Εξορμήσεις με το Navigator VI από την BMW Motorrad

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Η BMW Motorrad παρουσιάζει το νέο Navigator VI, που θα διατίθεται από το Μάρτιο του 2017 μαζί με την υπάρχουσα έκδοση Navigator V. Πρόκειται για ένα νέο σύστημα πλοήγησης με πολυάριθμα καινοτόμα χαρακτηριστικά και αναβαθμισμένη λειτουργικότητα. Το νέο σύστημα διατηρεί τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με το προηγούμενο, και την οθόνη 5″, που όμως χάρη σε ένα πολωτικό φίλτρο, προσφέρει βελτιωμένη αναγνωσιμότητα, κυρίως στην έντονη και άμεση ηλιακή ακτινοβολία.

Εκτός από την αύξηση της εσωτερικής μνήμης από 8 GB σε 16 GB (για Ε.Ε./ΗΠΑ, η συσκευή χωρίς προ-εγκατεστημένους χάρτες εξακολουθεί να έχει 4 GB), το νέο Navigator VI προσφέρει πλέον επιλογή διαδρομής «Winding roads» (δρόμοι με στροφές) για αποφυγή κατοικημένων περιοχών, εφόσον οι δρόμοι και οι συνθήκες το επιτρέπουν. Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό για τον υπολογισμό διαδρομών είναι το «Avoid main roads» (Αποφυγή βασικών δρόμων). Σε συνδυασμό με την υπάρχουσα λειτουργία «Avoid motorways» (Αποφυγή αυτοκινητοδρόμων), ο αναβάτης μπορεί να επιλέγει ακόμα καλύτερα τους κατάλληλους δρόμους για μοτοσικλέτα. Το “Round Trip” διαμορφώνει τα ταξίδια με βάση το χρόνο, την απόσταση ή τον ενδιάμεσο προορισμό, με σκοπό μία πλήρως εξατομικευμένη και μοναδική εμπειρία επάνω σε δύο τροχούς. Με τη λειτουργία “Natural Guidance”, οι οδηγίες πλοήγησης προσφέρουν και ακριβή περιγραφή των περιχώρων.

Η νέα λειτουργία “Music Streaming”, σε σύνδεση με Bluetooth, επιτρέπει την αναπαραγωγή αποθηκευμένης μουσικής από smartphone. Ακόμα και συμβατές action cameras μπορούν να ελέγχονται απευθείας μέσω του Navigator VI. Η άνετη και έξυπνη λειτουργία των επιλογών που χρησιμοποιούνται συχνότερα μπορεί να ενεργοποιείται ειδικά για κάθε μοντέλο, είτε από τη βάση με τα 4 μπουτόν ή από το χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι. Πρόσθετες λειτουργίες όπως οι σελίδες “My Motorcycle” καθώς και μηνύματα προειδοποίησης και κατάστασης διατίθενται σε συνάρτηση με την προετοιμασία πλοήγησης. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα δελτία καιρού μπορούν να προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια της προαιρετικής εφαρμογής Garmin Smartphone Link App. Με όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις δεδομένων προ-εγκατεστημένων χαρτών να διατίθενται δωρεάν μαζί με ένα προαιρετικό κιτ εγκατάστασης σε αυτοκίνητο, το νέο BMW Motorrad Navigator VI θεωρείται ο τέλειος σύντροφος για όλους τους οδηγούς.