Επίσημη παρουσίαση της ομάδας Suzuki Ecstar για το MotoGP 2020.(+Video)

Το 2020 αποτελεί ορόσημο για τη Suzuki καθώς συμπληρώνει το 60ο έτος συμμετοχής της στους αγώνες, το οποίο γιορτάζεται με την ολοκαίνουργια εμφάνιση της ομάδας που συνδυάζει το κομψό γνωστό μπλε με το παραδοσιακό γκρι.

Την φετινή σεζόν η GSX-RR θα τιμήσει την πλούσια αγωνιστική ιστορία της Suzuki που ξεκίνησε το 1960 με τη συμμετοχή της στο Isle of Man’s Tourist Trophy, ενώ δύο χρόνια αργότερα ο Ernst Degner κέρδισε τον πρώτο αγώνα GP για τη Suzuki, αλλά και το πρώτο της τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των 50 κ.ε.κ.

Από τότε η Suzuki, ως κατασκευαστής, έχει γιόρτασε έναν μακρύ κατάλογο επιτυχιών, στον οποίο περιλαμβάνονται περισσότεροι από 14 τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μέχρι και τις πιο πρόσφατες νίκες το 2019 με τον Alex Rins στο Grand Prix της Αμερικής και στο Βρετανικό GP.

Ο Shinichi Sahara – Υπεύθυνος ομάδας MotoGP, δήλωσε:

«Η περασμένη σεζόν μας παρείχε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο ανταγωνισμού, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες και επίσης συνέβαλε στην ανάπτυξη του MotoGP project, όσον αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες της GSX-RR, εργαστήκαμε μεθοδικά εντός της ομάδας και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι η εμπειρία των Rins και Mir.

Είχαμε κάποια θετικά αποτελέσματα, αλλά και δύο εξαιρετικές νίκες, το οποίο είναι θετικό αλλά επίσης πήραμε μια σαφή ένδειξη ότι οι δυνατότητες μας μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Αυτό είναι το πνεύμα με το οποίο οδεύουμε προς τη σεζόν 2020, μεταφέροντας 60 χρόνια εμπειρίας στους αγώνες, να προσπαθήσουμε για τα βέλτιστα αποτελέσματα».

 

Ο Ken Kawauchi – Τεχνικός Manager, δήλωσε:

«Η κληρονομιά που μεταφέρουμε φέτος στα φέρινγκ μας, αντιπροσωπεύει μια μακρά ιστορία στην αγωνιστική δράση που περιλαμβάνει πολλές επιτυχίες. Αυτό μας δίνει μια επιπλέον ώθηση για περαιτέρω εξέλιξη. Από την αρχή, στο DNA της Suzuki ήταν να δημιουργήσει ένα καλό πακέτο εκκίνησης και στη συνέχεια να το εξελίξει με μικρά αλλά σταθερά τεχνικά βήματα. Αυτή η στρατηγική έχει αποδώσει καρπούς τα τελευταία χρόνια με βάθρα και νίκες στη νεότερη ιστορία του MotoGP, και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να  λειτουργήσει και στο μέλλον. Έχουμε ήδη αναπτύξει έναν νέο spec κινητήρα που ικανοποίησε τον Guintoli, οδηγό δοκιμών και τους εργοστασιακούς μας αναβάτες Rins και Mir στις δοκιμές της Βαλένθια και της Jerez. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα εργαστήκαμε για την ανάπτυξη νέων λύσεων για το πλαίσιο καθώς και τα ηλεκτρονικά. Τα αεροδυναμικά θα διαδραματίσουν επίσης σημαντικό ρόλο και πρόκειται να δοκιμάσουμε κάποιες λύσεις που ελπίζουμε να βελτιώσουν την συνολική απόδοση.»

Ο Alex Rins, δήλωσε:

«Η περασμένη σεζόν μου πρόσφερε ένα από τα πιο υπέροχα συναισθήματα με την νίκη μου στο πρώτο μου αγώνα στο MotoGP. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ωστόσο και στη  δεύτερη νίκη αισθάνθηκα καταπληκτικά. Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που πήρα είναι πώς να διαχειρίζομαι καλύτερα έναν αγώνα, ειδικά όταν ηγούμαι ή αγωνίζομαι. Το 2020 θα πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι και να φέρουμε καλά αποτελέσματα, περισσότερα βάθρα και επίσης ευελπιστώ περισσότερες νίκες. Αυτός είναι ο δρόμος για την επιτυχία, σιγά-σιγά, βήμα – βήμα, με σκληρή δουλειά απ΄ όλους μαζί».

 

Ο Joan Mir, δήλωσε:

«Οι προσδοκίες μου για το 2020 σίγουρα είναι πολύ υψηλότερες συγκριτικά με πέρυσι, επειδή δεν είμαι πια ένας rookie. Η περασμένη σεζόν ολοκληρώθηκε έχοντας διανύσει μια καλή πορεία, με συνεχείς βελτιώσεις που με βοήθησαν να ξεπεράσω τις δυσκολίες που προήλθαν από την πτώση στο Bruno και με οδήγησαν να πραγματοποιήσω κάποιους πολύ καλούς αγώνες στο τέλος της σεζόν.

Ο πρώτος χρόνος ήταν διδακτικός. Μια μοτοσικλέτα MotoGP είναι ένα θηρίο που πρέπει να μάθεις πως να το ελέγχεις και είχα τεράστια υποστήριξη από όλη την ομάδα μου. Τώρα θέλω να αξιοποιήσω την εμπειρία μου και το όνομά μου να αρχίσει να τοποθετείται μεταξύ των κορυφαίων αναβατών. Αυτή πρόκειται να είναι μια σημαντική χρονιά για τη Suzuki και η μπλέ-ασημί εμφάνιση δείχνει καταπληκτικά στην GSX-RR μοτοσικλέτα μου. Είμαι περήφανος που αποτελώ μέρος αυτής της ιστορικής χρονιάς και φέρω αυτήν την αγωνιστική κληρονομιά στο φέρινγκ μου».

*Επιμέλεια – Απόδοση: Δ.Ν.

Πηγή MotoGP

Γκαλερί