Ο Βρετανός rookie Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) είχε μια εκπληκτική εμφάνιση στο MOTUL FIM Superbike World Championship στο Phillip Island, κατακτώντας την τρίτη θέση στο βάθρο στο Race 1, Race 2 και SP Race με καλύτερο χρόνο 0.041 δευτερόλεπτα στο Race 1.

Δύο φορές, τα τελευταία δύο χρόνια, η Ducati είχε έναν rookie που κατέκτησε μια θέση στο βάθρο και στους τρεις αγώνες και συγκεκριμένα το 2019 με τον Alvaro Bautista και το 2020 με τον Scott Redding.

Ο Scott Redding, δήλωσε:

«Η σεζόν ξεκίνησε υπέροχα με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο βάθρο. Ήταν τρεις δύσκολες μάχες και στις δύο πρώτες βρεθήκαμε πολύ κοντά στη νίκη. Όλοι προσδοκούσαν από εμένα να βρεθώ στις πρώτες θέσεις. Νομίζω ότι κάναμε την παρουσία μας αισθητή. Συγκριτικά με τον Alvaro, την περσινή χρονιά, δεν έχω το πλεονέκτημα της τελικής ταχύτητας. Δεν ήμουν σε θέση να περάσω την Kawasaki και θα πρέπει να δουλέψω λίγο περισσότερο στις στροφές, καθώς στη συγκεκριμένη πίστα έκανα υπερβολική χρήση του ελαστικού. Αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά στην καριέρα μου, ωστόσο ανυπομονώ για τους επόμενους αγώνες, αισθάνομαι αυτοπεποίθηση».

Γράφει ο: Δ.Ν.