Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2017 ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου  στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων. Η YAMAHA/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ έδωσε δυναμικό παρόν σε κάθε κατηγορία, με τις μοτοσικλέτες της να κερδίζουν βαθμούς και τους αθλητές της να ανεβαίνουν στο βάθρο. Οι αναμετρήσεις της Κυριακής εξελίχθηκαν σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα υπό τη σκιά του πένθους από τον αιφνίδιο χαμό του Βασίλη Γούλα, μηχανικού του Λευτέρη Πίππου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο, οδηγώντας προς την πίστα των Μεγάρων.

Στην κατηγορία των ΝΕΩΝ οδηγών, η ΥAMAHA/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ συμμετείχε στον πρώτο αγώνα για τον θεσμό R3 Challenge, με τον Νότη Παπαπαύλου, τον μικρό Παναγιώτη Γκιζίνο και τον Γιώργο Μπαξίσογλου.

Ο Νότης Παπαπαύλου με Yamaha R3 έχοντας την Pole Position από τα χρονομετρημένα του Σαββάτου, ήταν αυτός που στήθηκε στην πρώτη γραμμή εκκίνησης, περιμένοντας να ανάψουν τα πράσινα φώτα. Κάνοντας μια πολύ καλή εκκίνηση, ο Νότης έστριψε πρώτος στην Κ1, έχοντας πίσω τους Λιούτα και Χάλαρη. Ύστερα από 3 γύρους ο Νότης Παπαπαύλου αύξησε τη διαφορά από τους συναθλητές του με άψογη οδήγηση, και οδήγησε τον αγώνα μέχρι τέλους, παίρνοντας την πρώτη του καρό σημαία για φέτος.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο μικρός Παναγιώτης Γκιζίνος στην πρώτη του συμμετοχή για φέτος σε αυτήν την κατηγορία, ο οποίος κατάφερε να φέρει την YAMAHA του στην 4η θέση και να τερματίσει 5ος αντέχοντας την πίεση του Γιώργου Μπαξίσογλου. Οι δύο τους ειδικά στους τελευταίους γύρους έδωσαν έναν ωραίο αγώνα, καταφέρνοντας να τερματίσουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Νότης Παπαπαύλου: Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πάρω την πρώτη μου νίκη για φέτος, δεν δυσκολεύτηκα καθόλου, η μοτοσικλέτα μου ήταν άψογα προετοιμασμένη και βρήκα ρυθμό από τον πρώτο κιόλας γύρο. Ευχαριστώ πολύ την YAMAHA/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ που είναι και φέτος δίπλα μου και με στηρίζει, τα λιπαντικά QUANTUM, τον μηχανικό μου Νίκο Τσεσμελή, την ALPINESTARS που με ντύνει και την X-LITE.

Παναγιώτης Γκιζίνος: Πρώτος αγώνας της καριέρας μου σε αυτήν την κατηγορία, είχα πάρα πολύ άγχος, αλλά όλα πήγαν καλά. Οδήγησα σταθερά, κράτησα ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος, και άντεξα στην πίεση του Γιώργου Μπαξίσογλου. Η μοτοσικλέτα μου ήταν τέλεια και ευχαριστώ γι αυτό πολύ τον κύριο Μιχάλη Σπηλιώτη. Επίσης ευχαριστώ την YAMAHA/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ για την ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετάσχω σε έναν τέτοιο θεσμό.

Γιώργος Μπαξίσογλου: Πρώτος αγώνας και για μένα φέτος, τερμάτισα στην 5η θέση, δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με την μοτοσικλέτα μου, πίεσα όσο μπορούσα να περάσω τον Γκιζίνο, άλλα δεν τα κατάφερα. Ελπίζω στον επόμενο αγώνα να τα πάω καλύτερα. Ευχαριστώ την YAMAHA/MOTOΔΥΝΑΜΙΚΗ, τον Γιώργο Πιερράκο και την οικογένεια μου.

Επόμενη συμμετοχή της ΥΑΜΑΗΑ/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ στη θεαματική κατηγορία SSP αυτή του πρωταθλητή Άλεξ Παπαγεωργίου. Ο Άλεξ Παπαγεωργίου ξεκίνησε από την τρίτη θέση της εκκίνησης, έχοντας μπροστά τους Καρακώστα και Κουτσουμπό.

