Εντυπωσίασαν Kawasaki και Ducati

Ο αναβάτης της Honda, Stefan Bradl, ήταν ο πρώτος που βρήκε από την pit lane, ενώ συνέχισε την προσπάθεια να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο κατά την πρώτη του έξοδο με την μοτοσικλέτα του. Με χρόνο 1’51.1, την τελευταία ημέρα δοκιμών στην πίστα, ο Γερμανός φαίνεται να κατανόησε πλήρως της καινούργια του μοτοσικλέτα και προσαρμόστηκε στα νέα ελαστικά της Pirelli. Ολοκληρώνοντας την δοκιμή, ο Bradl και η ομάδα του έμειναν ικανοποιημένοι με την πρόοδο που σημείωσαν. Ο Nicky Hayden συνέχισε να περιμένει για το Fireblade 2017, αλλά πέρασε την μέρα του δουλεύοντας πάνω στα φρένα, τις αναρτήσεις και το πλαίσιο, κάνοντας γρήγορους γύρους και τον καλύτερο χρόνο στο 1’50.8.

Οι αναβάτες της ομάδας Kawasaki Racing, Tom Sykes και Jonathan Rea ξεκίνησαν την ημέρα με μια ομαδική φωτογράφιση, πριν μπούν στην πίστα για να δοκιμάσουν τις αλλαγές στο πλαίσιο και στον κινητήρα των μοτοσικλετών τους. Ο Rea βγήκε στην πίστα νωρίς, όσον το επέτρεπαν οι θερμοκρασίες της πίστας και έκανε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1’49.8. Δουλεύοντας κυρίως το πλαίσιο, κατά τη δεύτερη ημέρα δοκιμών, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ολοκλήρωσε τις δοκιμές με θετικά αποτελέσματα. Ο Sykes κατάφερε να ολοκληρώσει το project της εβδομάδας, με χρόνο 1’50.4. Αν και χρησιμοποίησε μόνο ένα σκληρό ελαστικό, λόγω των θερμοκρασιών της πίστας, έκανε μια προσομοίωση αγώνα  με θετικά αποτελέσματα για την ομάδα του.

Η ομάδα της Ducati Aruba ήταν σε θέση να αξιοποιήσει τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την πρώτη ημέρα δοκιμών. Ο Chaz Davies διατήρησε στην πίστα τον εκπληκτικό του ρυθμό με χρόνο 1’50.4, και την Panigale R να αποδίδει το 85% της πλήρης δυναμικής της πριν από την δοκιμή στη Jerez. Ο Marco Melandri, ο οποίος δεν θέλησε να ολοκληρώσει τον αγώνα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην πίστα, έκανε χρόνο 1’50.8.

Ο Michael van der Mark, της ομάδας Pata Yamaha, τραυματίστηκε στη στροφή 3, την τελευταία ώρα της ημέρας, όμως κατάφερε να αποχωρήσει από την πίστα χωρίς τραυματισμούς. Ο Ολλανδός, ο οποίος έδειξε εντυπωσιακή σταθερότητα με την νέα του μοτοσικλέτα, ανυπομονεί για την επόμενη δοκιμή στη Jerez, έχοντας σημειώσει  χρόνο  1’51.6. Ο Alex Lowes ολοκλήρωσε το πρόγραμμα δοκιμών του, με χρόνο 1’51.3. Δουλεύοντας πάνω στο ψαλίδι και στο πλαίσιο, ο Βρετανός αναβάτης παρείχε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ομάδα του μετά από μια κουραστική μέρα στην Ισπανική πίστα.

Γκαλερί