Δύο νέα ηλεκτρικά scramblers από την Pursang.(+Video)

Το 1967, ο Ισπανός κατασκευαστής Bultaco, δημιούργησε μια εκπληκτική motocross μοτοσικλέτα την επονομαζόμενη Pursang που σύντομα απέκτησε ξεχωριστή φήμη και κέρδισε τον σεβασμό των οπαδών του motocross σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η κυκλοφορία της σταμάτησε το 1984 και παρέμεινε εγκλωβισμένη στην ιστορία μέχρι την EICMA του 2018, όπου η Pursang, το νέο Ισπανικό brand, παρουσίασε ένα σύγχρονο πρότυπο, ταυτόχρονα καινοτόμο και ηλεκτρικό.

Η Pursang, η επωνυμία της οποίας προήλθε από την ονομασία των μοντέλων της Bultaco Moto Cross, αποφάσισε να επαναφέρει τη θρυλική μοτοσικλέτα, διατηρώντας ωστόσο τον πυρήνα και την αισθητική της αρχικής, δημιουργώντας δύο νέες μοτοσικλέτες με παρόμοιες δυνατότητες, αλλά με σύγχρονες επιρροές και νέες καινοτομίες, συναφείς με τη σύγχρονη αγορά και οι οποίες διατίθενται σε δύο εκδόσεις την Pursang E-Street και την Pursang E-Track.

Η E-Track είναι εξοπλισμένη με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 11 kW (14,75 ίππων) και τρεις μη αφαιρούμενες μπαταρίες των 48V με 2.4 kWh (7.2 kWh συνολικά) με χρόνο φόρτισης έξι ωρών, που προσφέρουν αυτονομία 140 χιλιομέτρων σε Sport ή City mode. Η τελική της ταχύτητα κυμαίνεται στα 120 χλμ./ώρα, το βάρος της ανέρχεται στα 147 κιλά και η τιμή της διαμορφώνεται στα 13.700 €.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Σεπτέμβριο του 2020, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά οι πρώτες Pursang E-Track, μια ειδική έκδοση 72 τεμαχίων με carbon φινιρίσματα.

 

Η E-Street διαθέτει ένα μικρότερο κινητήρα των 8kW και δύο αφαιρούμενες μπαταρίες των 48V με 2.4 kWh (4.8 kWh συνολικά) με χρόνο φόρτισης πεντέμισι ωρών, που προσφέρουν αυτονομία 100 χιλιομέτρων σε Sport ή City mode. Η τελική της ταχύτητα κυμαίνεται στα 100 χλμ./ώρα, το βάρος της ανέρχεται στα 132 κιλά και η τιμή της διαμορφώνεται στα 8.700 €.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ατσάλινο, σωληνωτό πλαίσιο, πίσω σύστημα ανάρτησης με μονό αμορτισέρ, ανεστραμμένα μπροστινά πιρούνια, ελαστικά Pirelli Scorpion και ζάντες Morad.

Ο JimPalau-Ribes, ιδρυτής της Pursang και υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των νέων μοντέλων, ανέφερε ότι οι E-Street και E-track δεν είναι motocross μοτοσικλέτες, αλλά “electric scramblers” και επισήμανε ότι επιθυμούσε να δημιουργήσει μοτοσικλέτες που δεν θα έβλαπταν το περιβάλλον.

https://www.pursangmotorcycles.com/

*Γράφει ο: Σταύρος Κρασσάς

Γκαλερί
A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com