Ο αγώνας ξεκίνησε δύο φορές λόγω πτώσης κάποιων αναβατών και στην 2η εκκίνηση που έγινε ο Άλεξ έστριψε τρίτος,  έχοντας μπροστά τους Καρακώστα και Κουτσουμπό και πάλι. Η τριάδα αυτή έδωσε πολλές μάχες με εναλλαγές θέσεων σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Άλεξ Παπαγεωργίου έχοντας καλύτερο ρυθμό και πιέζοντας περισσότερο τον Κουτσουμπό, πέρασε στην πρώτη θέση την οποία κράτησε δυναμικά μέχρι το τέλος, ανεβαίνοντας έτσι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και παίρνοντας την πρώτη του καρό σημαία για φέτος.

Άλεξ Παπαγεωργίου: Είμαι πολύ ευχαριστημένος, κάναμε έναν πολύ ωραίο αγώνα εγώ και οι συναθλητές μου, κατάφερα να αντέξω στη πίεση του Κουτσουμπού και να πάρω την πρώτη μου νίκη. Ευχαριστώ πολύ την YAMAHA/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, την Alpinestars, την Dunlop και τον Nίκο Περιστερά.

Στην τελευταία κατηγορία της ημέρας SBK, η YAMAHA RACING MOTODIRECT με τον Λευτέρη Πίππο δυστυχώς είχαν να αντιμετωπίσουν τον ξαφνικό χαμό του αρχιμηχανικού της ομάδας, Βασίλη Γούλα, ύστερα από έμφραγμα την ώρα που πήγαινε στην πίστα την προηγούμενη μέρα.

Ο οδηγός της ομάδας, Λευτέρης Πίππος, ιδιαίτερα συγκινημένος αποφάσισε τελικά να τρέξει προς τιμήν της μνήμης του Βασίλη Γούλα.

Η νεοσύστατη ομάδα YAMAHA RACING MOTODIRECT στο ντεμπούτο της για τη νέα χρονιά, κατάφερε να πάρει την 2η θέση στα χρονομετρημένα του Σαββάτου με τον οδηγό της Λευτέρη Πίππο.

Ο Λευτέρης Πίππος έστριψε 3ος στην Κ1, έχοντας μπροστά του τον Συνιώρη και τον Παρασκευόπουλο. Στον τρίτο γύρο ο Πίππος πέρασε τον Συνιώρη και αποφασισμένος να νικήσει, άρχισε να πλησιάζει και τον Παρασκευόπουλο. Με λάθος ταχύτητα στην Κ1 και παραπάνω πίεση στα φρένα ώστε να μην πέσει πάνω στον Παρασκευόπουλο τον οποίο είχε πλησιάσει αρκετά, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει το μπροστινό, και να βρεθεί εκτός πίστας χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.  Κατάφερε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να μπει αμέσως ξανά στον αγώνα, τερματίζοντας στην 6η θέση.

Λευτέρης Πίππος: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σάκη Συνιώρη, τον Χάρη Παρασκευόπουλο, αλλά και όλους τους συναθλητές μου για τα καλά λόγια που είπαν για τον Βασίλη, και με παρακίνησαν να τρέξω σήμερα.

Ο Χάρης Παρασκευόπουλος κατάφερε να ανέβει στη 2η θέση του βάθρου, ξεπερνώντας μικρό πρόβλημα με το μπροστινό φρένο και καταφέρνοντας να μην επηρεαστεί από την πτώση του Λευτέρη Πίππου. Ξεκίνησε με πολύ καλό χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, και διατήρησε τη θέση του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Χάρης Παρασκευόπουλος: Η χρονιά ξεκίνησε καλά για εμάς έχοντας γρήγορο ρυθμό από τα δοκιμαστικά της Παρασκευής, με ταχύτατους γύρους και μακριά από τον ανταγωνισμό, πράγμα που μας έδωσε αυτοπεποίθηση για το αποτέλεσμα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taχύτητας 2017 αφήνει τα Μέγαρα και περνάει στην Τρίπολη, για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς στις 29-30/4/2017.