Γνωρίζουμε ότι η KTM έχει ήδη ανακοινώσει την είσοδο της στο MotoGP της επόμενης σεζόν, ενώ πραγματοποίησε το αγωνιστικό της ντεμπούτο στη Valencia με την νέα αγωνιστική μοτοσικλέτα RC16. Πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της KTM Stefan Pierer επιβεβαίωσε ότι μια περιορισμένη έκδοση της RC16 για τους ιδιώτες θα εισέλθει στην αγορά ως το 2018.

Η KTM RC16 θα κυκλοφορήσει σε μόλις 100 κομμάτια, ενώ η ισχύς της θα περιορίζεται σε 240 ίππους από τον V4 κινητήρα υψηλών αποδόσεων, συγκριτικά με την έκδοση του MotoGP που διαθέτει 270 ίππους. Η KTM RC16 υπάγεται στην ίδια κατηγορία με τις Honda RC213V-S και Ducati Desmosedici, οι οποίες αποτελούν εκδόσεις πίστας βασιζόμενες στις πολύ πιο δυνατές αγωνιστικές τους MotoGP μοτοσικλέτες. Ο Pierer ανέφερε επίσης ότι η μοτοσικλέτα θα είναι πιο αξιόπιστη, παρά την συγκλονιστική της δύναμη. Τα εξαρτήματα της RC16 θα είναι κορυφαίου επιπέδου, όπως η WP ανάρτηση, ο σκελετός και το πλαίσιο από ανθρακονήματα, καθώς και τα φρένα Brembo.

Οι λεπτομέρειες, σχετικά με το σχεδιασμό της,προς το παρόν είναι ελάχιστες, ωστόσο αναμένεται να έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την έκδοση του MotoGP, ενώ η τιμή της θα κυμαίνεται στα 100.000 με 120.000 €.

Συντάκτης: Σταύρος Κρασσάς