Δύο βραβεία για τις Ducati Scramblers στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

O Παγκόσμιος διαγωνισμός Concorso dEleganza Villa dEste διεξάγεται από το 1929 στο Villa d’Este, στις ακτές της λίμνης Como στην Ιταλία και χαρακτηρίζεται από «γνήσια» κομψότητα. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν εξίσου τα αυτοκίνητα αντίκες, όπως η Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo που κέρδισε το βραβείο “Best in Show” το 1957, καθώς και οι μοτοσικλέτες.

Τη φετινή χρονιά το Ducati Design Center έλαβε δύο βραβεία με custom Scramblers. Ο μεγάλος νικητής ήταν ένα custom Café Racer που κέρδισε στην κατηγορία “Motorcycle Design – Concept Bike and New Prototypes”, καθώς επίσης και το βραβείο “Villa Erba” (αποδίδεται για πρώτη φορά φέτος), που δίνεται από το κοινό.

Το concept του συγκεκριμένου Café Racer χαρακτηρίζεται από μια αλουμινένια κατασκευή που ουσιαστικά θέτει τα αρχικά μηχανικά μέρη της Scrambler σε πλήρη θέα, ενώ την ανανεωμένη εμφάνισή της συμπληρώνουν τα LED φώτα, οι “bobber” τροχοί, η χαμηλωμένη εξάτμιση και η χειροποίητη σέλα.

Η Ducati παρουσίασε επίσης άλλη μια μοτοσικλέτα εμπνευσμένη από την Scrambler Desert Sled, η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία “Motorcycle Design – Concept Bike and New Prototypes”.

Ο Andrea Ferraresi, Διευθυντής του Ducati Design Center, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαιτέρως περήφανος για ένα τέτοιο επιτυχημένο επίτευγμα, πρωτίστως όμως επειδή και τα άλλα πρότυπα που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό ήταν εξίσου όμορφα. Ανάμεσα στις υπέροχες μοτοσικλέτες που συμμετείχαν σε όλες τις κατηγορίες του διαγωνισμού, το κοινό επέλεξε την δική μας Café Racer για το βραβείο Villa Erba.»

[show_avatar email=2 show_name=true]