Εργασίες ανακατασκευής της Jerez κατά τη θερινή περίοδο

Οι εταιρείες Manuel Alba SA και Aglomerados Andaluces SLU, αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι του διαγωνισμού για την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης της πίστας της Jerez που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου. Το κόστος του έργου, ο χρόνος παράδοσης του οποίου έχει καθοριστεί εντός δύο μηνών, θα ανέλθει σε πάνω από 835.000 ευρώ.

Αυτή η σημαντική παρέμβαση είχε απαιτηθεί εδώ και μερικά χρόνια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας, η οποία προειδοποιούσε ότι υπήρχαν κάποια σημεία στη διάταξη της πίστας που έχρηζαν βελτίωσης.

Το κυρίως έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή άνω των τεσσάρων χιλιομέτρων της πίστας και την επισκευή των ανώμαλων περιοχών. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι στροφές θα πρέπει να διευρυνθούν και να ανυψωθούν προκειμένου να προσαρμοστούν στα πρότυπα που απαιτούνται σήμερα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας, ενώ συμπληρωματικά θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν τα τμήματα των στροφών από χαλίκι και χλοοτάπητα. Ομοίως η pit-Lane θα ανακατασκευαστεί πλήρως, καθώς και η προστατευτική επένδυση στο εσωτερικό της στροφής Ángel Nieto, όπου θα τοποθετηθεί μια τριπλή μεταλλική μπάρα παρόμοια με των υπόλοιπων τμημάτων.

Η πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην ανανεωμένη πίστα θα είναι το FIM CEV Repsol International Championship στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν το GP3 Series και οι δοκιμές των Superbikes.