Επερχόμενες αλλαγές WorldSBK 2017

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Το MOTUL FIM Superbike World Championship, οδεύει σε μια από τις πιο συναρπαστικές σεζόν, με το υψηλό επίπεδο των αθλητών του, την επιστροφή των παλαιών αθλητών, τις αναβαθμισμένες πίστες και την νέα κατηγορία. Οι σειρές θα έχουν μια νέα μορφή εκκίνησης, ενώ σε κάθε κατηγορία θα υπάρχουν κάποιες τεχνικές ενημερώσεις.

Αναβαθμισμένη διάταξη θέσεων στο Race 2

Αναμφισβήτητα, η μεγαλύτερη αλλαγή στο World Superbike είναι η αναδιαμόρφωση της περιοχής εκκίνησης στο Race 2. Η εκκίνηση του Race 1 θα εξακολουθεί να καθορίζεται από τα αποτελέσματα του Superpole, ωστόσο στο Race 2 οι τρεις πρώτες σειρές θα καθορίζονται από τα αποτελέσματα του Σαββάτου.

Οι τρεις πρώτες σειρές σχηματίζονται ως ακολούθως:

  • Οι τρεις κορυφαίοι αναβάτες θα ξεκινούν από την τρίτη σειρά
  • Οι αναβάτες που τερματίζουν στην 4η, 5ηκαι 6η θέση θα ξεκινούν από την πρώτη σειρά
  • Οι αναβάτες που τερμάτισαν στην 7η, 8ηκαι 8η θέση θα ξεκινούν από την δεύτερη σειρά
World Supersport 300

Η εισαγωγή της νέας σειράς World Supersport 300, παρέχει στους νέους αναβάτες μια εξέδρα στην παγκόσμια σκηνή και προστίθεται στους συναρπαστικούς αγώνες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις άλλες κατηγορίες των σειρών. Το ελάχιστο όριο ηλικίας θα είναι το 15ο.

Αναθεωρημένο Πρόγραμμα

Προκειμένου να παρέχουν στους οπαδούς του MOTUL FIM Superbike World Championship ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση, δημιούργησαν ένα αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα που θα ολοκληρώνεται με τέσσερις αγώνες το απόγευμα της Κυριακή. Οι τέσσερις κατηγορίες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν δύο ελεύθερα sessions δοκιμών την ημέρα της έναρξης του αγώνα, ενώ αργότερα η κατηγορία των WorldSBK θα εισέρχεται στην πίστα για το Race 1, κατά την ολοκλήρωση των δοκιμών της κατηγορίας WorldSSP της Superpole.

Η πίστα του Portimao επιστρέφει

Αφού παραλήφθηκε για ένα χρόνο από το ημερολόγιο της περασμένης σεζόν, η Πορτογαλική πίστα του Portimao επιστρέφει για τη σεζόν 2017 και τους γύρους 10 και 13. Η αλλαγή αυτή θα παρέχει στους οπαδούς την κλασική WorldSBK αγωνιστική δράση, καθώς οκτώ οδηγοί έχουν κερδίσει στην Πορτογαλική πίστα κατά το παρελθόν. Η πίστα των 4 χιλιομέτρων και 592 μέτρων βρίσκεται στο Algarve και έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες.

WorldSBK Τεχνικές αλλαγές

Για το 2017, στο πλαίσιο των νέων κανονισμών, οι ομάδες του WorldSBK υποχρεούνται να τρέξουν με τυποποιημένα σώματα γκαζιού, στους κινητήρες των αγωνιστικών τους μοτοσικλετών. Οι κατασκευαστές που το παραγόμενο μοντέλο περιέχει ένα ενιαίο σώμα γκαζιού, θα πρέπει να ενσωματώσουν το πρότυπο εξάρτημα στις αγωνιστικές τους μοτοσικλέτες.

Επίσης, την ερχόμενη σεζόν θα δούμε έναν περιορισμό όσον αφορά την θέση της μπαταρίας, λόγω της δυσκολίας εισχώρησης του αέρα σε μεγαλύτερες μπαταρίες λιθίου.

Νέοι αναβάτες

Η εκκίνηση του WorldSBK υποδέχεται την επιστροφή των αναβατών στις σειρές. Συγκεκριμένα αναμένεται να δούμε τους Eugene Laverty και Marco Melandri με τις ομάδες Milwaukee Aprilia και Aruba.it Racing – Ducati αντίστοιχα, τον Stefan Bradl, πρωταθλητή της Moto2 το 2011, με την Honda, τον Randy Krummenacher, υποψήφιο για τον τίτλο στο World Supersport 2016, με την Kawasaki Puccetti Racing, τον Leandro Mercado, δεύτερο στην κατάταξη των European Superstock 1000 το 2016 με την ομάδα της IODA Racing Project, τον Τσέχο αναβάτη Ondrej Jezek με την ομάδα Grillini Racing και τον Riccardo Russo με την Guandalini Racing.

Ο αγώνας στο Qatar

Ο τελικός γύρος της σεζόν στην πίστα Losail όχι μόνο θα συνεχίσει να τελείται στην έρημο Qatar, αλλά η αγωνιστική δράση θα ξεκινά από το βράδυ της Πέμπτης και θα κορυφώνεται το βράδυ του Σαββάτου.

WorldSSP κανόνας της σημαίας

Μία από τις λίγες τεχνικές και αθλητικές αναβαθμίσεις σε όλες τις σειρές για το 2017 θα δούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Supersport υιοθετώντας τον κανόνα της σημαίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόκκινη σημαία κατά τη διάρκεια ενός αγώνα όταν αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες, αλλά οι αναβάτες θα πηγαίνουμε στην pit lane και θα αλλάζουν τα λάστιχα.

Συντάκτης: Δ.Ν.