τα ξεκαρδιστικά απρόοπτα όπως οι απανωτές τούμπες, ευτυχώς μόνο εν στάσει, οι μπαμπάδες που κυνηγούσαν τους μπόμπιρες μέσα στην πίστα και φυσικά τα αρκουδάκια που κάποιοι αναβάτες δεν μπορούσαν να αποχωριστούν και πλέον κοσμούν το αγωνιστικό τους μηχανάκι.

Οι διοργανωτές της συνάντησης βρίσκονταν πάντα δίπλα στους αναβάτες όπως επίσης και στον περιβάλλοντα χώρο προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του event.

Με το πέρας των αγωνισμάτων ακολούθησε η απονομή του μεταλλείου συμμετοχής των αναβατών, που απένειμε ο κος Αθανασουλόπουλος Δημήτριος, Διοικητικό στέλεχος της ΑΜΟΤΟΕ, καθώς και μία κλήρωση όπου τρεις τυχεροί αναβάτες κέρδισαν από ένα κράνος της IXS, ευγενική χορηγία της ΑΜΟΤΟΕ.

Ήταν μία ευκαιρία να απολαύσουμε τους μικρούς πρωταγωνιστές μεταξύ τους που μοίρασαν χαρά σε όλους μας και την ελπίδα ότι κάθε νέα γενιά θα έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά θα χτίσει και καλύτερη οδική παιδεία από αυτή που αποκτήσαμε εμείς αλλά και αυτήν που λάβαμε από τους παλιότερους.

Εμείς με την σειρά μας να συγχαρούμε τους μικρούς αναβάτες, τους γονείς και παππούδες που δίνουν το έναυσμα και την υποστήριξη στους μελλοντικούς πρωταθλητές, αλλά κυρίως να συγχαρούμε τα στελέχη του ΟΔΜΑ: κο Αχτσή Ευάγγελο, Ταμία του ΟΔΜΑ, κο Παπαδόπουλο Ιωάννη Αντιπρόεδρο ΟΔΜΑ και φυσικά τον κο Αναμουρλίδη Γεώργιο, τον άνθρωπο πίσω από την πρωτοβουλία.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια του ΟΔΜΑ, μπορούν να γραφτούν μέλη του Ομίλου ή απλά να συνδράμουν  χωρίς κάποια δέσμευση. Περισσότερες πληροφορίες για τον ΟΔΜΑ μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ./fax 210-2712030 και στο 6977-347611 ή στο email g.anamo@yahoo.gr κ.Γιώργος Αναμουρλίδης.

* Σύνταξη – Φωτογραφίες: Θωμάς Καλκάνης

Γκαλερί